imediat incepe sezonul

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Mar 2006, 13:00

bondan scrie:apropo de CDC-ul ala scump de numa, stiu ca se ia de la rate sau de la gaste? de la care exact si de unde ?
Toate pasarile "de apa" au CDC, fiindca au si glanda ce secreta uleiul cu care isi ung penajul. Cel mai comun e cel recoltat de la rate. Glanda e pe spate, in partea posterioara. Are in jurul ei vreo 20 de fulgi utili. Atentie la manevrare: nu-i frecati prea mult intre degete caci le luati uleiul. Au picaturi fine de ulei pe barbule. Acestea pot sa fie spalate de o vopsire efectuata gresit.

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 29 Mar 2006, 13:08

Asta de care va zic eu nu pare pasare de apa dar de uleios e... aproape gelatinos. Meduza, nu alta!

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 29 Mar 2006, 14:27

mihai, tineam minte ca mi-ai mai zis o data de glanda aia, am luat o gasca, are glanda respectiva pe piept daca nu ma insel, dar in jurul ei era ceva puf. m-am uitat eu cam incurcat ce ar trebui sa iau de acolo dar nu m-am dumirit prea bine. :)).

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 29 Mar 2006, 15:00

Bondane, spune-mi si mie de curiozitate - nevasta ta stie ca tu umbli cu gashte si le pipai pe la tartiza? Voi doi sunteti scandalosi rau, mai frumoshilor, mai....

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 29 Mar 2006, 16:04

serbanel, te rog frumos rezuma-te la pescuit si la un limbaj civilizat
ai avertisment pentru acest raspuns si pentru anuntul de vanzare cumparare

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 30 Mar 2006, 07:46

OK Dane, ai dreptate, am mers putin cam departe asa ca merit avertismentul asta, sorry. Dar si baietii astia au niste discutii...ceva cu grasime din coada ratzelor, eu sunt un protector al pasarilor de pe cerul patriei si de pe balti, deci nu pot sta cu mainile in san cand ei le maltrateaza.

kobe
junior
junior

Mesaj de kobe » 30 Mar 2006, 07:47

deja s-a deviat de la subiect!in fine!!serbanele laso moale cu rama ta ca mai mult incurci pe aici.in legatura cu cdc decat sa te chinui pe la nu stiu ce rata sa o jumoli mai bine dai 65 mii si ti-ai luat si sunt si ff bune.parerea mea.incercati sa nu mai deviati de la subiect!!!!! :evil:

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 30 Mar 2006, 12:01

Eu mai am un carlig gol , pe aia o sa leg un klinkhammer .. dar ce o sa fac dupa aia ?! nu stiu, am re-legat toate mustele urite , si apele numai cresc ... ,penarul deja e plin , ar terbui sa incerc si montura de 3/4 care am luat si sa prind primul peste cu el ... :x vai ce greu trece timpul :(

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 31 Mar 2006, 12:06

Am uitat sa'ntreb , cand se deschide sezonul anul asta , ca parca anul trecut la 1 iunie sa deschis , acum care e situatia?

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 31 Mar 2006, 12:32

Sezonul e deschis atunci cand e vremea buna, nu mai stau eu sa ma gandesc la data exacta...asta e birocratie. Instinctul iti spune cand sa mergi.

Scrie răspuns