imediat incepe sezonul

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

kobe
junior
junior

imediat incepe sezonul

Mesaj de kobe » 28 Mar 2006, 08:17

bai fartilor terminati cu rame si alte prostii!de exemplu sa vb despre deschiderea de anul acesta cu ce muste vom incepe sa pescuim si bineinteles fiecare pe ce apa isi incepe sezonul la munte si care sunt mustele cele mai prinzatoare in zona lui.uite asa aflam si noi mai multe informatii despre anumite zone.
anul acesta cu Doamne ajuta sper sa fac deschiderea pa Strei bineinteles ca in ceilalti ani.este o apa destul de buna de lipan si bineinteles de pastrav.anul trecut a iesit misto iesire de 1 mai am luat vreo 5 pastraviori si cativa cleni maricei si bineinteles s-a bagat si un lipan destul de frumos(eliberat bineinteles).ca muste am prins ff bine la ureche de iepure.prince nimph,pesant tail(preferata mea)si bineinteles la ude clasice.
astept si informatii de la voi si lasati certuile pe forumuri si bineinteles pt ramarii sa se duca pe balti nu pe apa de munte. :twisted:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 28 Mar 2006, 10:17

daca va seaca ramarii ca vin peste voi, parerea mea e ca-i mai bine sa mereti si voi peste ei. :D

deocamdata nu avem unde da la clean pe aici din cauza apelor. insa mere bine babusca, rosioara si ocazional carasul. nu prea mai avem bibani, ca ar merge brici si aia. fitofagi sunt peste tot, dar aia n-au prea vrut sa pape muste pana acum.

noi ne-am strans vreo cativa baieti, insa suntem toti incepatori si dureaza pana ne dam seama cum sa-l rezolvam. da' pana acum cu o singura exceptie din ianuarie incoace nu a fost weekend fara sa iau ceva la musca.

intr-o saptamana o sa termine de depus babusca si urca carasul, apoi o sa fie vreme buna de avat, vine si vremea stiucii, is pesti multi de prins la musca. pana cand vine vremea buna de mers la pastrav mai e loc de distractie big time.

deci despre ce deschidere sa vorbim? ca la noi a inceput din prima saptamana din ianuarie...:)

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 28 Mar 2006, 10:59

la noi inca nu sare nimic la musca , dar de vreo 2 zile au iesit insectele asa ca dupa ce trece apa mare incerc incaodata....

anul trecut muste cele mai prinzatoare pt mine au fost adamsurile si cel Pole Ewening Dun , si cal la fel Palmerurile mono-bi-tri-color sau -visible cum vreti ....

fiind ca anul trecut am favorizat piriurile mici anul asta vreau sa pescuiesc cit mai mult pe riurile mari (de munte), deocamdata nu am hotarat unde incep sezonul de pastrav. Am gandit la Crisul Negru in zona Vascaului dar din cauza braconajului cu curent si dinamita, atatea sansa am so intilnesc cu salmonide cit cu o balena albastra. La Crisul Pietros care cum am vazut eu e apa ideala, dar e inchis la pescuit, sau Crisul Repede de Suncuius in sus si Valea Iadului. Ultimile 2 nul cunosc , probabil am fost pe malul lor acum de vro 20-25 de ani , dar nu am pescuit niciodata asa ca habar nam unde sa merg :shock: ...

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 28 Mar 2006, 13:01

Prietene, inteleg ca esti din zona Clujului. De ce nu incerci pe Valea Draganului/Valea Iadului sau pe Valea Ierii, amonte de Campia Turzii? Eu nu am fost niciodata dar am auzit atatea lucruri despre raurile astea....

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 28 Mar 2006, 15:00

Pai tre sa-si faca o musca in forma de rama :lol:
S'altare și bunăstare !

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 28 Mar 2006, 16:09

:)

musca care imita o rama se cheama "san juan worm" si prinde peste. normal, nu singura. tree intai sa inveti s-o legi, apoi s-o lansezi si apoi sa o pescuiesti. dar asta e complicatie curata si oricum n-are nici un sens, dupa cum stie foarte bine orice locuitor al tarii.

e mult mai simplu si mai practic sa sapi printr-o gramada de balegar, dup-aia sa tai un batz dintr-o tufa de alun (aia mai evoluati baga cu telescopica de la obor) si apoi s-o dai in balta cu ceva plumb.

pe mine chiar ma distreaza sa vad din astia, oameni maturi si intelepti, care fac de-o viata intreaga ce-au invatat la 5 ani si totusi pretind respect. ca deh, stiu ei adevarul despre tot ce misca, ba ar mai vrea sa-l si impuna altora care au alte convingeri.

asta e chiar un gest duios, denota faptul ca le pasa de ceilalti si n-ar vrea sa-i lase pe ceilalti sa moara prosti. :twisted:

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 28 Mar 2006, 16:24

:) eugen prima data am crezut ca glumesti cu "san juan worm" dar am cautat pe net si am gasit f rapid modelul. absolut grozav. tre sa-mi fac si eu un "san juan worm" sa am in trusa. cine stie cand poate salva o partida de pescuit.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 28 Mar 2006, 17:27

alta treaba n-ai, bogdane? :)

acuma glumesc. incearca, daca te inspira. exista si imitatii de icre de somon, daca iti place sa experimentezi iti dau link-uri. eu nici d-alea n-am facut fiindca n-am prea vazut somoni pe la noi, decat la metro.

cred ca-s mai bune imitatii la papica din meniu. ar fi fost deja musca consacrata daca era macar la fel de buna ca alea stiute, ma gandesc. ramele pe rau sunt import, ca si icrele cu care dau craparii la pastrav pe vidra. eu unul n-am vazut niciodata vreunu' sa ia peste.

acuma, sigur, toate pot merge cand e pestele turbat. da' pana si taranii aia care-si cresc cocosi si caini anume ca sa aiba cu ce lega muste pentru pastrav o fac dintr-un motiv legat de productivitate, ca nu le-ar fi greu sa sape dupa rame. acuma ca mai dau un carabete pe langa piatra cand o ia mai bine la asa ceva, asta e. de unde dubbing SDF si sarma de plumb sau tungsten. hi hi hi.

chit ca mi se pare ca exista prin anumite locuri si imitatii de carabeti care se leaga de zeci de ani. parca chiar nea jean imi povestea ca prindea in tinerete cu niste imitatii legate pe balta din canepa si cred ca ceva de genul asta era. nu mai stiu sigur da' nici nu conteaza in contextul discutiei.

mai bine nu ziceam de san juan, ca ridicam mingea la fileu pentru discutii despre rame si parca-s un pic cam prea multe lately. parerea mea, deh.
:twisted:

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 28 Mar 2006, 17:57

pur si simplu mi s-a parut distractiva ideea sa am in trusa o 'musca' ce imita rama. Unde mai pui ca scrie ca e f usor de legat si dupa cum am vazut modelul asa si e. :). De-abia m-am apucat si eu de legat, am experimentat cum se invarte ata si se face un nod si tre sa recunosc ca e o indeletnicire ce te prinde al dracului de bine. Oricum nu e un chalange nici macar pt un incepator ca mine modelul ala. Mi-am adus de pe net o tona de modele de muste si spre sa am timp sa leg macar cateva din ele. Urmatorul model pe care am pus ochii ar fi larva mustei de piatra. Asta apropo de papica din meniu. adevaratul chanlange o sa fie cred modelele suprarealiste, redkid cred ca poate da niste lectii in domeniul asta, dar daca mi-ar iesi un model din ala sincer parca mi-ar fi putin groaza sa-l bag la peste, ar fi mai mult de bibelou. :).

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 28 Mar 2006, 18:08

mie nu-mi plac nici mustele realiste, da' tree sa recunosc ca redkid stie sa le lege foarte fain. :)

fff zicea pe aici pe undeva ca a luat crapi cu san juan. deci nu e rau daca te apuci s-o legi, ii gasesti tu o intrebuintare daca n-o fi ok de pastrav.

spor!

Scrie răspuns