"Gunoierii de fly"

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 25 Iul 2006, 18:44

Mihai,

Nu vreau sa apar pe nimeni ,deci nici pe Ene,dar pur si simplu nu pot intelege cum pot cadea doua inele de la un bat ,chiar vechi ,nu nou.
Sunt convins ca tu nu inventezi si ca asa s-a intamplat,dar eu nu vad explicatia si cat de cat facandu-mi bete ma pricep un pic la rodbuilding.

In mod normal si daca rasina folosita sa acopere ata de matisaj a fost proasta si s-a exfoliat ,inelul nu ar fii avut cum sa cada ca era tinut de ata de matisaj,doar daca si matisajul nu a fost finisat cum trebuie (introducand capetele atei sub matisaj ,sau ata nefiind tensionata cum trebuie,ar fi posibil asa ceva ,ata desirandu-se datorita sarcinii la care a fost expus inelul).

Jean Scurtu

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 25 Iul 2006, 20:38

Mi sa intamplat si mie sa-mi sara doua inele dar am fost prevenit de cine a facut lanseta ca nu avea in acel moment un lac mai bun iar eu ma grabeam . A fost un compromis acceptat !

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 25 Iul 2006, 20:51

Misterul este rezolvat. :lol: :lol: Buna treaba nenea Ene, tocmai vroiam sa te contactez , acum.....sper sa ma intelegi daca aleg alta persoana sa imi monteze o lonseta, nu as vrea sa imi sara inelele in timpul unui dril.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 27 Iul 2006, 06:47

Jean Scurtu scrie:,dar pur si simplu nu pot intelege cum pot cadea doua inele de la un bat ,chiar vechi ,nu nou.
Nu sunt priceput in acest domeniu, asa ca nu pot eu gasi explicatii. Batul avea doar 4-5 partide la activ. Din ce au zis altii am inteles ca ar fi fost matisate inelele cu ceva matase paralela, nerasucita, sau asa ceva. Nu stiu exact fiindca, asa cum am mai zis, nu ma pricep si nu am de gand sa ma apuc de rod building.

cristian.ene
veteran
veteran

Dezinformarea continua

Mesaj de cristian.ene » 31 Iul 2006, 12:04

Mihai V,

asta e o mincoua pura la singura lanseta (UN Gipo Royal un bat excelent de pescuit clean !!!)care am facut o simpa reparatie la un singur inel care se vede ca e matisat cu ata neagra. AM inlocuit inelul tocmai pentru ca rasina originala se exfoliase aproape total la acele inele si partial la celelalte. Dar cum lanseta o consider slaba si era forte neigrijita nu marita mai mult efort decat salvara ei temporara. Asa ca inele erau varza si ca sa fie si mai clar acu am vorbit cu fratele tau Bogdan Vasilescu care mia- spus ca era vorba de un Sistar facut cadou fratelui Dan V si care a fost lucrat de Aurel Onut.

Din nou acelasi in care informatia nu everirficata macar minimal. Asa ca lucrurile s-au clarificat .Intrebati-l pe Aurel Onut ce e cu rasinile, dar mai indoiesc sa se intample asa ceva pebntreu ca la capitolul asta Aurel lucreaza ok.Doar daca a folosit altfel de rasini e posibil si ata pentru ca paote a considerat ca lanseta nu merita mai mult.

Si un alt lucru care arata clar ca e doar o campanie si nimic altceva e certificata de faptul ca mineni nu a intervenit cu alte exemple clare si reale. Cu Sofonea ca sa fie clar am lamurit si e vorba de o lanseta montata de un om care nu avea in acel moment rasini potrivite fapt acceptat de MIhai Sofonea. NU vad nimic spectaculos in asta decat lucruri care erau previzibil sa se intample in momentul in care se folosesc materiale nepotrivite.

Iar in legatura cu increderea oamenilor marea majoritate dupa ce pescuiesc cu o lansete facuta de mine comanda pe a doua , a treia sau in unele cazuri a 7-a.
Asa ca nu am putut sa iau in serios aceste caz izolat care a fost inflamat .

O persoana neutra nu gasiti ? Si Dl. Buculei a concurat cu o lanseta facutaqde mine si Bogdan din Valcea. Ma intreb ei de ce nu au avut nici o problema?

Sau alte confirmari de la zecile de lansete construite integral sau modificate? Cu un buzdugan ciobit nu poti costrui un basm....

Eu nu folosesc decat ata Gudebrod sau Pacific Bay si rasini Flex Coat.

Basme baieti , dar ce basme moderne !!!!!!

genu
veteran
veteran

Re: Dezinformarea continua

Mesaj de genu » 31 Iul 2006, 16:19

" AM inlocuit inelul tocmai pentru ca rasina originala se exfoliase aproape total la acele inele si partial la celelalte. Dar cum lanseta o consider slaba si era forte neigrijita nu marita mai mult efort decat salvara ei temporara. Asa ca inele erau varza ..."

Si ti se pare normal sa faci un lucru pe jumatate ? De ce nu ai lucrat tot batul , sau daca nu merita de ce te-ai apucat de el . E mai rau sa faci asta decat sa faci o traba pe jumatate . Pentru tine poate ca era bat de nimic , dar poate ca al cui era , are o valoare , ca altfel nu ti-ar cere sa ii refaci matisajul . Asta e parerea mea .

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 31 Iul 2006, 20:01

Cristi, daca vrei sa porti o discutie civilizata, inainte de a-i face pe altii prosti si mincinosi uita-te in oglinda si gandeste-te bine la ce si cu cine ai vorbit.
Bogdan nu ti-a spus ca inelele au fost puse de Aurel Onut!!!!!
Ti-a spus ca inelele au fost puse de unul dintre voi, ori de tine, ori de A.O. si ca nu-l intereseaza subiectul si nu are timp sa-l preocupe mai mult un bat cu care nu a pescuit si nu mai e al lui. Pe mine ma intereseaza cu atat mai putin. Iar pe varul Dan nici atat.
Asa ca pentru mine subiectul e incheiat.
Mai bine spune-ne care e lungimea optima a unei lansete de musca si de ce, sa mai invatam si noi ceva de pe forumul asta, caci certuri am vazut destule si n-au nici un rost.

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 01 Aug 2006, 03:17

Hop si eu cu o parere...

Am asistat cu curiozutate si, marturisesc, cu amuzament uneori la toata aceasta discutie. Intru pe acest forum de multa vreme, mai scriu din cand in cand cate ceva, cand gasesc de cuviinta sa imi fac cunoscuta oarerea, dar nu prea des, deoarece consider ca unuia care are de invatat multe despre pescuit nu i se cuvine sa vorbeasca, ci sa asculte.

AM vazut, cu parere de rau, cum forumul acesta a decazut tot mai mult... Frecventez mai mult sectiunea de flyfishing, si la inceput puteam gasi post-uri interesante, dar in ultima vreme vad tot felul de polemici si certuri. Timp pierdut, domnii mei. Daca apare o persoana ca Dl Ene, cu care nu prea ai ce sa discuti pentru ca nu accepta dialogul (sau cel putin il accepta cu un individualism feroce) cea mai buna metoda este sa il ignori. Omul are ceva de spus, treaba lui, sa spuna. Daca mie nu imi place ce spune, e treaba mea, il ignor. Haideti sa mai invatam cate ceva pe forumul asta, vorba lui Mihai V.
EU de exemplu as vrea sa stiu mai multe despre pescuitul la streamer...

Voi?
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 01 Aug 2006, 09:24

Acelasi lucru l-am observat si eu Cosmin. In ultimul timp pescarii cu state vechi nu au timp/chef de dat sfaturi. Asta e tendinta generala in lume, mai usor sa apesi pe tragaci decat sa ajuti sau sa faci ceva. Pe acest forum am primit un sg raspuns coerent si realist de la dl. O (FFF) in rest noroc ca Ghimi pe langa faptul ca este un super legator si pescar + rod builder mai are si bunavointa, dar din pacate nu prea are timp sa intre pe acest forum.
Multi il blameaza pe cristi ene dar daca treci peste limbajul sau colorat si violent de multe ori, totusi argumenteaza ceea ce spune. Nu trebuie sa iei de bun 100% dar omul se straduieste sa spuna ceva. Majoritatea spun scula aia e o porcarie, sunt totalmente de acord dar spune-mi de ce si da-mi o solutie viabila. Dar ce sa facem asa sunt oamenii cand ajung la un anumit nivel au impresia ca s-au nascut atoatestiutori.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 01 Aug 2006, 10:26

Da crisp, ca gandire si atitudine sunt alaturi de tine vizavi d ene. O fi baiat bun, o fi , cu siguranta, bine intentionat, pasionat, dedicat. Personal nu am nimic cu el ( chiar daca a folosit la adresa mea sau a altor clujeni invective etc). Pur si simplu eu am o problema, cand nu am ceva mai bun de facut, cu cei care au atitudinile astea distructive, agresive, batjocoritoare. Nu poti mai, sa ii iei pe toti si sa ii faci incolo si incoace. In primul rand pentru ca nu ii cunosti, in al doilea rand ca nimeni nu e mai presus decat celalalt , nu e o scala aici, toti suntem pasionati de acest sport. APoi mai e o chestie de educatie, nu folosesti limbajul asta nici daca esti la coada vacii, ce naiba, treaba pana la urma de propriul respect. Daca esti un om cu maniere, educat, inteligent - ca nu are nimeni pretentii de a fi om scolit cu multe clase, te adreseazi intr-o maniera onorabila si cine are obraz si simt vede si face diferenta...
Pana la urma tonul face muzica...

Scrie răspuns