SINAIA

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Serbanel

Mesaj de Serbanel » 16 Mar 2006, 17:43

Mai eu sunt super mirat de intoleranta asta a voastra, a muscarilor. Chiar nu vreti sa bagati la cap ca NIMENI NU MA VA IMPIEDICA sa prind pastravi la rama? Arata mi mie cum prinzi tu la musca sau naluca pe un parau de 1 metru latime si 15 cm adancime medie?

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 16 Mar 2006, 17:47

Ce ar fi ca noi, cei care dam cu naturale sa nu va mai lasam pe voi muscarii sa va faceti damblaua pe anumite ape? Ar fi normal? Eu zic ca noi toti pescarii avem un inamic comun - adevaratii braconieri si cei ce taie padurea si polueaza. Cu ei sa ne luptam, nu in razboaie civile...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 16 Mar 2006, 18:59

Deci o sa ajungem ca braconierii n-o sa ne mai lase sa pescuim sportiv, ca-i deranjam. Foarte tare, frate!
Moderatori, ceva?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 16 Mar 2006, 21:10

poate te superi pe mine, dar mie nu mi se pare un motiv de sters mesaje sau inchis topciuri
este adevarat ca este ilegal, dar ce este astazi ilegal maine poate fi legal
asa cum se va legaliza pescuitul noaptea, cum s-a legalizat pescuitul din barca, poate se va legaliza si pescuitul la naturale la pastrav, asa cum este legal si in alte tari
nu cred ca se poate compara pescuitul cu naturale cu metodele de braconaj cu care s-a facut analogie

daca maine s-ar interzice pescuitul la musca pe motiv ca e prea productiv si intra si multi pesti mici, si s-ar permite doar la spin, ce-ati face ?

eu zic ca intr-adevar, cei care dauneaza sunt cei care braconeaza, distrug apele, care retin puietul, etc...
pe mine personal ma mai deranjeaza cei care pe lac se intind cu zeci de lansete pe mal, ca la caras......, asta intr-adevar sare calul.....

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 16 Mar 2006, 22:20

faza e urmatoarea, serbane, civilizatia presupune inainte de orice respectarea unor reguli. ceea ce tie ti se pare normal sa nu faci.

daca tu crezi ca e voie cu naturale in alta tari asa fara logica, te inseli. sunt ape unde e voie exclusiv cu naturale fiindca la musca il indoaie baietii prea tare. din acelasi motiv in alte locuri nu ai voie sa dai la streamere sau la anume tipuri de musca lestate sau bobbies sau n-ai voie sa pescuiesti cu semnalizatoare. chiar daca e voie cu viu nu prea se gandesc baietii sa mai dea asa fiindca pe acolo sunt mai multi care chiar stiu sa pescuiasca eficient. ceea ce nu inseamna momeala vie intotdeauna.

acum cateva luni imi povestea cineva ca pe raul PO din italia si-a umflat o super amenda fiindca a eliberat un somn, fiindca acolo e considerat daunator celorlalte specii. deci treaba e relativa si in tarile astea civilizate unde oamenii nu dau tot ce prind prin tigaie. exista reguli si acolo si e peste fiindca pe langa aplicarea legilor se fac populari de cateva ori pe an, cu peste crescut special si introdus ca sa fie prins de pescari. la noi cu atat mai mult ar trebui sa fie respectate legile fiindca nu mai e peste.

daca tu chiar crezi ca rama prinde de sparge si astia cu mustele si nalucile o freaca pe apa si baga bani in scule scumpe aiurea, asta e. eu iti doresc cat mai multe amenzi si confiscari de scule, fiindca e singura modalitate de a face educatie in tara asta. altfel din cate vad nu poti intelege ca nu faci bine ce faci.

parerea mea: ia-ti o varga de musca si apuca-te sa inveti ce inseamna sa te distrezi si sa prinzi mai mult pastrav cum se prinde el mai bine. asa o sa inveti si sa-l respecti pe parcurs si peste cativa ani o sa razi cand o sa-ti aduci aminte cum dadeai la pastrav.

in rest, multam de pont. habar n-aveam ca mai supravietuiesc pastravi la sinaia. parau de 1m si 15cm de apa cam fix cum e mai bine. o sa incerc sa-l gasesc la vara. :))

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 16 Mar 2006, 23:32

eu iti doresc cat mai multe amenzi si confiscari de scule, fiindca e singura modalitate de a face educatie in tara asta
la pescarii care dau in prohibitie, care retin mai mult peste decat cele 2 kilograme, si care retin salaul sub 40 cm, ce le urezi ?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 17 Mar 2006, 00:02

multa bafta!

ti se paru tie ca-l tratai pe om de braconier si m-as da mai catolic decat papa? sau erai pur si simplu curios sa afli ce-ti doresc de ziua ta? :D

ionut_brasov
junior
junior

Mesaj de ionut_brasov » 17 Mar 2006, 08:46

Serbanel scrie:Omule, nu vad de ce eu ar trebui sa pescuiesc doar cu artificiale .....a fost capturat la pestisor viu,
ASA SPUNE LEGEA DIN ROMANIA. Vrei sa pescuiesti pastrav la rima, legal? Franta te asteapta!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 17 Mar 2006, 09:04

eugen scrie:faza e urmatoarea, serbane, civilizatia presupune inainte de orice respectarea unor reguli. ceea ce tie ti se pare normal sa nu faci.
. :))
Eugen, sa nu-mi spui ca pana anul trecut nu ai pescuit niciodata din barca....si totusi era ilegal!......sau sa nu zici ca acum, in momentul in care apune soarele(asa scrie legea) nu mai arunci musca de cateva ori, pe un loc in care sti ca ai sanse?!

Hai sa nu fim lupi moralisti, ca avem destule pete pe "camasha alba"! :wink:

Serbanel

pastravul ne asteapta cu inima la opercule...

Mesaj de Serbanel » 17 Mar 2006, 11:34

Fratilor,
Cum stati voi asa de linistiti cand mai sunt cca 45 zile pana in luna mai si vine deschiderea care, nu e asa, e intotdeauna MAGICA.... Sta bietul pastrav in bulboana lui, parca incepe sa i se faca foame si abia mai vede cate o larva, ca de rame si muste inca nu se pune problema. Asa ca saracul de el, abia astepta sa venim noi, hoardele de flamanzi ai marilor orase, ca sa ii propunem un meniu suculent - rama si corobeti la micul dejun, felul principal un boistean sau zglavoaca, desert niste viermusi in sos de carnitza...miam, miam. Macar, noi astia care dam cu naturale ii facem fericiti pe pastravi pana in clipa mortii, pe cand ai de dau cu artificiale nici macar nultima masa nu le-o pot da condamnatilor la tigaie.
Eu ma pregatesc sa merg la Moeciu pe paraul ala fain (desi cam plin de deseuri menejere), sunt sigur ca pe 1 mai prind macar 2-3 pesti. Nu sunt mari dar.... macar sa fie de 20 cm, nu am pretentii la mai mare.
Fir intins tuturor!

Scrie răspuns