SINAIA

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
muscarul
utilizator constant
utilizator constant

SINAIA

Mesaj de muscarul » 11 Iun 2005, 18:59

Unde pot pescui in Sinaia? care e regimul apelor? (vreau sa dau cu Muisca aArtificiala, eventual Wobler)
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 12 Iun 2005, 00:27

Ma intorceam odata de la munte si ma intrebam exact acelasi lucru. Si mai ales daca se merita sa pescuiesti in Sinaia pt ca n-am vazut pe nimeni pe raul acela cu toate ca pare a adaposti niste pestisori. Asa ca daca aflii sa-mi transmiti si mie ca vad ca nu prea se inghesoaie lumea sa raspunda.

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 16 Mar 2006, 15:51

Eu am pescuit de vreo 2-3 ori pe Prahova intre Sinaia si Busteni. Prima data nu am prins nimic ptr ca apa era rece, noroioasa, fiind la inceput de mai. Apoi am revenit prin august 2002, am pescuit de la podul cu cale ferata pana dupa Vila Enescu, cu fir de 0.22 si forfac de 0.18, carlig nr. 6 cu rama rosie, dar si corobeti, lacuste si cativa boisteni. Am prins 2 pastravi, un curcubeu de 29 cm (cca 350 gr) si un indigen de 27 cm., ambii langa acelasi bolovan f mare ce borda unul dintre maluri. Drill frumos, mai ales ca numitul curcubeu sarea din apa ca o stiuca. In 2003-2004 am revenit si am mai prins cativa indigeni, cel mai mare tot de 29 cm, dar am intalnit pescari care vorbeau de "monstri" de 1 kg si 40-50 cm. Nu stiu daca e adevarat dar loc ar fi, mancare e destula (rame, lipitori, boisteni), apa e relativ curata (daca nu ar fi mulpe pungi, peturi, chiar si o pereche de chiloti vechi am agatat odata...). In 2006 poate incerc sa pun o capcana ptr pastravi, un fel de cos din rafie cu plasa la capete si o gaura la un capat. Pe acolo intra pastravul si nu mai poate iesi, am vazut asta la Herculane pe Cerna... Raul nu e pazit, celor de la Ocolul Silvic Sinaia li se rupe, unul dintre lucratorii de acolo mi-a spus (cand venisem sa intreb de permis) ca din punctul lui de vedere pot sa sec si raul sa-l bag in cisterne. Iar AGVPS Campina nu e in stare sa pazeqsca nici Doftana cu afluentii ei, necum sa trimita paznici la Sinaia.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 16 Mar 2006, 16:21

Serbanel scrie:... carlig nr. 6 cu rama rosie, dar si corobeti, lacuste si cativa boisteni. Am prins 2 pastravi, un curcubeu de 29 cm (cca 350 gr) si un indigen de 27 cm.[...] In 2006 poate incerc sa pun o capcana ptr pastravi, un fel de cos din rafie cu plasa la capete si o gaura la un capat. Pe acolo intra pastravul si nu mai poate iesi, am vazut asta la Herculane pe Cerna... Raul nu e pazit, celor de la Ocolul Silvic Sinaia li se rupe, unul dintre lucratorii de acolo mi-a spus (cand venisem sa intreb de permis) ca din punctul lui de vedere pot sa sec si raul sa-l bag in cisterne. Iar AGVPS Campina nu e in stare sa pazeqsca nici Doftana cu afluentii ei, necum sa trimita paznici la Sinaia.
lasind la o parte faptul ca la pastrav NU se pescuieste cu naturale mai ai si tupeul sa zici ca te duci si pui nu stiu ce capcana. asta-i chiar culmea! :evil:
uite, aici e un sit de pescuit care promoveaza pescuitul la rapitori in limitele legii, vezi link.ul asta: http://www.rapitori.ro/legea_192.php ia si citeste si dupa aia masi vorbim.

incredibil.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 16 Mar 2006, 16:27

Serbanel scrie:Eu am pescuit de vreo 2-3 ori pe Prahova intre Sinaia si Busteni. Prima data nu am prins nimic ptr ca apa era rece, noroioasa, fiind la inceput de mai. Apoi am revenit prin august 2002, am pescuit de la podul cu cale ferata pana dupa Vila Enescu, cu fir de 0.22 si forfac de 0.18, carlig nr. 6 cu rama rosie, dar si corobeti, lacuste si cativa boisteni. Am prins 2 pastravi, un curcubeu de 29 cm (cca 350 gr) si un indigen de 27 cm., ambii langa acelasi bolovan f mare ce borda unul dintre maluri. Drill frumos, mai ales ca numitul curcubeu sarea din apa ca o stiuca. In 2003-2004 am revenit si am mai prins cativa indigeni, cel mai mare tot de 29 cm, dar am intalnit pescari care vorbeau de "monstri" de 1 kg si 40-50 cm. Nu stiu daca e adevarat dar loc ar fi, mancare e destula (rame, lipitori, boisteni), apa e relativ curata (daca nu ar fi mulpe pungi, peturi, chiar si o pereche de chiloti vechi am agatat odata...). In 2006 poate incerc sa pun o capcana ptr pastravi, un fel de cos din rafie cu plasa la capete si o gaura la un capat. Pe acolo intra pastravul si nu mai poate iesi, am vazut asta la Herculane pe Cerna... Raul nu e pazit, celor de la Ocolul Silvic Sinaia li se rupe, unul dintre lucratorii de acolo mi-a spus (cand venisem sa intreb de permis) ca din punctul lui de vedere pot sa sec si raul sa-l bag in cisterne. Iar AGVPS Campina nu e in stare sa pazeqsca nici Doftana cu afluentii ei, necum sa trimita paznici la Sinaia.
Esti cu vaca prietene,mergi cu DOMNUL.......

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 16 Mar 2006, 16:35

Mai, vad ca v-am suparat rau de tot. Evident ca e o gluma faza cu capcana, unu la mana ca nu pescuiesc decat cu undita si doi mi-ar trebui un efort prea mare sa fabric cosul, sa il transport pana la Sinaia etc...am dat exemplul asta ca sa se vada unde duce lipsa pazei pe apele de munte. Despre momeala...eu am incercat si cu linguri pe Prahova dar nu merge, asa ca de-aia am cautat rame si corobeti, lacuste. Eu pescuiesc ca francezii, dupa cum stiti in Franta e voie sa prinzi pastravi si cu naturale. Noi romanii ne luam dupa americani si britanici. E corect sa poti da si cu artificiale si cu naturale. Mi se pare fandoseala sa ma cramponez doar de artificiale, iar legea aia e din vremea lui Ceasca. A murit el, cine oare mai respecta legea? Eu zic ca si pescuitul cu naturale are farmecul lui. Si in rest repsect legea - ma limitez nu la 10 ci la 7 pastravi pe zi, de 20 cm. Asa ca nu oi fi eu "vidra" care pustieste Prahova si Azuga...

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 16 Mar 2006, 16:52

De musca artificiala ai auzit ??? de vobler ai auzit??? De ce am luat foc???
Sunt din Brasov la 45km de Sinaia si nu pot pescui acolo pentru ca nu mai am ce si daca totusi mai sunt cateva zone cu doi ,trei pesti acestea sunt ocupate de cei cu rame ,carabeti si alte kk-turi .
Cred ca poti sa te faci admin pe ,,www.braconieri.ro'''

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 16 Mar 2006, 16:58

Prietene, pastravii nu au disparut din cauza mea si a altor 2-3 pescari cati stiu pe Prahova la Sinaia ci din pricina viiturilor f mare, a defrisarilor si distrugerii cascadelor si bulboanelor. Daca noi, cei 3-4 pescari prindem pe an, in medie, cam 50-60 pastravi pe o lungime de rau de 2-3 km, nu cred eu ca asta duce la depopulare.
Dumneata poti veni perfect de bine in sectorul nostru, poti incerca cu muste si naluci, e OK, noi astia cu momelile naturale suntem toleranti de felul nostru. Si eu am dat cu lingura pe Timis, langa Predeal si am avut discutii amicale cu brasovenii de pe mal.

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 16 Mar 2006, 17:01

Conform logicii tale daca in Papua Noua Guinee se crapa aia intre ei te apuci de canibalism la noi ? Ba tata e vorba de legile DE LA NOI pt care militam sa fie respectate ! Cu pescuitul la cos cred ca o cam dai cotita asa ca lasa vrajeala ca nu avem ciunga in cap ! Cred ca te afli in locul si momentul nepotrivit . Incearca pe www.braconieri.ro ( cred ca te rejecteaza si de acaolo ca fiind prea parnaie ( divulgi "secretele" bransei) .
Daca ( desi tind sa crea ca nu ! ) e la caterinca miroase tare a KK .

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 16 Mar 2006, 17:03

Ma intreb daca nu esti cumva putin invidios ptr ca pot prinde mai mult si mai mare decat poti tu...altfel de ce atata furie?

Scrie răspuns