pescuit cu muste artificiale, flyfishing
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
crisp
- utilizator constant

am avut si eu acest set. Snurul este un DT cl 5 Floating. Lanseta este un pic cam grea dar este un inceput.
Pescuiesc de placere, mi-e prea lene sa plimb pesti morti.
-
paul
- Moderator

-
crisp scrie:am avut si eu acest set. Snurul este un DT cl 5 Floating. Lanseta este un pic cam grea dar este un inceput.
Multumesc de informatie

Daca lanseta este grea, ma intreb cum o fi una usoara?
Ce stiam era ca snurul este DT floating... acum ca am aflat ca este si clasa 5 ma simt si mai bine

Oricum, daca voi avea posibilitatea am sa fac si testul cu cantarul
-
eugen
- veteran

tu fa-i testul cu pescuitul ca-i mai la indemana.
din moment ce ai luat un set de lanseta cu mulineta si snur e cam logic sa fie toate potrivite de-a gata.
-
paul
- Moderator

-
eugen scrie:tu fa-i testul cu pescuitul ca-i mai la indemana.

.
Da man... ai tu dreptate... dar cand merg la pescuit si vad cum trage la niste gruburi amarate, sau, spre exemplu la niste par pe un jig amarat

cum si cand sa mai am timp sa dau si la musca? Spune si tu acum...
-
eugen
- veteran

ma bucur ca-ti plac jigurile, dar tot iti spun ca merita sa le lasi deoparte un pic si sa vezi cum e cu varga aia.
-
paul
- Moderator

-
eugen scrie:
ma bucur ca-ti plac jigurile, dar tot iti spun ca merita sa le lasi deoparte un pic si sa vezi cum e cu varga aia.
Varga e buna (banuiesc ca te referi la varga de fly) ... e chiar cea mai buna pe care am avut-o pana acum (mi se pare normal.. e ultima)... problema care apare e... mana care arunca... aia e proasta

Pai , daca stau sa ma gandesc, tu ai avut la dispozitie o iarna intreaga sa inveti sa lansezi musca... pai eu, acum, cand pestele se rupe in figuri inghitind jigul cu totul, crezi ca se merita sa pierd timpul invatand sa lansez muste?

daca zici tu, te cred

-
eugen
- veteran

nici eu nu stiu sa lansez, daca dai 10m corect poti sa prinzi o gramada de pesti. da' stii ce, do it your way.
si eu eram tare sceptic cand imi spuneau oamenii ce si cum. poate e mai bine asa, sa le faci pe toate cand le vine vremea.
-
paul
- Moderator

-
Probabil am sa le impletesc eu intr-un fel, cumva.... chiar cand am fost sambata, am vazut cum erau inghitite bietele gaze cazute pe apa... deci, cu siguranta faceam treaba si la asa ceva.
-
Dreamer
- Moderator

-
las paul ca la prima iesire te invat eu cum sta treaba cu flyfishing-ul

-
crisp
- utilizator constant

eu unul de 10 luni pescuiesc exclusiv la musca. Prind - nu prind nu ma intereseaza. Mi-au ruginit lingurile, s-au exfoliat voblerele (am mai dat din ele ca era pacat) n-a contat. Microbul mi-a contaminat rau de tot. Castingul si apoi drilul iti dau un sentiment deosebit iar acum desi stiu ca nu o sa prind mai putin si pesti mai mici am renuntat sa mai dau la spinning. Imi iau ustensilele dupa mine dar de fiecare data imi spun sa mai lansez odata poate il voi pacali cu musca. Normal ca iti doresti sa si prinzi dar o sa-ti doresti sa si lansezi precis sau natural. Si eu sunt incepator, lansez defectos (poate intr-o zi o sa am timp si o sa mai gasesc si un muscar care sa ma corecteze) dar la 8-9 m am inceput sa lansez cat de cat precis. Important este sa nu te lasi descurajat de copaci, scaieti si alte obstacole in care vei plasa musca

, mai ales daca vei incerca sa te camuflezi cat mai bine.
Iti doresc un sincer: Snur intins!
Pescuiesc de placere, mi-e prea lene sa plimb pesti morti.