"Gunoierii de fly"

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 19 Iul 2006, 08:29

rough boy scrie: un snur de clasa mai mica este mai subtire in diametru
N-are aproape nici o legatura clasa cu diametrul. Clasa e data de greutate, nu de diametru. Diametrul depinde de flotabilitate, nu de clasa.

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 19 Iul 2006, 10:10

@ MihaiV
N-are aproape nici o legatura clasa cu diametrul.
Deci e relativa treaba :wink:

Dannyboy
junior
junior

Mesaj de Dannyboy » 19 Iul 2006, 14:00

2005 Champion, Scott MacKenzie, amazed competitors and spectators alike last year with his qualifying cast of 55.3m as indeed did his winning cast of 49.83m. The young Scot, Andrew Armstrong, is expected to take up the mantle against leading exponents of the art from the USA, Australia, Britain and all parts of Ireland.
http://www.countryfair.ie/eventangling.htm
si cam asta e!!!!

Dannyboy
junior
junior

Mesaj de Dannyboy » 19 Iul 2006, 14:10

@eugen

Eu nu am zis ca eu arunc mai departe cu o clasa mai mare ci ca asa este dovedit de altii.

Spey casting iti spune ceva?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 19 Iul 2006, 17:02

dany frate, hai sa-ti desenez, ca vad ca nu pricepi punctul meu de vedere.

atata timp cat anul asta un tip de 2m si o suta de kile, mana cat lopata si antebratu' ca pe piciorul meu, pe deasupra instructor si campion mondial la casting (aka rajeef), s-a clasat pe locul doi intr-o competitie pe bani grei cu un pic peste 36 de metri folosind un TCR si un WF, mie mi se pare praf in ochi povestea aia cum ca o femeie prin Romania a dat 40 de metri cu un DT si o varga din fibra de sticla intr-o zi intr-un luminis, cand a vazut-o cineva ascuns prin tufisuri si se intampla sa aiba si o ruleta in buzunar. e prea SF pentru mine chestia asta, tu n-ai decat sa iti pui singur praf in ochi daca te pasioneaza.

daca tii mortis sa ma contrazici in continuare, treaba ta. nu o sa-ti mai raspund. asta e ultima replica pe care ti-o acord, sa nu zici ca dispar fara sa raspund intrebarii tale.

despre spey casting nu stiu nimic, nu am pescuit niciodata cu o varga de spey. despre clase mari si lansat la distanta stiu doar atat cat am putut invata singur in mai putin de doi ani folosind carti si filme si cu multa practica pe apa. totusi, sunt convins ca pe subiectul asta pot sa discut cu mai multe argumente extrase din experienta personala, decat poate unul ca tine care pescuieste la pastraviori pe rau cu o varga de macar 9 picioare, nimfe si o jumatate de DT. sa nu-mi spui ca te-ai risipit si folosesti un snur intreg ca nu te cred.

sa iei si jumatatea cealalta cu tine cand vii pe bucuresti, le tragem un nod si iti arat eu la ce se foloseste partea cealalta. ca stiu cum. si totusi nu am tupeu sa ma mint mint singur cum ca as sti sa pescuiesc la musca si mai bine nu se poate.

am stat pe bara pe forum o gramada de vreme si vad ca tot asa a ramas, nu sunteti in stare sa discutati omeneste si la subiect, tot cu probleme nerezolvate si chef de hartza, una doua vi se pune pata si-o luati pe campii.

nu spun ca ene are dreptate sa va trateze cum o face, dar nici nu este foarte departe de adevar. si cu asta basta, ca mi s-a acrit. ciao!

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 20 Iul 2006, 07:49

Eugen,

:)

Sa ma reexprim caci m-ai inteles gresit. SI vad ca din cauza mea s-a iscat o discutie deloc productiva.
Nevasta lui Tarus a arucat in concurs cu shooting head cu bat de fibra de sticla si punctajul ei a fost notat oficial. A fost concurs de casting cu fire de casting. ( pot sa ma interesez exact data , locul si anul dar nu cred ca are o valoare). La fel si Tarus cu recordul lui si la fel si tipul de la Arad - imi scapa numele, ce a aruncat aproape 50m.
:)

Dannyboy
junior
junior

Mesaj de Dannyboy » 20 Iul 2006, 12:12

eugen,

Ultimul mesaj:
Se pare ca intelegi doar ce vrei si nimic mai mult.

Praf in ochi iti cam arunci singur, cat timp vezi ca nu ai dreptate dar nu poti sa recunosti.

Te lauzi prea mult si ai tendinta sa o iei dupa Ene.
Altceva:
1)Nu ma cunosti, dar pot sa iti spun ca esti mai bun ca mine, pe necunoscute!
2) Felicitari, sa te duci la Ene sa iti iei premiul (ceva Custom :wink: ca te ajuta la casting )!!
3) Nu stii ce echipament folosesc dar iti spun (Ron Thompson 5-6 9 ft. fir 4 F WF, alegerea mea, mustele mi le fac singur de la inceput)
4) Eu nu caut 'performanta', pentru mine pescuitul e o pasiune si nu sunt dispus sa cheltuiesc o caruta de bani pentru echipamente. Nu ma tine. Incerc sa ma descurc cu ce am si ma simt bine.

Iar de luat la intrecere cu tine care intinde mai mult fir, nu cred ca merita banii drumul pana la Bucuresti, sa imi dovedesti ceea ce am recunoscut.

Fir intins! (toata lungimea si ceva din backing).

PS:
Daca se castiga o competitie in afara cu 36 de m in Romania esti profesor cu o lungime de DT.

Felicitari inca o data!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Iul 2006, 13:14

dragule, tu chiar nu remarci absurditatea discutiei?

eu incep cu o poveste despre casting aplicat la pastrav cu o lanseta de 6 picioare si un snur DT de 3 in orice fel de conditii de pescuit, lucru pe care nimeni in romania nu il face. povestea nu intereseaza pe nimeni, sunt insa contrazis si mi se spune ca avem casteri care ar putea face aceleasi lucruri, chit ca nu o fac.

mi se aduc ca argumente fix aceleasi povesti citite sau auzite, despre lucruri pe care nu le stie nimeni din vazute, si care sunt oricum pe langa subiect, fiindca am ajuns deja la competitii de casting, spey, shooting head-uri si clasa 14. si nu, de fapt eu sunt ala care intelege doar ce vrea el si de fapt nu stie ce vorbeste.

eu iti spun ca este mai greu sa tii in aer mult snur si sa faci un stop curat cu o lanseta de clasa mare, tu imi spui ca ma va ajuta inertia ca ai citit tu intr-un manual de clasa a 11. ii zic lui sanya ca nu se poate da 96 de metri cu scule de pescuit, imi da altul un link sa vad cum arunca unul cu batul de surf sau nu stiu ce spey de 17 picioare in cutare competie. si tot eu sunt ala care vorbeste sa se afle in treaba.

d-aia zic, ma duc sa-mi vad de treburile mele in cazul asta.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 20 Iul 2006, 17:57

Dannyboy,

Pt. ca esti brasovean de-al meu si spui ca pescuiesti de placere am sa-ti spun si eu cateva cuvinte de pescuitul fly ,desi nu sunt in masura sa invat pe cineva despre acest pescuit eu insusi fiind deficitar la acest capitol.

Lucram pe Somesul Rece la amenajarea padurilor din zona si fiind luna mai, mai prindeam cate un pastrav in mod ilegal la rama ca nu stiam sa-l pescuiesc altfel(fiind din Bod de loc unde nu erau ape cu pastrav),ca sa-mi imbunatatesc meniul.
Noroc ca muncitorul meu Vasile Dranda (Dumnezeu sa-l odihneasca ,deoarece am auzit ca a murit)ce locuia intr-o casa pe malul Somesului ,mi-a aratat placerea pescuitului la musca artificiala,pe care initial nu o aveam.La inceput nu-l intelegeam de ce da la musca ca prindeai mai bine la rama (era in prima parte a lunii mai) si ma intreba "l-ati vazut cum a sarit la musca "si eu nu prea vedem..dar incet incet muncind o vara in zona de la VOJOITA -BLAJOAIA si pana la izvoarele Somesului Rece,am inceput sa stiu sa pescuiesc destul pt. placerea mea ,la muste artificiale.
Descoperind placerea pescuitului la musca de atunci cand aveam ocazia sa pescuiesc la pastrav sau lipan ,nu am mai pescuit decat la muste artificiale si chiar pot spune ca am prins destui pesti.
Am fost norocos si altfel ca pe atunci Somesul Rece pazit de paznicul Coroiu(care cu patru clase +scoala de dans la venirea comunistilor la putere dupa razboi ,a fost instalat ca sef de ocol ,la GARDA ,mi se pare!!!!),paznic cum as dori sa aiba toate apele din Romania,era bogat in pastrav.
Deorece e vorba de placerea pescuitului,mai putin despre sculede fly de calitate ,pot sa-ti spun ca "SAGE"-ul ,muncitorului meu Vasile era un bat de scorus(l-am imitat si eu) si te pot asigura ca cu acest bat VASILE (snurul lui era de fapt niste ata scoasa din anvelope de masini legata de varful batului,pe care o uda din cand in cand sa fie mai grea si terminata cu o bucata de mono pe care lega doua muste facute de el,menghina fiind degetele lui)al meu prindea mai multi pastravi decat prindeau toti clujenii ce veneau aici la pescuit cu scule sofisticate existente pe acea vreme.
Clujeanul Porzolt ce era campion pe tara atunci la casting,arunca f. elegant ,precis ,dar nicidata nu prindea atatia pesti cat prindea Vasile...

Dar fiind ca e vorba de placere sa stii ca Eugen are dreptate vorbind despre un casting ca la carte,nimeni nu are nimic de pierdut daca incearca sa invete aceasta,dar in acelas timp nu inseamna ca daca nu-l stie va prinde mai putin peste.
Sunt necesare mult mai multe pt. a fii un muscar bun,nu numai sa stii sa arunci perfect si nu mi se par niste contrari doar de dragul contrarilor fara niste argumente serioase sa-si aiba rostul.

Nu uita ca ENE in afara de faptul ca mai sare calul cateodata si foloseste un limbaj mai colorat si neadecvat ,e un pescar bun si ca se lupta sa mai invete si pe altii,daca altii nu vor s-o faca,iar betele facute de el sunt f. bune.Ca ar trebui sa fie mai diplomat si pt. aceasta mai flexibil e alta problema.

In aceeasi ordine de idei sa stii ca Eugen stie si el sa-si faca bete ,chiar daca a mai luat lectii de la Ene si va lua intotdeauna de la cei ce sunt mai buni ca el,e deschis la orice.De asemenea despre Eugen (si nu ma refer numai la pescuitul fly),cel putin asta m-a impresiona cand am intrat prima data pe acest forum,este unul din putinii forumisti care nu scrie numai de dragul scrisului ,in toate interventiile lui se vedea si se vede ca e f. documentat ,nu-si da doar cu presupusul...

Altfel oricine are dreptul sa aiba opinia lui ,chiar daca nu se bazeaza pe argumente si sa o expuna intr-un mod civilizat

Fiecare avem cate ceva de invatat si o facem si in acest mod postand pe acest forum si citind cele scrise de altii si trebuie sa ne bucuram ca in mod gratuit avem aceasta posibilitate.

Numai bine,

Jean Scurtu

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 20 Iul 2006, 21:43

Cu alte cuvinte Eugene...unde dai si unde crapa!!!...sau s-ar mai potrivi ca tot am amintit de dat...''trupa lui pitigoi dai intr-unul tipa doi'' :) :idea:

Scrie răspuns