tehnica pescuit la musca

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 02 Dec 2006, 10:24

alta intrebare :D daca va stresez bann direct! :lol:
s-a tot discutat, pana la urma voi muscarii folositi snapuri la uscate? si daca da, de care?
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 03 Dec 2006, 11:18

Folosesc snap-urile de la Cabelas, marime "small", cand pescuiesc la clean cu uscate.
De multe ori folosesc snap-uri si cand pescuiesc cu nimfe sau streamere.
Acum au aparut si alte culori in afara de nickel. Inca nu le-am incercat. Astept sa-mi soseasca.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 03 Dec 2006, 19:24

eu doar la streamere, nu imi plac cum se misca musca in ele si cum le dezechilibreaza. La streamere sau ude mari is ok, in rest , dupa mine, nu sunt

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 03 Dec 2006, 20:12

Luci scrie:eu doar la streamere, nu imi plac cum se misca musca in ele si cum le dezechilibreaza. La streamere sau ude mari is ok, in rest , dupa mine, nu sunt

pai asta e, eu daca pierd 5-6 muste deja leaderul meu se scurteaza drastic, d-aia intrebasi... folosesc leader conic cormoran.
East Spinning Team

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 04 Dec 2006, 09:44

cormoran? alea is coapte de numai!. Daca pierzi mustele, le pierzi cu tot cu snapuri:))

Cauta niste retete cumsecade de lidere, sau cumpara unul sau mai multe modele gata facute din bucati si apoi fa-ti dupa ele. Asa iesi mai ieftin.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 04 Dec 2006, 11:26

Luci scrie:cormoran? alea is coapte de numai!. Daca pierzi mustele, le pierzi cu tot cu snapuri:))

Cauta niste retete cumsecade de lidere, sau cumpara unul sau mai multe modele gata facute din bucati si apoi fa-ti dupa ele. Asa iesi mai ieftin.

vezi, Luci...eu pana acum luam ce gaseam in magazine. ei bine, de-acu incep sa citesc si sit.urile de specialitate. :wink:
deci, ca sa-mi fie foarte clar: leg leaderul de snur si in fata lui mai leg un mono transparent, right? grosimea acestui mono este dictata de grosimea leaderului la varf?
East Spinning Team

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 04 Dec 2006, 14:27

leba scrie:
grosimea acestui mono este dictata de grosimea leaderului la varf?
Normal, mai subtire. Daca leaderul conic se termina in 0.14, eu mai pun un 0.12 de care leg musca. Uneori dau chiar cu 0.10 sau 0.08.
Daca leaderul conic se termina in 0.14 si vreau sa ajung la 0.08, atunci nu pun direct 0.08 fiindca ar fi saltul prea brusc, ci intercalez un 0.10 sau 0.12.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 04 Dec 2006, 19:07

leba scrie: la al 10.lea abia cade musca usurel, snurul se asaza progresiv pe apa si apoi musca, lin.
O mica problema: eu cred ca ar trebui sa asezi intai musca pe apa si apoi snurul. Iata si de ce: daca pica intai snurul acesta ii atrage atentia pestelui si nu va mai observa musca sau va fi speriat de caderea mustei. In schimb, daca vei aseza intai musca, pestele o vede si isi incepe atacul, neglijand caderea ulterioara a snurului.
Pentru a obtine aceasta ordine a asezarii pe apa trebuie sa faci un stop al lansetei, undeva la ora 10. Dupa stop snurul merge spre inainte si cand este intins lasi varful lansetei pana la ora 9, lent. E destul de greu de explicat in cuvinte. Sper ca maine sa apuc sa gasesc CD-urile si sa ti le trimit.

Scrie răspuns