imediat incepe sezonul

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 02 Mai 2006, 16:03

nu pot sa zic ca am pescuit, serbane. am dat de cateva ori pe vreo 10 metri de rau, cam atat. n-am chef sa ma cert cu padurari isterici si nu ma pricep sa-i iau cu vorbe frumoase. ma enerveaza din principiu, ca-s toti isterici care traiesc cu senzatia ca e raul lor si par sa n-aiba habar ca sunt doar functionari platiti sa pazeasca proprietatea statului, inclusiv din banii nostri. ata ete. buba e la sefii lor si intreg sistemul, cred.

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 02 Mai 2006, 16:20

Eugene, cred ca amndoi tre' sa urmam un curs de camuflaj ca sa evitam intalnirile dezagreabile cu omuuletzii verzi. Dar ma mir ca pe tot rauul ala unde ai dat tu doar o mica portiune de 20 m era ferita de vederea paznicilor. De obicei drumul forestier nu urmeaza apa chiar asa indeaproape. Sunt rauri abrupe unde chiar daca te vede nu are cum cobora la tine ca sa te verifice...e drept ca nici tu nu prea poti urca pe versantul unde sta el.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 02 Mai 2006, 16:38

asa erau multe locuri, da' chiar nu mi-am propus sa pescuiesc fara autorizatie si nici nu-mi place sa dau uitandu-ma peste umar. una e pescuitul, alta jocul de-a pitulusu' cu padurarii. eu personal prefer prima varianta.

daca tu te descurci si cu cea de-a doua, respect. pe mine nu ma tine, prefer sa dau relaxat, adica din apa. plus ca nu prea poti pescui la musca ascuns intr-un tufis. :)

nu era drumul forestier aproape, dar in doua zile am vazut de doua ori masina baietilor si odata un flacau cu flinta in spate la plimbare prin boscheti. in situatia asta, nu stiu daca tu te-ai fi riscat....

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 02 Mai 2006, 17:53

eu m-am riscat la chestii dastea
de 3 ori ne-au prins
odata la vidraru, unde dupa o cearta zdravana cu da lanseta nu-ti dau lanseta ne-am imprietenit, ba omul ne-a spus ca putem veni sa ne cazam la nu stiu ce cabana de-a lor pe acolo, dastea.....

de vreo 2 ori la oasa, unde le-a fost lene sa coboare de pe drum si doar au strigat la noi sa nu mai pescuim, ca era inainte de deschidere cu vreo 3 zile
ca deh, 1 mai cade mereu aiurea, si ai tendinta sa pescuiesti cu vreo 2 zile inainte.....

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 03 Mai 2006, 07:08

..... nu e vorba de popularizare.... cei care dadeau cu rime in riurile respective in viata lor nu au stat in fata unui calculator , despre internet crede ca e o boala cu care te interneaza in spital ... in schimb in toata viata lor au pescit cu rime in acele pirie...

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 03 Mai 2006, 14:46

in acest we am fost la munte, nu am ajuns sa pescuiesc dar am aflat lucruri interesante. Oricum daca cei care PESCUIESC (pana la urma asta fac) cu naturale sunt braconieri at. cum sa-i numim pe cei care "pescuiesc" cu substante otravitoare si rad 1km sau mai mult de rau?
Deja parca lui Serbanel incepe sa-i apara aureola desupra capului.

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 04 Mai 2006, 08:09

Crisp frate, iar ma citezi ca model ilustrativ si ma injura baietii ca provoc cultul personalitatii...Nu inteleg de ce ma dati mereu pe mine ca exemplu de braconier fara suflet, in fond cred ca pe situl asta sunt unii mai 'incotosmanatzi' si mai dedati la rele.
Dar cum de ai ajuns la munte si nu ai apucat macar 10 minute sa pescuiesti? Nu era nici o apa pe acolo? Eu atata am dat, 10-20 min si mi-am facut portia de adrenalina si endorfine. Sa nu vii cu argumentul legalist - nu aveam autorizatie - ptr ca nu cred ca un pastravar adevarat rezista sa se uita la parau sau lac fara sa incerce ceva...Cand ii aud pe unii ca zic 'nu pescuiesc intr-o apa pana nu aflu daca E VOIE si cine o administreaza' imi vine sa urlu. Eu va sfatuiesc sa aveti mereu la voi o sticla de whiski, palinca, tigari etc ptr a stabili relatii 'diplomatice' cu paduretzii si ajvpeseii.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 04 Mai 2006, 09:15

pai''' sa stiti ca anul trecut asta mio fost filozofia , adica pana nu am stiut unde apartine apa si cine de daca da bilet nu am mers la pescuit ....
undeva tre sa inteleg cu Serbanel, deoare ce daca din proasta organizatie administratorului de apa nu pot sa aflu de unde si cu cit pot sa am bilet , in plus plata pe o apa braconat rau nu merita efortul sa pun piciorul pe frina ca sa opresc la ocol dupa autorizatie de pescuit

acum mam saturat si io :evil:

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 08 Mai 2006, 14:59

Serbanel scrie:Crisp frate, iar ma citezi ca model ilustrativ si ma injura baietii ca provoc cultul personalitatii...Nu inteleg de ce ma dati mereu pe mine ca exemplu de braconier fara suflet, in fond cred ca pe situl asta sunt unii mai 'incotosmanatzi' si mai dedati la rele.
Dar cum de ai ajuns la munte si nu ai apucat macar 10 minute sa pescuiesti? Nu era nici o apa pe acolo? Eu atata am dat, 10-20 min si mi-am facut portia de adrenalina si endorfine. Sa nu vii cu argumentul legalist - nu aveam autorizatie - ptr ca nu cred ca un pastravar adevarat rezista sa se uita la parau sau lac fara sa incerce ceva...Cand ii aud pe unii ca zic 'nu pescuiesc intr-o apa pana nu aflu daca E VOIE si cine o administreaza' imi vine sa urlu. Eu va sfatuiesc sa aveti mereu la voi o sticla de whiski, palinca, tigari etc ptr a stabili relatii 'diplomatice' cu paduretzii si ajvpeseii.
Nu sunt mai catolic decat papa!
As fi ipocrit sa nu recunosc ca mai incalc legea - mai ales in ceea ce priveste prohibitia. Raul pe care am fost era prea vijelios, rece si cam tulbure, in plus am fost cu niste prieteni si nu prea am avut timp sa asamblez scula. pe drum nu stiu cum naiba mi s-a incurcat si leader-ul si mi-a fost lene sa mai stau sa masor segmente etc. etc..
In ceea ce priveste legalitatea eu prefer sa ma relaxez la pescuit asa ca nu imi place sa duc lupte de gherila cu toti tampitii. Asa cum spuneam , totusi, am mai pescuit in prohibitie dar in locuri unde nu mai vine nimeni sa te intrebe de sanatate de ani de zile. Si chiar daca ar veni le-as da cu ceva in cap pt ca au transformat niste locuri superbe in peisaj selenar.
In ceea ce priveste "modelul" glumeam si eu (sper ca nu te-a deranjat) nu a fost cu rautate, eu nu cred ca tu sau cei ca tine sunt adevarata problema, ci aceia cu plase, varse, setci, otravuri etc.. Si mi
e ca si tie imi provoaca un oarecare deranjament stomacal lupii moralisti.
Eu unul dau pescuiesc 90% la musca artificiala (una sg. nu doua trei sau zece) 9,9% la spin si 0.1% la undita la o naturala la obleti sau carasei.Practic C&R din respect pt natura, pt urmasii nostri si pt mine, nu din alte considerente.

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 09 Mai 2006, 09:05

Crisp, imi pare rau ca nu ai apucat sa pescuiesti in voie pe 1 mai. Dar e abia inceputul, mai ai destula vreme. Si eu am fost cu sotia si alti amici asa ca doar f putin timp de scaldat momeala in curent am avut. Apa era insa ff limpede si rece (pastravul in zona Azuga prefera putin tulbure) deci si daca asi fi dat 2-3 ore ma intreb daca aveam 1-2 muscaturi. Am dat odata pe 5 mai intr-un rau din Ardeal, era murdar si ff rapid, debit de 4-5 ori mai mare ca normalul. 3 ore nici o muscatura si cand sa plec am agatat de coada sau de burta un pastrav de vreo 30 cm, langa mal. Saracu' s-a zbatut tare, s-a desprins din ac, a cazut pe mal si desi m-am aruncat pe el ca o pantera tot mi-a fugit pe sub maini...Nu ai fi vrut sa fii langa mine in momentul ala, crede ma.
Tu pe ce rau ai fost de l-ai gasit tulbure si rece, vijelios? Poti sa imi scrii in privat si iti spun si eu niste locuri unde poti incerca nu f departe de Bucuresti (100-150 km).

Scrie răspuns