Rapitori in apropriere de Bucuresti
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori
gostilele
am fost si eu la pescuit pe gostilele,barci acum sunt vreo 10-11,dar in weekend sunt cam rezervate din ce am vazut eu!am prins 3 stiuci in zona tevilor,frumoase baloasele,2 in jur de 2 kg si una mai micuta.am incercat si fara struna,in zona se prinde si salau,si evident am ramas fara twister....mi se pare o balta reusita de rapitor,am vb cu un paznic de pe acolo si mi-a zis ca se organizeaza si concursuri unde in general se prinde.ma voi duce din nou,vreau sa aflu cumva si alte locuri,ca pana la urma cam la asta se rezuma,stii sau nu stii locu'!
pt. costica_fishing!
vara la draghiceanu era 1mil. te lasa sa plantezi saci de porumb si de-astea.... la rapitor nu prea dadea lumea.apoi a coborat taxa la 700. noi cand am fos am dat 3 insi 1milion. pescuit la salau cu plastice. poti sa dai si cu pestisor...desi dadeau niste tipi si n-am vazut sa ia nimic.
Albele..? stie cineva ceva?
vara la draghiceanu era 1mil. te lasa sa plantezi saci de porumb si de-astea.... la rapitor nu prea dadea lumea.apoi a coborat taxa la 700. noi cand am fos am dat 3 insi 1milion. pescuit la salau cu plastice. poti sa dai si cu pestisor...desi dadeau niste tipi si n-am vazut sa ia nimic.
Albele..? stie cineva ceva?
- costica_fishing
- veteran
@Ovidiu:
Draghiceanu parca este balta din amonte de Gogosaru. Nu am pescuit in ea, am inteles ca are si salau mai rasarit.
La Albele am fost in prohibitie. Nu am gasit locuri stralucite si am luat cativa strapi. Taxa: 70 Ron platita in 3 persoane. Se pare ca altii au luat si mai frumos.
Mie nu prea mi-a placut garla. Mai tare ma interesa Petru Rares II, pare ceva mai salbatica inspre stavilarul de jos. Din pacate, am auzit din 2 surse ca ambere balti de la Petru Rares au fost navodite la greu (desi nu prea cred ca se baga cineva cu navodul printre stepii de pe coada baltii).
Draghiceanu parca este balta din amonte de Gogosaru. Nu am pescuit in ea, am inteles ca are si salau mai rasarit.
La Albele am fost in prohibitie. Nu am gasit locuri stralucite si am luat cativa strapi. Taxa: 70 Ron platita in 3 persoane. Se pare ca altii au luat si mai frumos.
Mie nu prea mi-a placut garla. Mai tare ma interesa Petru Rares II, pare ceva mai salbatica inspre stavilarul de jos. Din pacate, am auzit din 2 surse ca ambere balti de la Petru Rares au fost navodite la greu (desi nu prea cred ca se baga cineva cu navodul printre stepii de pe coada baltii).
near the beer
tzeapa
Am fost duminica 4.12.05,impreuna cu un prieten.Singuri pe balta.Momeli folosite...rotative,oscilante,twistere cred ca toate culorile de la mai multi fabricanti,voblere....rezultat zero.Am platit pentru a ne plimba cu barca.O balta ce trebuie ocolita!Anonymous scrie:Poţi încerca o ieşire la Valea Vlăsiei (cam 2,3 km dupa comuna Moara Vlăsiei).
Balta nu e mare, este sălbatică şi plină de ştiucă şi biban. Am văzut şi cteno mare, ciortan, caras, dar am înţeles că este deschisă doar pentru răpitor. Au şi bărci, singura problemă ar fi verdeaţa, dar vă descurcaţi voi. Taxa era 300.000, iar pentru bărci plăteşti separat.
Ultima oară, adică acum două săptămâni într-o sâmbătă, eu am prins 6 bucăţi (cea mai mare avea 4 kg), iar prietenul meu vreo 10 (cea mai mare avea 3 kg). Am stat de la 7 la 12.
La afirmatia: "Pur si simplu vreau sa decid Eu ce iau si ce nu.", in Romania, cred ca cel mult 2 procente ar decide altfel decat majoritatea...de aceea avem asa mult peste in tara...si mai ales in jurul Bucurestiului, dupa cum vad din discutiile voastre. Acolo unde patronul impune sistemul de catch&release eu cred ca trebuie respectat. Omul a ales sa vanda pescuit nu peste, asta e produsul... daca vrei il cumperi, daca nu te duci la Metro si cu juvelnicul te rezolvi la cina.
Vad cu ca nu ai priceput. Ala nu e salau. E salau vargat, specie distincta, ce nu creste prea mare si e destul de rar.
Poza a fost postata pentru ca e inedita. Nu pentru marimea pestelui.
Ma indoiesc ca ai prins vreodata asa ceva.
Vezi ca, totusi, ar mai fi cate unele de invatat. Ca de exemplu speciile de pesti din apele dulci de pe la noi
Poza a fost postata pentru ca e inedita. Nu pentru marimea pestelui.
Ma indoiesc ca ai prins vreodata asa ceva.
Vezi ca, totusi, ar mai fi cate unele de invatat. Ca de exemplu speciile de pesti din apele dulci de pe la noi
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Salaii din ultimile poze din herastrau au fost prinsi din barca la fel ca si ultimul somn de 10 kg DAR: daca va uitati in galeria foto la salai o sa vedeti una postata tot de mine cu un salau de 3,5kg prins de un prieten Cristi de pe mal asta primavara cand am chemat mai multi pescari din Buc. sa prinda pe locurile de ''cuibarire'' ale salaului in Herastrau;toti au prins in general salai intre1si2kg cel mai mare fiind unul de 4kg prins de nea Iancu Campeanu (destul de cunoscut printre pescarii de rapitor din Buc).
E adevarat ca daca nu sti ce peste exista intr-o balta sau nu cunosti locurile poti sa nu ai incredere(sau daca taxa e prohibitiva)
Deci ce vreau sa spun e ca nu depinde de barca chir daca ea te favorizeaza.
De asemenea Cosmin89 (parca asta e nic-ul lui)a insistat mult in aceasta toamna la salau in lacul Floreasca si stiu ca mai mereu in scurtele partide de pescuit a luat macar un salau la 1kg!
Ce ma oftic e ca nu prea am insistat prin floreasca pt ca de curand am vazut salai de 5-6 kg si numerosi somni de 8-10 prinsi cu navodul; deci clar daca incepi sa cunosti lacul trebuie sa dai de ei pana la urma mai ales ca taxa a fost chiar mica anul asta pe floreasca iar daca nu veneai dimineata cand ii taxa pe crapari nici nu mai trecea nimeni.
De asemenea in lacul de la polivalenta aud ca se tot mai prinde cate o stiuca mai mare(5 kg) de catre cei care cunosc si insista pe lacul respectiv adevarat insa ca f.rar.
Anul asta Cristi Ene stiu ca a facut ravagii la biban pe lacul Pantelimon insa destul de mici dar distractia e distractie
Sunt multe de discutat si despre patroni dar parea mea cel putin in cazul lacurilor herastrau si caldarusani (a caror situatie o stiu f. bine) este ca daca nu ar exista acesti patroni (cu bune si rele) f. rar am mai prinde un rapitor.Explicatia :mai bine un braconier decat toate satele sau cartierele din zona.
Ce are dreptate Adelin e ca Dunarea e destul de aproape de Buc.(la Giurgiu etc) si totusi f. putini bucuresteni cunosc locurile >Eu nu amfost niciodata dar vreau sa facem o echipa care sa incepem sa batem Dunarea .Ar fi f. misto
E adevarat ca daca nu sti ce peste exista intr-o balta sau nu cunosti locurile poti sa nu ai incredere(sau daca taxa e prohibitiva)
Deci ce vreau sa spun e ca nu depinde de barca chir daca ea te favorizeaza.
De asemenea Cosmin89 (parca asta e nic-ul lui)a insistat mult in aceasta toamna la salau in lacul Floreasca si stiu ca mai mereu in scurtele partide de pescuit a luat macar un salau la 1kg!
Ce ma oftic e ca nu prea am insistat prin floreasca pt ca de curand am vazut salai de 5-6 kg si numerosi somni de 8-10 prinsi cu navodul; deci clar daca incepi sa cunosti lacul trebuie sa dai de ei pana la urma mai ales ca taxa a fost chiar mica anul asta pe floreasca iar daca nu veneai dimineata cand ii taxa pe crapari nici nu mai trecea nimeni.
De asemenea in lacul de la polivalenta aud ca se tot mai prinde cate o stiuca mai mare(5 kg) de catre cei care cunosc si insista pe lacul respectiv adevarat insa ca f.rar.
Anul asta Cristi Ene stiu ca a facut ravagii la biban pe lacul Pantelimon insa destul de mici dar distractia e distractie
Sunt multe de discutat si despre patroni dar parea mea cel putin in cazul lacurilor herastrau si caldarusani (a caror situatie o stiu f. bine) este ca daca nu ar exista acesti patroni (cu bune si rele) f. rar am mai prinde un rapitor.Explicatia :mai bine un braconier decat toate satele sau cartierele din zona.
Ce are dreptate Adelin e ca Dunarea e destul de aproape de Buc.(la Giurgiu etc) si totusi f. putini bucuresteni cunosc locurile >Eu nu amfost niciodata dar vreau sa facem o echipa care sa incepem sa batem Dunarea .Ar fi f. misto
Pe Herastrau stiu ca s-a luat ceva salau in primavara, dar cam atat. Chiar as fi curios daca stii tu pe cineva care sa fi luat de pe mal ceva frumos, pe parcursul verii sau toamna asta. Din barca e alta poveste, daca te ai tu bine cu aia care administreaza balta pt Mitica bafta ta. Cu stiuca de 5kg din Tineretului sunt clar legende lansate ca sa iasa taxa, cunosc bine cativa baieti care au batut lacul ala asta vara si mai mult decat marle la un kil si ceva n-au luat si nici n-au vazut sau auzit sa se fi luat. Idem pentru IOR. Pantelimonul e un lac decent pentru o bibaneala, dar atat.
Pe Floreasca nu stiu pe absolut nimeni care sa fi luat salau decent la lanseta. De strapazani am mai auzit si eu. Parerea mea e ca nu poti zice ca un lac merita doar pentru ca la o navodire s-au luat cateva bucati mari.
Cu Dunarea as fi si eu interesat, dar cred ca o conditie sine qua non e sa cunosti pe cineva pe la Giurgiu sau prin satele alea de pe mal. Dar daca are cineva vreo initiativa eu ma bag .
Pe Floreasca nu stiu pe absolut nimeni care sa fi luat salau decent la lanseta. De strapazani am mai auzit si eu. Parerea mea e ca nu poti zice ca un lac merita doar pentru ca la o navodire s-au luat cateva bucati mari.
Cu Dunarea as fi si eu interesat, dar cred ca o conditie sine qua non e sa cunosti pe cineva pe la Giurgiu sau prin satele alea de pe mal. Dar daca are cineva vreo initiativa eu ma bag .
Cu lacrimi Bastus!
Diferenta intre salau si salaul vargat sau dungat : 1 este mai albicios si cu dungile mai pronuntate ( mult mai pronuntate ) iar alta ar fi ca ii lipseste perechea de colti ( dintii ) din fata . Si cea mai importanta este ca cel dungat nu creste peste kil decat foarte rar . Eu am prins multi dar nici unul nu a depasit jumate de kil .Gerula scrie:Uite jur c-o sa-i intreb si pe altii cum e cu salaul vargat care e pitic in viziunea lui Adelin&Co. N-am auzit ca dimensiunea legala la vargat sa fie mai mica decat la salaul normal, dar daca zici tu...
Pana una-alta mi-as permite sa-ti atrag atentia ca piticania a fost postata cu explicatia "...salau la vobler...inca nu merge!" nu cu "senzational, salau vargat, unicat in Romania". Dar sa nu ne pierdem in detalii de-astea, nu?
P.S. Daca tot te dai mare expert in pestii de apa dulce de la noi poate ar trebui sa incepi prin a invata diferentele dintre specie, sub-specie si varietate. Nu de alta, dar ca sa nu rada lumea prea tare cand postezi . Am oaresice dubii ca Stizostedion Lucioperca si Stizosteidon Volgense sunt specii diferite.
Asa ce exista acel tip de salau chiar daca tu nu crezi !