Articol " Lanseta de musca" - Feedback

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
fff
senior
senior

Mesaj de fff » 07 Ian 2005, 10:33

Aha, uitasem :lol:. Totusi democratie ar trebui sa fie si jos, nu numa' sus (ca-n bancu' ala cu vulpea si cu vulturu' care se incheie cu: "sus e democratie, jos e numa' cotzaiala":lol:) deoarece si "jos" se face munca voluntara scriindu-se feedback-uri :wink:

P.S. promit sa fie "last message off-topic" la acest topic :lol:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Ian 2005, 10:37

nu inteleg ce spui, dar ma rog...

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 07 Ian 2005, 13:05

Mai exista un aspect pe care nimeni nu la atins.

Indiferent ca este un forum doar pentru "forumisti", tot ce se scrie si se publica este accesibil pentru ori cine care are acces la Internet si intelege limba romana.

Un articol publicat si semnat ... este considerat in cazul in care se refera (ca cel de fata) la notiuni de ordin tehnic ca fiind un indrumator pentru cei ce-l citesc si cauta informatii. Cel ce-l scrie isi asuma o responsabilitate. Dar se supune si criticii publice.

Dane ... tu singur spui pe undeva ca acest site este pentru cei ce vor sa discute Rapitori si sa invete unii de la ceilalti despre "secretele" acestui stil de pescuit.

Ca este munca voluntara sau nu, nu are importanta cand scrii un articol. Trebuie sa te asiguri ca ceea ce scrii ori este foarte bine documentat, argumentat si sustinut cu o explicatie logica ... ori din text sa reiasa ca ceea ce scrii este o parere strict personala. Asta daca vrei sa fii luat in serios. "Glumite" poate scrie oricine. Esti serios interesat sa imparti din cunostintele pe care le-ai adunat de-a lungul anilor si esti dispus sa le publici, ai o datorie fata de cei ce vor citi cele scrise de tine. Respect!

Un articol care isca asemnea discutii ... indiferent de subiect, trebuie sa aibe ceva ce ii face pe oameni sa reactioneze in acest sens.
"Foc fara fum nu exista".
Un articol ce trebuie sa fie insotit de un nou articol ... explicativ, ori a fost scris intentionat sa iste discutii ori autorul isi face "harakiri" in public. :lol:

Nu este primul articol publicat pe site si din cate am vazut ... este singurul care a iscat asemenea discutii.

Ceea ce am scris este o opinie personala. :) Cred ca este clar?
Fir intins!
Borealis F

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 07 Ian 2005, 14:21

salut Petru!

Toate ca toate, nu vreau sa te contrazic, DAR:

FORUMUL ESTE AL FORUMISTILOR (si al urmasilor acestora si al urmasilor urmasilor acestora, in vecii vecilor, AMIN)! :D

vorbeam despre neimplicare si atitudinea ciobanului din miorita.
Frate, daca te informezi pe moca, mai scrie si tu despre o balta, o scula, ceva...
near the beer

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 08 Ian 2005, 12:57

Costica,

Ti-am mai spus si pe privat,daca vrei sa te apuci de "fly fishing",nu te lua dupa mine (cu toata experienta mea sunt amator fata de Petru),tine cont de cele scrise de el.
Are atatia ani in spate de "fly fishing",incepand de la a-si construi bete pt. acest pescuit ,acolo unde nu existau,adica la noi pana la a pescui in locuri unde pestele ravnit nu e o raritate ci din contra( din fericire Suedia nu Romania).
Sa fiu sincer,orice roman ar scrie ceva despre fly fishing,voi verifica totul cu cele scrise si relatate de romanul PETRU DIMA,si asta nu numai pentru ca flerul meu de peste(horoscop) imi spune aceasta ci pt. ca personal consider sa trebuie sa dam"cesarului ce e al cesarului"!!!!

Jean Scurtu

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 08 Ian 2005, 15:24

Jean Scurtu scrie:Costica,

Sa fiu sincer,orice roman ar scrie ceva despre fly fishing,voi verifica totul cu cele scrise si relatate de romanul PETRU DIMA,si asta nu numai pentru ca flerul meu de peste(horoscop) imi spune aceasta ci pt. ca personal consider sa trebuie sa dam"cesarului ce e al cesarului"!!!!

Jean Scurtu

sunt 200% de acord.

Dar nu numai la Petru.

O verificare "incrucisata" fac in ceea ce priveste orice se scrie iar eu nu nu sunt familiarizat.

Am vrut sa-mi iau voblere, am cautat la Wave, Tudor, Florin Smeu, tov din Timisoara, Adelin, etc...
Modelele care se erau comune le-am cumparat fara discutii. :D

La fel shi cu restul echipamentului.

Cam asta spunea si Dan apropos de filtrul personal. Io l-am facut o problema de probabilitati! :D
near the beer

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 05 Feb 2005, 20:08

dupa ce am citit cate ceva despre pescuitul cu musca artificiala,am ramas cu impresia ca muscarii (probabil ca asa se cheama pescarii in cauza) reprezinta elita tagmei. chiar imi faceam ganduri sa incerc si eu (ceva experienta am la pescuitul pastravului ,dar cu momeala naturala pe bistrita si afluientii sai). dupa ce am urmarit discutiile pe aceasta tema, chiar de m-as apuca de asa ceva, nu indraznesc sa va marturisesc si nici sa cer un sfat. numai la tv. am mai vazut ceva asemanator cand un explorator a incercat apa amazonului cu mana.
scuzati sperietura unui incepator .

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Feb 2005, 19:24

stai linistit ca nu-i nici o problema
ne mai contrazicem noi dar nu are nimeni nimic personal
si ai de invatat o gramada, sunt multi pe aici care stiu ce fac, eu nu o sa ezit sa intreb la primavara...

by the way, muscarii nu-s nici o elita, chiar daca asa le place lor sa creada :twisted:

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 07 Feb 2005, 13:38

multumesc ! m-am linistit. eu am auzit ca prohibitia la pescuitul in delta se refera numai la cei cu plasele si pescuitul industrial nu la cei cu undita. eu nu am incercat sa pescuiesc in ac. perioada ,dar stiu altii care au fost si nu au fost intrebati de sanatate. asa o fi?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Feb 2005, 13:56

prohibitia este valabila si pentru pescarii sportivi
dar poti avea surprize, in sensul in care pe bazinele concesionate unii concesionari sa permita totusi pescuitul sportiv, in anumite conditii
trebuie sa te interesezi intotdeauna la administratorii apelor inainte sa pescuiesti, ape fara administrator nu mai exista in tara asta.....

Scrie răspuns