tehnica pescuit la musca
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Pentru un incepator o lanseta ieftina si buna gasesti la energoteam(s-a mai discutat de lansetele de la ei)
O mulineta ieftina cu care iti faci treaba(si usoara) e o okuma de la arrow.
Fir cred ca pe la anunturi.
Insa e bine sa te insoteasca un muscar cu experienta mai mare si sa te si invete primii pasi
Oricum ulterior o sa incepi sa ai pretentii mai mari si sa iei scule din ce in ce mai performante.
Dar nu investii bani multi la inceput pana cand o sa incepi sa apreciezi catiunea unui bat si sa stabilesti ce tip de actiune iti pacetie adica ti se potriveste binenteles si in fc. de locurile de pesc. si tipul pestilor pe care ii cauti

O mulineta ieftina cu care iti faci treaba(si usoara) e o okuma de la arrow.
Fir cred ca pe la anunturi.
Insa e bine sa te insoteasca un muscar cu experienta mai mare si sa te si invete primii pasi
Oricum ulterior o sa incepi sa ai pretentii mai mari si sa iei scule din ce in ce mai performante.
Dar nu investii bani multi la inceput pana cand o sa incepi sa apreciezi catiunea unui bat si sa stabilesti ce tip de actiune iti pacetie adica ti se potriveste binenteles si in fc. de locurile de pesc. si tipul pestilor pe care ii cauti

Pt gabriel
Din start ar trebui sa iei o lanseta clasa mai mica.Poate clasa 5 maxim 6.
Cu 6-7 daca nu respecta clasa si e chiar mai puternica risti sa dai doar dupa monstri care nu prea ii gasesti eventual avat.
Normal scoala o sa o faci cu cleanul ,rosioare ,obleti dar treb. o clasa-doua mai mica lanseta
Din start ar trebui sa iei o lanseta clasa mai mica.Poate clasa 5 maxim 6.
Cu 6-7 daca nu respecta clasa si e chiar mai puternica risti sa dai doar dupa monstri care nu prea ii gasesti eventual avat.
Normal scoala o sa o faci cu cleanul ,rosioare ,obleti dar treb. o clasa-doua mai mica lanseta

Da, multumesc Dragos pentru sfaturi....dragos74 scrie:Mai sus a fost pt. Paul
Intr-adevar mi-am dat seama ca faptul de avea langa tine un pescar cu ceva experienta in spate te ajuta destul...
Mi-am luat un set de fly Shakespeare, iar acum am constatat, ca desi lanseta este de clasa 5/6, snurul (din cate se pare un DT) este cam de clasa 3, ceea ce este in defavoarea mea (ca incepator in primul rand).
Lanseata este foarte buna, ma impac bine cu ea.. (2,4 m/3bucati), mai greu cu lanseurile... sper sa fie pentru inceput doar.
Oricum, probabil ca saptamana care vine voi incerca din nou lanseta sub indrumarea unui pescar cu ceva experienta (sper

Unii isi pot da seama de clasa firului lansand cu el. Dar grosimea lui nu spune nimic. Sunt fire mai poroase sau mai putin poroase. Un fir de clasa 3 poate avea grosime mai mare decat un alt fir de clasa 5. Asa ca, daca vrei sa-i afli clasa, cantareste-i primii 9.14 m. E cea mai sigura metoda.
La clasa 3 trebuie sa fie in jur de 6.47 grame, la clasa 4 - 7.77gr , la clasa 5 - 9.07 gr.
La clasa 3 trebuie sa fie in jur de 6.47 grame, la clasa 4 - 7.77gr , la clasa 5 - 9.07 gr.