imediat incepe sezonul

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 28 Mar 2006, 18:15

in mod normal debutul mi-l fac in fiecare an (daca ne referim la pastrav), cu un scorobete (diferite modele)... de vreo 3-4 ani insa, a doua musca pe fir, atasez o...nu stiu sa o numesc...sa zicem un scorobete galben (un galben mustar deschis)...pe aici e foarte prinzatoare si daca o "prelucrezi" putin obtii si o "varianta "de vara" (uda), foarte buna tot sezonul...
dar port la mine o cutie si cu alte nimfe de sezon (par de iepure, phesant tail, cooper john,...etc), ca ...nu stii cand trebuie !!! :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 28 Mar 2006, 19:07

Ei na!! credeti ca io pescuiesc cu muste realiste ?? Alea le mai ud din cand in cand, daca urmaresc un peste mai incapatanat ce refuza alte muste, si cateodata functoneaza -cateodata nu! Cateodata prind cu ele la fel de bine ca si la o ureche de iepure de exemplu, poate nu merita efortul,dar am incredere in ele...
Mustele fara de care nu as pleca la pescuit sunt adams,GRHE, pheasant tail, partridge & orange, ceva nimfe simple( ca cele cehesti ) si niste ude simple.As incerca mai mult cu muste din CDC da.. e scump doamna! scump!! :D
Cel mai probabil deschiderea la salmonide o voi face pe Aries, unde merg de obicei.Dar pana atunci mai este muuuuult

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 28 Mar 2006, 20:26

In ce zona mergi la pescuit pe Aries? ca eu am fost odata putin mai sus de turda si am aflat cu stupoare ca zona e poluata de nici plante nu sunt in apa. :). Dar inotau mustele de numa. Acuma iarna am mers si eu prima data la arieseni si am vazut ariesul in partea de sus mai sus de Campeni. Am ramas ablsut pietrificat, e ceva de vis.

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 28 Mar 2006, 23:42

bondan scrie: Acuma iarna am mers si eu prima data la arieseni si am vazut ariesul in partea de sus mai sus de Campeni. Am ramas ablsut pietrificat, e ceva de vis.
Acolo merg :wink:

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 29 Mar 2006, 07:32

Vad ca am reusit sa aduuc subiectul RAMA in discutiile dintre pastravari si asta mi se pare fantastic. In fine vad oameni mai evoluati si mai inteligenti care accepta provocarile si dialogul, nu ca "amicul" F. care e turbat rau de tot. Deci exista muste care imita rama si chiar corobetele, tre sa fac si eu rost de cateva. Am sa incerc sa rup coada unui twister mic alb si corpul il pun pe un ac nr. 12 cu tija lunga, asa o sa pot da si eu la artificiala, ptr ca dracovenia aia imita un carabete.

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 29 Mar 2006, 10:14

apropo de CDC-ul ala scump de numa, stiu ca se ia de la rate sau de la gaste? de la care exact si de unde ?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 29 Mar 2006, 10:38

vine de la Cul De Canard. io zic sa te mai gandesti. hi hi hi.

nici nu vreau sa stiu ce ti-ar face un ratzoi daca te apuci sa-l cauti la fofeaza. :)))

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 29 Mar 2006, 10:49

Asa e, mai ales daca ratzoiul asta se mai cheama si Fishi, pai te musca de partile vulnerabile exact cand sa il mulgi de grasimea aia faimoasa, cul de canard.

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 29 Mar 2006, 10:49

:)) Un ratzoi poate ca s-ar infuria da o ratza mai mai ca s-ar lasa convinsa. :)). Lasand gluma la o parte, e bine de stiut de unde se recolteaza, nu de alta, da mai facem economii la banii dati pe materiale.

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 29 Mar 2006, 10:51

Pai ti-am spus odata Bogdane frate. De la Fishi care e "le super canard mangeur de vers et de larves".

Scrie răspuns