Starea Oltului
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- kingofbeasts
- veteran
Starea Oltului
deschid acest topic , in ideea de a aduna la un loc toate informatiile cu privire la starea Oltului pe tot cursul lui.
as vrea sa fie postate aici informatiile legate de limpezimea apei, cote, temperatura si eventual alte informatii utile ca sa nu mai trebuiasca sa "tropaim" pe forum pentru a afla cum se prezinta Oltul intr-o anumita zona din tara.
astfel am putea avea o imagine de ansamblu a raului si eventual putem previziona evolutia acestuia pentru urmatoarele 2-3 zile pe baza informatiilor furnizate de colegii din amonte.
o sa incep eu dar, pentru ca cele mai recente informatii pe care le am pentru Sibiu sunt de luni 29 martie , pot sa spun ca luni Oltul era tulbure tare si mare(crescut bine) in zona Sibiului (respectiv pe barajul de la Porumbacu).
as vrea sa fie postate aici informatiile legate de limpezimea apei, cote, temperatura si eventual alte informatii utile ca sa nu mai trebuiasca sa "tropaim" pe forum pentru a afla cum se prezinta Oltul intr-o anumita zona din tara.
astfel am putea avea o imagine de ansamblu a raului si eventual putem previziona evolutia acestuia pentru urmatoarele 2-3 zile pe baza informatiilor furnizate de colegii din amonte.
o sa incep eu dar, pentru ca cele mai recente informatii pe care le am pentru Sibiu sunt de luni 29 martie , pot sa spun ca luni Oltul era tulbure tare si mare(crescut bine) in zona Sibiului (respectiv pe barajul de la Porumbacu).
la oltet-vistea treaba e nasola rau. una din portile de la hidro e deschisa complet si curge la greu. negru cu spume, debit enorm, si asa mare nu l-am vazut niciodata. pila de beton de la hidro nu se mai vede si apa ajunge 2 palme sub scrisu ala cu rosu de pe dale cu scaldatul interzis - pericol de innec. pe canalu de fuga mai e numai o dala. la baltile de la vistea e dezastru, aia care are leg cu oltu e mare si neagra si peisajul e schimbat complet, salciile sunt in apa si e iesita si pe langa. urmatoarea care comunica cu prima e plina de vegetatie si are tot asa o culoare urata si apa e super crescuta. ultima care nu are leg cu oltu, e limpede, pescuibila, nu prea ai ce pescuii in ea, dar limpede. cel putin inca... dimineata nu avea leg cu celelalte balti, la 4 cand am plecat spre casa, se inundase si portiunea de pamant care despartea balta 2 de balta 3. deci e inca in crestere. repet, n-am vazut oltu asa mare niciodata, parca si cand au fost inundatiile alea mari acu cativa ani tot era mai mica apa. 

- kingofbeasts
- veteran
fac si putina munca de culegator de inormatii:
@mircioneolt a scris astazi:
"oltetul este pamant iar pana la izbiceni mai sunt 4 ,acum la babiciu,rusanesti,izbiceni curg exact4 stavilare nu mai pun turbinele"
oare nu e nimenidin covasna si hargita sau din nord-estul brasovului sa ne spuna cum e oltul acolo?
@mircioneolt a scris astazi:
"oltetul este pamant iar pana la izbiceni mai sunt 4 ,acum la babiciu,rusanesti,izbiceni curg exact4 stavilare nu mai pun turbinele"
oare nu e nimenidin covasna si hargita sau din nord-estul brasovului sa ne spuna cum e oltul acolo?

- kriss-wolf
- veteran