SINAIA
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Serbanel scrie:Era si acolo pastrav, tin minte ca mergeam in 2 ca unul sa tina de sase cand se apropia masina Ocolului. Pescuiam in Limbasel mai bine ca pe Azuga ptrr ca e apa mai putina si poti surprinde mai usor pestele, in plus paza venea mult mai rar. .
Uite "inocentia", dar eu ma amuzam, nu am dat in tine cum au facut altii.
Acum vorbind serios, cred ca ar trebui sa te apuci de artificiale, e mai frumos si mai curat si, se vede ca esti tanar, la varsta la care prinzi repede! E pacat sa nu profiti!

Daca te apuci, pot sa-ti dau sfaturi(dar nu la musca, ca nu ma pricep deloc)....la spinning. Bucuriile sunt mult mai mari!

Adelin,
Mersi ptr intelegere si cu multa placere o sa recurg la sfaturile dumitale in materie de spinning, chiar mi-ar prinde bine. Eu am pescuit de cateva ori la rotativa pe rauri cu pastrav (Azuga, Somesul Mare superior mai sus de Santz dar si in Rodna Veche) si am prins de fiecare data 1-2 pastravi dar nu mai mult. Am aflat prea tarziu ca pe pe limpezi nu trebuie puse linguri lucioase ci mate, ca uneori un Mepps Aglia 2 cu corp lestat e prea grea ptr rauri mici si paraie sau ca firul de 20 tre inlocuit cu 16-18 ca sa umble naluca mai spre fundul apei.
Tot cu Mepps Aglia am dat pe Lacul Lala in Rodna dar a fost slab de tot, apoi am prins cu lacusta si buldo - aruncam la vreo 30-40 m si recuperam incet de tot.
Anul asta vreau sa incerc cu naluci pe Buda, afluent al Argesului mai sus de Vidraru. Sunt acolo niste cascadeeee.... doar sa fie intelegatori padurarii adica sa nu bage iar texte de genul "anul asta e interzis", sau "domle, aici e zona oprita" (desi vin toate neamurile lui sa pescuiasca acolo)
Fir intins!
Mersi ptr intelegere si cu multa placere o sa recurg la sfaturile dumitale in materie de spinning, chiar mi-ar prinde bine. Eu am pescuit de cateva ori la rotativa pe rauri cu pastrav (Azuga, Somesul Mare superior mai sus de Santz dar si in Rodna Veche) si am prins de fiecare data 1-2 pastravi dar nu mai mult. Am aflat prea tarziu ca pe pe limpezi nu trebuie puse linguri lucioase ci mate, ca uneori un Mepps Aglia 2 cu corp lestat e prea grea ptr rauri mici si paraie sau ca firul de 20 tre inlocuit cu 16-18 ca sa umble naluca mai spre fundul apei.
Tot cu Mepps Aglia am dat pe Lacul Lala in Rodna dar a fost slab de tot, apoi am prins cu lacusta si buldo - aruncam la vreo 30-40 m si recuperam incet de tot.
Anul asta vreau sa incerc cu naluci pe Buda, afluent al Argesului mai sus de Vidraru. Sunt acolo niste cascadeeee.... doar sa fie intelegatori padurarii adica sa nu bage iar texte de genul "anul asta e interzis", sau "domle, aici e zona oprita" (desi vin toate neamurile lui sa pescuiasca acolo)
Fir intins!
chiar a fost populata anul acesta si e inchisa, si o sa fie inchisa, e raul alora cu "ochii albastrii"(preluare) miramas sa poti sa dai si mai ales la naturale... defapt, daca stau sa ma gandesc padurarii tot la rama etc... dau; asa ca n-or sa se supere. good luck.Anul asta vreau sa incerc cu naluci pe Buda, afluent al Argesului mai sus de Vidraru. Sunt acolo niste cascadeeee.... doar sa fie intelegatori padurarii adica sa nu bage iar texte de genul "anul asta e interzis", sau "domle, aici e zona oprita" (desi vin toate neamurile lui sa pescuiasca acolo)
Fir intins!
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe
Asa e, padurarii dau cel mai adesea la momeli naturale, lasa ca celor mai multi li se rupe in 24 de talia minima si nu fac scandal mare nici daca te gasesc pe malul apei pe 20 septembrie. Important e sa ai un argument credibil de tipul - "am un job infernal si nu am apucat sa ajung aici", "a fost vremea groaznica pana pe 15 sept" etc. Evident ca sunt contra acestor practici, trebuie respectata legea. Daca nu ma vor lasa sa dau pe Buda, atunci am 2 solutii - fie pescuiesc pe Capra mai sus de Piscul Negru (zona f frumoasa dar pastravii nu-s prea numerosi si rar ajung la 30 cm), fie merg pe Buda dar noaptea, pe riscul meu. Am fost in 2004 pe Somes langa Santz, si am pescuit noaptea de la 12 la 1...o experienta cam traumatizanta din simplul motiv ca am cazut in apa si am continuat sa pescuiesc ud. De prins am prins fix un peste dar de-acum sunt antrenat, se va vedea diferenta. Stiu ca se vor supara pe mine puristii, dar aventura ma tenteaza prea tare sa pot rezista. Sper din inima sa nu aiba vreun padurar ideea proasta sa patruleze noaptea, nu de alta dar mai sar din rau bolovani, pietris si saracul om risca sa isi ia zile libere nedorite.
As mai putea incerca pe Lacul Balea, nu stiu ce regim e pe acolo dar poate stie cineva.
As mai putea incerca pe Lacul Balea, nu stiu ce regim e pe acolo dar poate stie cineva.
Frate, imi place ironia ta, chiar stii sa faci atmosfera. Normal ca m-am gandit si eu ca ar putea sa vina vreun urs, dar stiu ca daca fac un minim de zgomot (tuse, rasete, muzica la walkman data tare) si ma dau cu un parfum mai tare nici un animal nu se va apropia de mine. Ursii sunt mai degraba retrasi si timizi, se feresc de zgomote si mirosuri ciudate.
Asa ca daca printre pescarii nostri ar fi amatori de dat noaptea pe rau, ne putem asocia, riscul exista dar nu e prea mare. Nu e exclus ca pe maluri sa fie vreo vipera dar noi oricum trecem prin apa si iesim la drumul forestier, o sa avem si cizme....ne descurcam.
Ce vrei sa spui cum ca s-ar trege de la cabana Balea Lac? Am fost in restaurantul hotelului si am vazut pescari care mancau cu unditele asezate in spatele mesei, deci nu pareau sa se ascunda. Asta era in 2004 prin iunie.
Asa ca daca printre pescarii nostri ar fi amatori de dat noaptea pe rau, ne putem asocia, riscul exista dar nu e prea mare. Nu e exclus ca pe maluri sa fie vreo vipera dar noi oricum trecem prin apa si iesim la drumul forestier, o sa avem si cizme....ne descurcam.
Ce vrei sa spui cum ca s-ar trege de la cabana Balea Lac? Am fost in restaurantul hotelului si am vazut pescari care mancau cu unditele asezate in spatele mesei, deci nu pareau sa se ascunda. Asta era in 2004 prin iunie.
OK, mersi ptr incurajari. Sa inteleg si ca esti de acord ca in mod exceptional sa pot pescui noaptea pe rau cu pastravi? Pana la urma e sport curat, barbatesc, unde mai pui ca exista si riscuri. Daca nu aprinzi nici o lanterna sau bricheta, pescuiesti orbeste, la intuitie. Dar si ce senzatie sa simti muscatura pestelui pe intuneric....brrr...