imediat incepe sezonul

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 31 Mar 2006, 15:11

:lol: :lol: :lol: :lol: INSTIGARE :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

kobe
junior
junior

Mesaj de kobe » 01 Apr 2006, 07:46

sezonul la pastrav incepe la 1 mai si cel la lipan 1 mai

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 03 Apr 2006, 10:35

de la 10apr-8iun incepe in ape colinare si de ses ...
pina acum nu au fost bun apa , si imediat incepe prohibitia :(
totusi ieri am fost la munte si vro 10 minute am dat cu muste nu am prins absolut nimic ,dar macar am incercat scula :P in schimb am intilnit cu localnici care au prins vro 10-15buc Fantanele de 12-13cm cu rima,adunate intro punga si bagat in buzunar... hm pacat pt pestisorii alea de 1 vara... :( :( :( :evil: :evil: :evil: :x :evil: :x

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 03 Apr 2006, 11:08

_Sanya scrie:de la 10apr-8iun incepe in ape colinare si de ses ...
pina acum nu au fost bun apa , si imediat incepe prohibitia :(
totusi ieri am fost la munte si vro 10 minute am dat cu muste nu am prins absolut nimic ,dar macar am incercat scula :P in schimb am intilnit cu localnici care au prins vro 10-15buc Fantanele de 12-13cm cu rima,adunate intro punga si bagat in buzunar... hm pacat pt pestisorii alea de 1 vara... :( :( :( :evil: :evil: :evil: :x :evil: :x
Pacat ,atata timp cat exista adepti(si se pare ca sunt destui) pentru naturale la salmonide asta va fi situatia.Se stie ca in apa tulbure sau putin tulbure la momeli naturale exista posibilitatea de a-i extage pe toti locuitorii (pastravi) unei bulboane intr-o zi de pescuit.

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 03 Apr 2006, 13:34

Daca ar fi doar adepti ai pescuitului cu naturale ar fi bine, dar sunt adepti ai "rade tot si nu lasa nimic in urma". Asta este, foamea e mare. Taie ei copaci desi casele o iau la vale si pamantul musteste de apa asa ca niste pestisori nu mai conteaza in opinia lor. :evil: Ne meritam soarta!

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 02 Mai 2006, 11:27

hey ! a inceput sezonul ce e cu linistea asta?!?!?!?!

In 3 zile pe 3 piriuri am fost si nu am prins nici un salmonid :D (numai clean,oblete,si boistean) ,eh ,voi ce ati facut la 1Mai? sa nu-mi spuneti ca ati stat acasa 8)

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 02 Mai 2006, 11:58

unu' singur! braconat cu varga de musca in 10 minute de dat pe furis in singurul loc unde nu ma putea vedea nimeni, adica cativa metri de rau. nu am nici o scuza, da' vroiam sa stiu daca are raul ala pastrav. are, deci nu mai scriu despre ce rau e vorba. :)

n-am putut ajunge la timp sa-mi iau autorizatia, dupa mintea alora tree sa fac cumva sa bat niste su de km in perioada luni-vineri, intre orele 8-16, ca atunci au ei program sa elibereze autorizatii.

frumos tare pescuitul la pastrav, da' organizarea e varza. macar astia pe balti cand te duci sa le prinzi albitura iti iau banii si pe apa, nu iti confisca sculele pe motiv ca n-ai ajuns tot la ei la sediu in timpul programului ca sa-ti dea de acolo autorizatie. birocratie de halva, sau pur si simplu prostie. or dreaq stie, da' mie mi s-a acrit de ei. am ratat o zi superba pe tema asta.

in rest aer curat si-am incarcat niste baterii.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 02 Mai 2006, 12:27

pai, pe 2 parauri si eu am fost pe asa zis furis dar fara tupeu in orice loc am pescuit ... de la ocolul respectiv nu au avut inca preturile pe 2006 , nici eu nu am fortat sami dee ceva bilet ... noroc ca nu am luat bilet ca nici nu erau salmonide deja in ape , si pt albiture si broaste nu iau bilet. Cei care pescuieau cu rime din 15sept-1mai au facut treaba si au curatat apa de salmonide. Pacat :x

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 02 Mai 2006, 15:15

Eugen ai mare dreptate sa te plangi de proasta organizare a Romsilva in ce priveste autorizatiile pe ape de munte. Padurarii daca vin si te gasesc pescuind vor sa te amendezi si sa iti ia undita, nu au la ei chitantier ca sa le poti plati ziua de pescuit. Iar daca tu mergi sambata pe apa, nu ai cum sa te duci vineri la ocol ptr hartia alora. Deci te felicit sincer ca ai pescuit fara patalama, din pacate la fel am facut si eu undeva in zona Rucar Bran deoarece am aflat ca sambata ocolul e inchis...avea lacat la usa. Am prins 2 pastraviori de 10 cm pe care i-am eliberat fara rani serioase si in rest...nimic.
Asa cum zice si Sanya altii au trecut acolo in aprilie si au prins totul...asa ca e bine sa nu mai popularizati in diverse locuri raurile unde ati prins. E egoist dar util si rational. Dar motivele esecului pe 1 mai sunt diverse - apa prea rece, din zapada topita, turbiditate, icrele depuse de broaste raioase (irita mucoasa bucala a pastravului si 2-3 zile nu mai musca), vremea in schimbare, petrecaretii de 1 mai care se plimba pe maluri si se scalda etc. Daca nici la sfarsitul lui mai nu prinzi nimic pe poaraiele alea, atunci chiar ca s-a terminat. Pacat...

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 02 Mai 2006, 15:53

si eu am fost in trei zile pe trei paraie...pe cibin (raul mare), pe balea si pe sambata...pe toate am prins cate ceva (numai pastravi), pe unul dintre ele insa a mers mai bine (chiar foarte bine !)...
in general mici, sub masura, dar au fost si vreo cativa peste (unul chiar de 28 cm)...am dat numai la nimfa, cel mai bine am luat la GRHE si la o chironomida verzuie...
padurari n-am intalnit...am intalnit insa multe gratare, peturi, lazi cu bere in apa, gunoaie ... corturi si manele...nici in vf de munte nu mai e liniste...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Scrie răspuns