Starea Oltului

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
reddogs1974
utilizator constant
utilizator constant

Re: Starea Oltului

Mesaj de reddogs1974 » 05 Noi 2013, 14:27

Salut,

Stie cineva daca merge pestele pe Olt in zona Dragasani.

Merci

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 06 Noi 2013, 11:16

adiwolf scrie:florine,
acolo nici cu bomba atomica nu mai faci curatenie.
a devenit o stare de fapt si a intrat in normalitate.
anormal ar fi sa nu vezi acele plase, cred ca ti-ai pune intrebarea ca daca nu exista plase nici peste nu mai este :twisted: :wallbash:
Pe respectivii i-am auzit plangandu-se la telefon (probabil la marele sef) ca nu au prins nici macar un caras, si cat am urmarit nu au scos nici macar un pestisor, cu exceptia unui somotei scos la 10m de barca mea :evil: .
Luni doua baraje mai jos, la Rusanesti, aceiasi situatie, km intregi de plase, astia in schimb mai scoteau ceva ceva, cate un caras, o platica, un strap. Ei se plang de lipsa pestelui, care in mod normal pe lungimile alea de setca ar fi trebuit sa fie cu sutele de kg. Ma intreb acum...ei pe cine or da vina? ca noi pescarii ii blamam pe ei, pe autoritati, incalzirea globala, desecarile, sculele din ce in ce mai scumpe si performante, vantul care bate din directia gresita, culoarea gresita la guma, jigul cu cristale svarovsky, etc.

Tot la Rusanesti la cadere, parasutistii la datorie, culegeau tot, bibanusi si strapi cat degetul, reginute, si cam tot ce misca.
Urasc atarnatorii!

puiut
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de puiut » 06 Noi 2013, 16:32

Bine v-am gasit!!!Sunt incepator pe acest forum dar si in ale pescuitului la rapitori.Sper ca de aici sa acumulez cit mai multe cunostinte in ale spiningului,si totodata sa ofer la rindul meu informatii care-i pot ajuta pe tovarasii de "suferinta " de pe acest forum.Sunt un om deschis,caruia nu-i plac secretele ,si care spun tot timpul: la ce ,unde si ce am prins.Filozofia mea este ca "cei al meu este pus deoparte",deci acolo unde iau eu peste mai au loc si alti prieteni de pe acest forum.De asemenea pot sa va spun ca pescuiesc la toate stilurile legale si toatei-mi plac la fel de mult,asa ca primavara ma prinde printre trestii si smircuri la varga dupa caras,vara prin baraje dupa ciortan,caras , platica sau somn,toamna incerc rapitorii,iar iarna si primavara devreme pe poduri la uzine,dupa babusca sau minunatul oblete care de multe ori i-mi ofera partide de neuitat.Totusi la rapitori stau putin mai rau,in special stiuca,si asta datorita faptului ca in zona mea pestii punctabili se gasesc foarte greu,dar sper ca si cu ajutorul d-voastra sa reusesc sa dau de ei.
reddogs1974 scrie:Salut,

Stie cineva daca merge pestele pe Olt in zona Dragasani.

Merci
La uzina de la Dragasani,este prapad de o luna jumatate,s-au prins cred ca sute de kg de salau (salaias),95% sub limita legala,in special la pestisor sau codita dar si la shaduri,pilkere sau alte dracii.Bineinteles ca nu lipsesc din peisaj parasutistii;se baga in straita tot;de la cel cu tita-n gura pin la cel cu barba sura(din asta f,f,f,rar) .Sunt zile cind mai maninca si avatul ,bucati sub kg,dar rare .

Fire intinse si multa sanatate!!! :respekt:

reddogs1974
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de reddogs1974 » 06 Noi 2013, 17:31

Merci pt informatii.

castillio
junior
junior

Mesaj de castillio » 07 Noi 2013, 09:41

tavistan scrie:@ castilio: daca ai fi mai putin tzafnos in tonul postarilor ai primi mai multe sfaturi! :wink: Uite, eu sunt baiat de treaba si am podul plin de sfaturi utile! :lol: :lol:
scuze! poate am parut putin tzafnos dar intentia mea nu a fost asta. mii de scuze tuturor

puiut
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de puiut » 15 Noi 2013, 08:30

Alaltaieri dupa amiaza,am facut o iesire scurta la baraj Dragasani.Pestele tinta avatul,dar cu toate ca l-am incercat cu tot ce aveam in trusa(cicadae,voblere,rotative,muste) ,rezultatul a fost modest= una bucata la 0,5oo kg,care a intrat pe o rotativa Shakhespeare nr 2. :shock:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 16 Noi 2013, 20:13

intre Gura Lotrului-Brezoi si Caciulata, Oltul este extrem de scazut.
Dintr-o minunata Vale a Oltului, s-a transformat intr-o Vale a Plangerii
astazi erau portiuni din curs in care nu exista apa :wallbash:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

vcalin
senior
senior

Mesaj de vcalin » 21 Dec 2013, 18:41

Salutare tuturor.
Ma adresez tuturor colegilor de suferinta...cei carora bat in fiecare an sute sau mii de km cu masinile pe barajele oltului pina la varsare in dunare...!
Fratilor anul acesta am pescuit pe citeva baraje ale oltului pina la dunare (inclusiv)...concluzia care am "traso":
domnilor oare anul care vine vom mai avea vreun "tac"?....nu vorbesc de "ciocane"...ci de tacuri dinalea fine....?????!!!
Cred ca nu este rau mai braconat decit oltul....in enspe-mii de feluri posibile!
Chiar nu se poate face absolut nimic ca sa putem "salva" atit cit se mai poate acest riu?
ANPS sau care se ocupa de apele romane...chiar sunt chiori?
Nu mai exista nici o lege...chiar nimic in tara asta?
Sincer ma uimeste si pe mine cind mai intra cite un peste asa mai "imbracat"...si ma gindesc...."oare prin cite a trecut de a venit interesat de twisterul meu"? ce fac ii dau drumul inapoi in apa (k sal prinda braconierii) sau il pastrez?
Voi cum procedati?

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 21 Dec 2013, 20:06

Aseara am fost pana la Auchan dupa ceva cumparaturi.Pe gheata la standul cu peste trona un ditamai somnul cu urme clare de plasa pe el.La provenienta era trecut :pescuit.Tot acolo erau si niste marle dintre care unele parca aveau si ele ceva taieturi pe ele.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 21 Dec 2013, 20:40

din pacate nu se face si nici nu se va face ceva in acest sens.
nimeni, dar absolut NIMENI nu are interes pt un rau ca Oltul care nu inceteaza ca an de an sa ma uimeasca cu puterea lui de regenerare
tot felul de organizatii si asociatii fac petitii pentru salvarea diferitelor habitate, acolo unde au interes, dar nici una si nimeni nu face nimic pentru interzicerea pescuitului comercial pe apele interioare
pescuitul comercial pe apele interioare este una din cele mai profitabile meserii, investitii minime si profit maxim fara sa cheltuiesti nimic cu "materia prima" :evil:
NU se vrea
NU se doreste
NU exista interes
si lista poate continua din pacate :wallbash:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Scrie răspuns