"Gunoierii de fly"
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Parerea mea, ca observator absolut neutru, e ca greseala fundamentala a fost tonul foarte agresiv folosit de Cristi Ene in textul de pe site-ul lui. Chiar avand 100% dreptate cu lucrurile pe care le afirmi (ceea ce nu e cazul aici), poti starni adversitate prin simplul fel in care expui adevarul.
Oricum insa, orice om are dreptul la opinie, asa ca daca Ene vrea sa-i considere "gunoieri de fly" pe campionii de la noi, nu vad cine-l poate impiedica. Asta nu inseamna nici ca are dreptate, si nici ca lucrurile adevarate spuse de el sunt automat invalidate de aceasta eroare.
Oricum insa, orice om are dreptul la opinie, asa ca daca Ene vrea sa-i considere "gunoieri de fly" pe campionii de la noi, nu vad cine-l poate impiedica. Asta nu inseamna nici ca are dreptate, si nici ca lucrurile adevarate spuse de el sunt automat invalidate de aceasta eroare.
Cu lacrimi Bastus!
Asta nu e prima "iesire" a lui Ene si precis nici ultima . Daca vrea sa demonstreze ca e bun , de ce nu vine macar la un concurs de musca si sa arate ca stie si sa pescuiasca nu numai sa se ia de toate lumea si mai ales sa jigneasca pe toti care au pareri diferite de a lui . Nu am nimic cu Cristi dar oamenii s-au chinuit sa aiba rezultate pentru a ajunge la Europene si sa ne reprezinte tara , dar in orice sport nu exista doar castigatori . Si in lipsa unor instructori , cand majoritatea muscarilor sunt autodidacti si nici nu avem traditie la fly eu zic , ca e bine . Dar aici pe forum vad ca fiecare cauta sa-i dea peste nas altuia . Toate cele bune si fir intins .
Absolut de acord cu tine Jean, pana la paragraful de mai sus.Jean Scurtu scrie:Dannyboy,
Nu uita ca ENE in afara de faptul ca mai sare calul cateodata si foloseste un limbaj mai colorat si neadecvat ,e un pescar bun si ca se lupta sa mai invete si pe altii,daca altii nu vor s-o faca,iar betele facute de el sunt f. bune.Ca ar trebui sa fie mai diplomat si pt. aceasta mai flexibil e alta problema.
Jean Scurtu
De pescuit nu stiu cum e fi, bun , rau, sa ii fie de bine. Dar atitudinea este absolut execrabila - despre asta e vorba in topicul acesta
Despre facut bete, bate campii, pune mai multe inele pe un bat decat pune Sage, Loomis, etc care au o adevarata echipa ce gandesc ergonomia si dinamica betelor - nu descopera el America, hai sa fim seriosi. In al doilea rand ca si simplu mester, pot sa iti spun ca am doi prieteni ce si-au comandat betele la el si la unul in timpul unui concurs la Belis au inceput sa ii cada inelele , sa ii crape matisajul, etc - Dan. Iar la celalalt dupa cateva partide au inceput sa ii pice inelele -Dr Pike. Doua bete facute la doi clujeni, asta spune tot pt mine.
So, personal nu am nimic cu acest pescar, el si cu pestii lui sa fie fericit! Am o problema cand se face o promovare falsa, fara valoare si MAI ALES agresiva vizavi de altii. Pana una alta mergem la pescuit pentru simpla placere a fiecaruia, de a fi in natura, de a se bucura de linistea si frumusetea muntilor sau a peisajelor, si pe departe de a face in ciuda cuiva, de a da in cap cuiva si asmadp. Pentru acestia din urma, dupa mine, Dzeu cu mila...
Nu uita ca ENE in afara de faptul ca mai sare calul cateodata si foloseste un limbaj mai colorat si neadecvat ,e un pescar bun si ca se lupta sa mai invete si pe altii,daca altii nu vor s-o faca,iar betele facute de el sunt f. bune.Ca ar trebui sa fie mai diplomat si pt. aceasta mai flexibil e alta problema.
am si eu o curiozitate, cum se poate stii daca un bat e bun sau nu daca nu ai pus mana pe el ?
sau cum stii daca un pescar e bun sau nu daca nu ai pescuit cu el ?
doar asa din auzite ?
ca daca e din auzite......eu cred ca mai corect ar fi sa spunem: am auzit ca face bete bune sau am auzit ca e pescar bun.....

ca altfel se fac afirmatii pe care altii le iau de bune, si care de fapt sunt bazate pe pareri personale subiective ale altor persoane....
-
- veteran
Acealsi tip de dezinformari ca pe alte vremuri
Domnu Luci ,
textul tau seaman cu ......,,in Uniune aSovietica oamenii sunt cei mai fericiti, acolo nu sunt probleme si ....evident lanseaza mult mai departe cu lansetele lor de fibra de sticla si nu au nevouie de grafitul burghez si firele lor de PVC ei foloses fibre naturale cu care lanseaza mult mai departe.......etc.
Minciunile de tipul asta sunt folosite si in mediul unversitar si in cercetare de cel ami inalt nivel Francois Revel in celebra sa carte ,,Cunoasterea inutila ,,despre informatie si minciuna in politica, stiinta arata ce nici un mediu apraent oricat de ,,rafinat,, nu e scutit de mojicie nici mediul de
cercetare din matematica sau fizica atomica........de pescuit ce sa mai zic.
la asemenea raspuns nu pot sa spun decat ca am vazut ca ai mai multe membre si probabil ma multe capte de compilezi asa informatiile.
Se pare ca detin ceva la BAss Pro din moment de Dr. Pike pescuieste cu o lanseta facuta de Bass Pro-Concept. Uite asa aflu ca am o mare productie de lansete made in China si cumparatori la Cluj. Iar de alt prieten nu stiu,si nu cred sa fi vandut decat niste amarate lansete factory made in China de la Bass Pro. Nu stiu sa ma lansete la Cluj asa ca mai lasa dezinformarea asta gretoasa. Daca mai a pojghita de bun simt mai bine sui de lanseta si a cui ca sa te creada cineva.
Sa-l intrebam pe Dr. Pike ce lanseta are ? sau nu stiu eu ce i-am vandut? Hai ca esti penal si prost .....macar o minciuna care nu putea sa fie verificata sa bagi ....se pare ca trebuia prea mult efort
De azi Bass
Pro a fost inghitit de Concept si USA anexata la Romania.
Cum acesta discutie se dovedeste o disputa pura de dezinformare iti urez bafta, noroc si succes in campanai de uimire a lumii cu pescuitul la fly. In ce priveste construirea unei lansete de fly sau spinn se pare ca esti in aceeasi banca cu toti care se inchina la ,,produs,, si inchid mintea. Cum Ro este tara cu cel mai mare procent de oameni care fac sluj la brand-uri este evidenta slugarnicia mintii fata de de o eticheta .....sa gandesti e greu. De unde nu e nici nu poti cere. Iar in privinta priceperii de pare ca esti in pozitia pantofarului care ii cere pictorului sa modifice interperetarea vizuala a unui pantof, dupa ce pantofarul ii facuse o reparatie.
textul tau seaman cu ......,,in Uniune aSovietica oamenii sunt cei mai fericiti, acolo nu sunt probleme si ....evident lanseaza mult mai departe cu lansetele lor de fibra de sticla si nu au nevouie de grafitul burghez si firele lor de PVC ei foloses fibre naturale cu care lanseaza mult mai departe.......etc.
Minciunile de tipul asta sunt folosite si in mediul unversitar si in cercetare de cel ami inalt nivel Francois Revel in celebra sa carte ,,Cunoasterea inutila ,,despre informatie si minciuna in politica, stiinta arata ce nici un mediu apraent oricat de ,,rafinat,, nu e scutit de mojicie nici mediul de
cercetare din matematica sau fizica atomica........de pescuit ce sa mai zic.
la asemenea raspuns nu pot sa spun decat ca am vazut ca ai mai multe membre si probabil ma multe capte de compilezi asa informatiile.
Se pare ca detin ceva la BAss Pro din moment de Dr. Pike pescuieste cu o lanseta facuta de Bass Pro-Concept. Uite asa aflu ca am o mare productie de lansete made in China si cumparatori la Cluj. Iar de alt prieten nu stiu,si nu cred sa fi vandut decat niste amarate lansete factory made in China de la Bass Pro. Nu stiu sa ma lansete la Cluj asa ca mai lasa dezinformarea asta gretoasa. Daca mai a pojghita de bun simt mai bine sui de lanseta si a cui ca sa te creada cineva.
Sa-l intrebam pe Dr. Pike ce lanseta are ? sau nu stiu eu ce i-am vandut? Hai ca esti penal si prost .....macar o minciuna care nu putea sa fie verificata sa bagi ....se pare ca trebuia prea mult efort
De azi Bass
Pro a fost inghitit de Concept si USA anexata la Romania.
Cum acesta discutie se dovedeste o disputa pura de dezinformare iti urez bafta, noroc si succes in campanai de uimire a lumii cu pescuitul la fly. In ce priveste construirea unei lansete de fly sau spinn se pare ca esti in aceeasi banca cu toti care se inchina la ,,produs,, si inchid mintea. Cum Ro este tara cu cel mai mare procent de oameni care fac sluj la brand-uri este evidenta slugarnicia mintii fata de de o eticheta .....sa gandesti e greu. De unde nu e nici nu poti cere. Iar in privinta priceperii de pare ca esti in pozitia pantofarului care ii cere pictorului sa modifice interperetarea vizuala a unui pantof, dupa ce pantofarul ii facuse o reparatie.
-
- veteran
tot fac mizerie
Dan ,
daca tot fac mizerie pe site de ce nu stergi toate articole scrise(la rugamintea si ta si de mine ca tot sunt ,,balast,, si merita transformate in gunoi. Te rog fa si tu curatenie in batatura pe care tu m-ai rugat sa o construiesc. Cum facem cu articolele cand le stergi ca tot nu valoreaza nimic poate iti scriu lupii tineri unele fresh.
NU de alta dar cum sunt pure fantezii de laborator si taste si o sa duca tinara generatie pe drumuri gresite.
Scuze baieti ca am profanat acest spatiu sacru........
daca tot fac mizerie pe site de ce nu stergi toate articole scrise(la rugamintea si ta si de mine ca tot sunt ,,balast,, si merita transformate in gunoi. Te rog fa si tu curatenie in batatura pe care tu m-ai rugat sa o construiesc. Cum facem cu articolele cand le stergi ca tot nu valoreaza nimic poate iti scriu lupii tineri unele fresh.
NU de alta dar cum sunt pure fantezii de laborator si taste si o sa duca tinara generatie pe drumuri gresite.
Scuze baieti ca am profanat acest spatiu sacru........
Dane,danr scrie:Nu uita ca ENE in afara de faptul ca mai sare calul cateodata si foloseste un limbaj mai colorat si neadecvat ,e un pescar bun si ca se lupta sa mai invete si pe altii,daca altii nu vor s-o faca,iar betele facute de el sunt f. bune.Ca ar trebui sa fie mai diplomat si pt. aceasta mai flexibil e alta problema.
am si eu o curiozitate, cum se poate stii daca un bat e bun sau nu daca nu ai pus mana pe el ?
sau cum stii daca un pescar e bun sau nu daca nu ai pescuit cu el ?
doar asa din auzite ?
ca daca e din auzite......eu cred ca mai corect ar fi sa spunem: am auzit ca face bete bune sau am auzit ca e pescar bun.....![]()
ca altfel se fac afirmatii pe care altii le iau de bune, si care de fapt sunt bazate pe pareri personale subiective ale altor persoane....
Ai dreptate nu am pus nicidata mana pe un bat facut de Ene,dar am discutat cu mai multi si mi-au spus ca face bete bune.Daca nu e adevarat poti s-o spui tu ca precis ai vazut bete facute de el.Parca tot pe acest forum Ovidiu -Andrei lauda betele facute de el.Sa nu fie adevarat ca face bete bune ,se poate ,dar eu nu cred dupa cele comunicate pe e-mail cu Ene, ca am si eu ceva tangente cu construirea de bete si pot sa-mi dau seama daca e pe langa subiect.
Si eu mi-am facut mai multe bete,probabil nu la fel de "aratoase " ca cele facute de el ca eu nu le fac de vanzare,dar stiu ce e un bat bun, din pacate insa nu am avut ocazia (fiind aici) sa vad un bat facut de el ,dar daca pescari buni si de incredere spun ca face bete bune merg pe mana lor.Daca nu ar face bete bune nu ar avea atatea comenzi de nu le poate face fata la timp.
Corect era sa spun ca am auzit ca face bete bune,mea culpa!!!
Stiu ca "nuielele "facute de mine nu-ti plac dar la Galeria Foto ai avut ocazia sa vezi ce pesti prind cu ele,chiar daca dupa tine nu poti intepa un salau cu astfel de bete.
O sa postez niste poze sa vezi ce black drum de peste 20kg. am prins ieri seara (de fapt doi de aceasi marime )catches &releases cu fireline de 4lb.(1,8kg.) in curent puternic si doi pastravi de mare ,unul de 3,050kg. si unul de 2,925kg.
Poti de fapt sa vezi pozele ca i le-am trimis lui Eugen acum vreo 20 de minute.
Din pacate tu nu crezi multe si e dreptul tau si daca betele facute de Ene sunt proaste spune-o nu ma lasa in ceata,s-ar putea ca ceilalti sa ma fii informat gresit si atunci cu scuze imi retrag cele afirmate.
Jean Scurtu
-
- veteran
Mult da prost......
Se pare ca trebuie trebuie sa ma uit in oglinda si sa vad daca nu am ochi oblici si produc pentru Bass Pro cateva zeci de mii de lansete pe luna.
Sa imi asum placerile pescarilor romani de se flagela cu lansetele vedete produse de Ron T, Cormoran sau Linnea E. Gipo in China ?
Bagati baieti chinezarii de un sezon, de le sare rasina de pe inele ..........asata spune Luci nu eu.......se apre ca nici BAss Pro nu e mai breaz....cel putin are blank mai bun si inele Fuji. Dar din pacate e facut in Berceni-China de unu Ene si le da doar cu 60$ la baieti zgarciti care nu vor custom.
Reclamatii doar la poporul Chinez care vad eu e tare iubit pe aceste plaiuri.
Luci,
normal ca studiaza baietii de la Sage sau Scott si cum au tras concluzia ca e multi da prosti, au zis de ce sa nu faca economie la 1-2 inele ......mai iese un ban si mai putina munca. Cand esti prost inghiti orice de al E-uri la Etichete, daca au gust bun, dau bine sau sunt la moda.
Sa imi asum placerile pescarilor romani de se flagela cu lansetele vedete produse de Ron T, Cormoran sau Linnea E. Gipo in China ?
Bagati baieti chinezarii de un sezon, de le sare rasina de pe inele ..........asata spune Luci nu eu.......se apre ca nici BAss Pro nu e mai breaz....cel putin are blank mai bun si inele Fuji. Dar din pacate e facut in Berceni-China de unu Ene si le da doar cu 60$ la baieti zgarciti care nu vor custom.
Reclamatii doar la poporul Chinez care vad eu e tare iubit pe aceste plaiuri.
Luci,
normal ca studiaza baietii de la Sage sau Scott si cum au tras concluzia ca e multi da prosti, au zis de ce sa nu faca economie la 1-2 inele ......mai iese un ban si mai putina munca. Cand esti prost inghiti orice de al E-uri la Etichete, daca au gust bun, dau bine sau sunt la moda.
bai dar chiar nu poate exista o discutie fara certuri
cristi ce-ai frate cu mine, eu cand am avut ceva sa-ti reprosez vreodata a fost referitor la limbaj
ceea ce iti reprosez si acum, mi se pare lipsa de bun simt sa incepi sa injuri pe cineva chiar daca a gresit sau a scris ceva eronat
ai fi putut sa explici clar ca e o eroare si nu sunt bete facute de tine si se lamurea toata treaba
ma rog, tinand cont de ultimele tale iesiri nu ma mai mira
jeane, eu nu stiu cum face cristi betele, nu am spus nici ca sunt bune nici ca sunt proaste, nu am avut experiente si nici nu prea ma pricep la modificari de inele sau mai stiu eu ce
eu dau cu dastea stupide facute in china sau koreea de loomis, feenwick, berkley, daiwa...
ce sa fac, ma descurc asa cum pot....
si mai baieti, nu va mai incrancenati asa, mai discutam si noi, mai facem misto, nu e motiv sa ne crizam neaparat, nu ?
cristi ce-ai frate cu mine, eu cand am avut ceva sa-ti reprosez vreodata a fost referitor la limbaj
ceea ce iti reprosez si acum, mi se pare lipsa de bun simt sa incepi sa injuri pe cineva chiar daca a gresit sau a scris ceva eronat
ai fi putut sa explici clar ca e o eroare si nu sunt bete facute de tine si se lamurea toata treaba
ma rog, tinand cont de ultimele tale iesiri nu ma mai mira
jeane, eu nu stiu cum face cristi betele, nu am spus nici ca sunt bune nici ca sunt proaste, nu am avut experiente si nici nu prea ma pricep la modificari de inele sau mai stiu eu ce
eu dau cu dastea stupide facute in china sau koreea de loomis, feenwick, berkley, daiwa...
ce sa fac, ma descurc asa cum pot....
si mai baieti, nu va mai incrancenati asa, mai discutam si noi, mai facem misto, nu e motiv sa ne crizam neaparat, nu ?
si cristi, nu te supara fratioare dar daca confuzezi lumea ?
faci propaganda la bete bune custom si de fapt vinzi ieftinaturi china care pocnesc repede.... ce sa mai creada lumea
ia-o ca pe o gluma, ne mai distram si noi
si apropos de inele, distributia lor nu schimba actiunea in bine sau in rau pentru ca pur si simplu actiunea este o chestie de gust
de aia exista pe piata de la pari la nuiele, cu cele mai diferite puteri si actiuni si timpuri de grafituri, blank-uri, etc, sa-si aleaga fiecare ce-i place
nu exista mai bine sau mai rau
esenta custom-ului este sa faci batul cum iti place tie, daca simti nevoia unei modificari
chiar daca se promoveaza ideea trebuie sa-ti faci custom ca e mai bun, asta e bullshit
e chestie de gust
faci propaganda la bete bune custom si de fapt vinzi ieftinaturi china care pocnesc repede.... ce sa mai creada lumea

ia-o ca pe o gluma, ne mai distram si noi

si apropos de inele, distributia lor nu schimba actiunea in bine sau in rau pentru ca pur si simplu actiunea este o chestie de gust
de aia exista pe piata de la pari la nuiele, cu cele mai diferite puteri si actiuni si timpuri de grafituri, blank-uri, etc, sa-si aleaga fiecare ce-i place
nu exista mai bine sau mai rau
esenta custom-ului este sa faci batul cum iti place tie, daca simti nevoia unei modificari
chiar daca se promoveaza ideea trebuie sa-ti faci custom ca e mai bun, asta e bullshit
e chestie de gust