Raul Buzau

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 02 Mai 2011, 08:45

Tocmai, este bine ca oricare dintre noi care a navigat cu ”termic” pe Siriu să-și povestească aici întâmplările prin care a trecut.

gsteph
utilizator nou
utilizator nou

Re: mare dezamagire...

Mesaj de gsteph » 02 Mai 2011, 08:47

Indian Larry scrie: Bariera aia e pusa de cei de la pensiunea de mai sus . Intrarea cu motor termic se datoreaza faptului ca Siriu este o sursa de apa potabila :!: dar asta nu inseamna ca "bosii" din zona nu intra . :evil:
banuiam ca bariera se datoreaza pensiunii, insa sunt puse si 2 panouri (interzis... interzis... Apele Romane). prin urmare este o asociere intre ucraineanul cu pensiunea si cei de la apele romane.

sistemul de inchidere e facut cu un soi de cheie ca de antifurt roti auto. imi pare rau ca nu am luat un mulaj (cu paine framantata!) il faceam public!

as fi de acord cu motoarele termice in zona, pleci la vasle si mai departe pui motorul. electricele nu cred ca ar polua mai mult decat gunoaiele care vin pe apa.
Indian Larry scrie: Eu am avut o altercatie cu jegurile alea umane . Daca nu-ti deschid bariera , fa un efort si lasa masina exact acolo . Este singurul lor drum de acces unde-si pot baga hardughia la apa .
e de preferat sa nu ajunga nimeni la asa ceva, nu stii cu ce nebuni poti avea de a face. dar sa le sabotezi sistematic bariera (sistemul de inchidere) e o posibilitate sa ii potolesti.
Indian Larry scrie: In rest , mai mereu au fost paturi de gunoaie in fata la baraj . Asta este dovada civilizatiei din zilele noastre . Pacat ca se reflecta intr-un loc ca ala . :(

Tot peste o luna sper sa ajung si eu pe baraj , de data asta cu barca . :twisted:
la baraj nu imi amintesc daca erau mai multe pet-uri decat de obicei. insa la coada lacului e prapad.

in acest moment problema (a mea si probabil a altora) este locul de acces cu barca + motor [+ baterie 30kg daca e cazul] + accesorii. nu cred ca sunt multi capabili sa care barca, pompa, motor, acareturi... pe distanta prea mare. in cazul meu e exclus, trebuie sa ajung cu masina cat mai aproape de apa.

eu am baleiat locurile pe care le stiam ca fiind cele mai accesibile (drum popas turistic cu bariera de la pensiune si drumul de la coada lacului).
daca apa e scazuta, coada lacului iese din discutie pentru ca te afunzi in mal/nisip.
la drumul cu bariera... cum spuneam mai sus.

pensiunea Izvorul Bucuriei - voi investiga.

alte locuri de acces nu stiu in afara de cele enumerate in primul meu post in topicul asta. acolo lansasem o cerere voalata de informatii, eventual pe privat....

pescuitul la spinning de pe mal - nu prea a fost satisfacator, de cele mai multe ori. biban mic, clean/clenuti. intotdeauna eliberati.
o singura data am retinut 6 cleni mari (pescuit din barca), in urma insistentelor celor de acasa sa le ducem niste peste... inca imi pare rau ca am cedat atunci.

eu merg de obicei la Siriu in sezonul cald (un fel de a spune, apr.-nov.).

gsteph
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de gsteph » 02 Mai 2011, 08:55

kleniacul scrie: Pe Siriu nu e prea clara treaba cu interzicerea pescuitului sau a intratului cu barca .Eu am intrat ultima oara pe lac cu caiacul,in toamna,dar nu am fost controlat de nimeni,mai erau si altii,cu motor electric.Nu am vazut sa fie pe lista cu apele atribuite asociatiilor,asa ca voi intra linistit cu barca,solicitind Politia la orice incercare de a-mi limita pescuitul sau navigatia pe lac.
in 2009, la AJVPS Patarlagele (cand mi-am facut permisul) mi s-a spus ca tot raul si lacul Siriu e atribuit AJVPS Buzau (pescuitul). anul trecut nu se schimbase nimic.
nu stiu Apele Romane ce treaba au acolo (in afara de alimentarea cu apa potabila din lac).

la drumul de acces cu bariera, sus in sosea este un panou "fond piscicol"... bla bla, AJVPS, obligatoriu permis... mai jos la bariera e panoul cu apele romane, interzis aia si ailalta. parca e un pic contradictoriu, nu?

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 02 Mai 2011, 08:57

Bariera aia nenorocita era instalata in momentul in care , jegurile cu pensiunea mi-au tarat masina cu tractorul , ca nu aveau loc sa bage un barcoi(plin de turisti) la apa . Un agarici sapa iar un altul vopsea bariera .
Nu cred sa fie ceva intre ei si Apele Romane , pur si simplu se asigura ca la orice ora nu ii incomodeaza nimeni in a mai plimba turisti ...
Un alt loc mai bun de a duce barca la apa , nu stiu . Ori acolo , ori la coada , sunt cele mai bune locuri .

adrian99
veteran
veteran

raul buzau

Mesaj de adrian99 » 02 Mai 2011, 09:00

gsteph eu cred ca-n 2009 ai devenit membru la Patrlagele la sucursala AGVPS Buzau
permisul de pescuit este si va fi eliberat de ANPA.

se poate pescui pe Siriu(mal) si pe rau in sus(Valea neagra,Comandau)foarte bine.dar sa sti pe unde.inca sunt cleni mari si ocazional pastrav.

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 02 Mai 2011, 09:07

gsteph scrie: banuiam ca bariera se datoreaza pensiunii, insa sunt puse si 2 panouri (interzis... interzis... Apele Romane). prin urmare este o asociere intre ucraineanul cu pensiunea si cei de la apele romane.
Pensiunea asta are ponton, debarcader ceva ? De ce este atât de importantă locația ei ?

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 02 Mai 2011, 09:09

Poppy scrie:Pensiunea asta are ponton, debarcader ceva ? De ce este atât de importantă locația ei ?
N-are absolut nimic .

gsteph
utilizator nou
utilizator nou

Re: raul buzau

Mesaj de gsteph » 02 Mai 2011, 09:10

adrian99 scrie:gsteph eu cred ca-n 2009 ai devenit membru la Patrlagele la sucursala AGVPS Buzau
permisul de pescuit este si va fi eliberat de ANPA.

se poate pescui pe Siriu(mal) si pe rau in sus(Valea neagra,Comandau)foarte bine.dar sa sti pe unde.inca sunt cleni mari si ocazional pastrav.
da. aveam permisul ANPA luat de la Buftea. in Buzau cand ajungeam eu (vinerea, in jur de 4pm) la AJVPS era mereu inchis. stiam de sucursala Patarlagele.
in Patarlagele am intrebat care e regimul lacului. mi-au spus ca se pescuieste cu taxa pe loc/lac sau cu permis la ei. mi-am facut permis pentru ca oricum aveam reducere 50%, am dat vreo 40ron.

am vazut zonele din amonte (venind de la Brasov, catinel), nu am pescuit niciodata pe acolo. la spin? musca?

ti-am trimis un mesaj pe privat.

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 02 Mai 2011, 09:21

Poppy scrie:
gsteph scrie: banuiam ca bariera se datoreaza pensiunii, insa sunt puse si 2 panouri (interzis... interzis... Apele Romane). prin urmare este o asociere intre ucraineanul cu pensiunea si cei de la apele romane.
Pensiunea asta are ponton, debarcader ceva ? De ce este at�t de importantă locația ei ?
Pensiunea e asezata linga singurul drum acceptabil care da in lac si unde poti pune barca pe apa pe orice vreme.Daca ala este drum public,nu am de unde sti lucrul asta,atunci blocarea lui e infractiune,dar probabil nu a avut nimeni chef sau timp sa se intereseze de treaba asta.

adrian99
veteran
veteran

raul buzau

Mesaj de adrian99 » 02 Mai 2011, 09:26

drumul care coboara spre baraj este drum public(face parte din vechea sosea).normal ca bariera este pusa ilegal.

cum nimeni nu sesizeaza...logic nu se ia nicio masura.

totusi pe w-enduri(in special vara)am gasit-o ridicata.
eu nu pescuiesc acolo datorita galagiei dar am fot de cateva ori cu cineva care are barca si peridoc si acolo putea sa intre pe apa.

Scrie răspuns