SINAIA

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 17 Mar 2006, 16:06

Serbanel scrie:Toplita e un mic bazin, sapat intr-o albie paralela abandonata sau pe un brat mort unde aduci un fir de apa, are deversor si preaplin (ma rog, niste orificii pe unda intra si iese apa), se fac cam 3-4 toplite pe un brat de vreo 10 m. Acolo se strange apa curgatoare, venita din paraul principal, in ele se pun puieti de pastrav de 2-3 luni si se tin pana toamna cand sunt deversati in paraul principal, in cascade si bulboane, de preferinta in amonte ca sa nu dea peste pastravi canibali de talie mare. In toplite, alevinii sunt mai bine aparati, acolo poti pune si bucati de cetina, trunchiuri de talie mica etc.
Multam mult pt raspuns...
Si apropos de subiectul cu Sinaia-in zona Cumpatul,acum vreo 4 ani am vazut la niste localnici 2 pastravi curcubeu(prinsi la rama...) din care unul avea peste 1 kg.Nu au vrut sa spuna unde i-au prins.Am incercat si eu in zona respectiva pana cand o pata de ulei/motorina care venea din amonte m-a gonit de pe rau....
Era mizerabil raul inca de atunci...

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 17 Mar 2006, 16:14

Da, se prind inca in Prahova, intre Sinaia si Azuga pastravi curcubeu, la rama si pestisor, mai rar la blincher. Sunt tot mai rari dar mai apar. Am auzit ca ajung la kilogram, eu mai mult de 350 gr nu am prins. Apa e murdara aparent dar sunt pastravi in ea, asa ca.... probabil sunt curcubei evadati din pastrvaria Azuga. Localnicii prind rar ptr ca dsu cu fir gros, de 30, si ac f mare, asa ca nu fac prapad prea mare. Din fericire.
Mai bine incerci pe Azuga.

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 17 Mar 2006, 16:17

Serbanel scrie:Mai bine incerci pe Azuga.
Poti sa-mi spui unde este acea faimoasa pastravarie de acolo???

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 17 Mar 2006, 16:23

ss scrie:Incep sa cred ca serbanica asta e Adelin facand misto de noi, asa o fi???
Nu, sigur nu ma regasesc in ideile omului, dar nu trebuie sa-l omoram noi. :lol: Eu pescuiesc la pastrav doar la naluci.....de fapt eu nu dau la momeli vi! :lol:

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 17 Mar 2006, 16:32

Pastravaria era undeva la iesirea din oras, spre padure, unde se varsa un parau in Azuga. Parca ii spunea Limbasel, ceva de genul asta. Era si acolo pastrav, tin minte ca mergeam in 2 ca unul sa tina de sase cand se apropia masina Ocolului. Pescuiam in Limbasel mai bine ca pe Azuga ptrr ca e apa mai putina si poti surprinde mai usor pestele, in plus paza venea mult mai rar. De fapt, in mod tacit se permitea pescuitul pe parau cand se interzicea pe Azuga. Din Azuga au migrat pastravi si in Prahova superioara. Culmea ca AJVPS Prahova din cate stiu eu a refuzat sa gestioneze Prahova superioara. Stiu ca si in Busteni pe Valea Cerbului se pescuia liber, si se mai si prindea cate ceva.
Am auzit ca aia vor sa desfiinteze pastravaria Azuga, ar fi o prostie.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 17 Mar 2006, 16:36

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Mai serbanel, tu vrei sa spargi ficatii baietilor cu inocentza asta?! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 17 Mar 2006, 16:38

Adeline, chiar nu inteleg ce vrei sa spui cu termenul de inocenta. Am fost intrebat unde e pastravaria Azuga si daca se poate pescui in rau si afluenti, asa ca am raspuns. Nu vad unde e problema...

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 17 Mar 2006, 16:43

Sigur nu vezi!

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 17 Mar 2006, 16:49

In loc sa va bucurati ca va dau pe de-a moaca informatii, voi ma si luati la bobarnace. Tare e carcotasa lumea asta, cum ai succes cum sar toti sa te traga in noroi!
Lasa ca e mai bine asa, ma invat cu duritatile vietii si cu rechinii din ape si de pe mal.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 17 Mar 2006, 16:57

serbanel,
nu e e cazul sa te victimizezi pentru ca esti totusi in afara legii
fiecare isi exprima parerea, asa cum ti-ai exprimat-o tu asa si-o exprima toata lumea

Scrie răspuns