Rapitori in apropriere de Bucuresti

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 17 Noi 2005, 13:56

costica_fishing scrie:
Si inca ceva, numai pestii morti merg odata cu apa.
Din cate mi-au explicat niste baieti care au rubedenii pe acolo, V Dragoiesti avea mult mai multa stiuca decat Ochiu (raportat la suprafata, nu ca valoare absoluta, ca balta e mult mai mica), si cand s-a umflat apa cumetrele au cam luat-o dupa prada. Daca nu aveam informatia asta cred ca dadeam o raita pe acolo, dar asa chiar n-am chef sa stau sa caut stiuca pe Mariuta, iar pe Gostilele am vazut cum e.

Cred ca ai dreptate cu plasticele, de fapt cred ca si mai multe sanse ar fi la viu, dar nu-mi place mie metoda asta.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 17 Noi 2005, 14:10

cam asa......cu o mica rectificare .....
cumetrele nu au luat-o dupa prada ci au luat-o in josu apei cu coada inainte
si spinarile lor erau cam umflate si cam albe .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 17 Noi 2005, 14:26

in Dragoiesti a murit multa stiuca asta vara. Nu prea stiu de ce, e posibil ca ploile sa fi spalat ingrasaminte de pe terenurile agricole invecinate, lipsa de oxigen....etc.

Daca vorbim de pestisori mici, astia se duc mai spre margine daca apa se umfla si se tulbura. Cel putin pe rauri asa se intampla!

Chinezul in schimb, o ia la deal! Asta e cert!

Sau, daca nu ma crezi....locuri bune de pescuit o sa gasesti mai repede la calugarul din amontele baltii. :idea:
near the beer

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 17 Noi 2005, 15:43

costica,

eu zic ca alea care nu s-au ridicat singure la suprafata au murit si ele de la navod. intreaba-l pe vali, mi se pare ca s-a mai dus dupa ce-am fost noi atunci, imediat dupa ce fusese arata temeinic.

cu chinezul ai dreptate. la cat de repede inlocuieste asta orice rapitor mai prin toate baltile, bag seama ca tree sa vorbim cu alt vali sa ne dea niste meditatii. :))

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 17 Noi 2005, 15:59

Mda, cred ca nu există baltă din jurul Bucureştiului unde să nu se bage năvodul la greu.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 17 Noi 2005, 16:44

la ce sa te astepti? singura care este balta autentica de pescuit este sarulestiul din cate stiu eu.

liviu_v
senior
senior

Mesaj de liviu_v » 17 Noi 2005, 17:11

eugen scrie:la ce sa te astepti? singura care este balta autentica de pescuit este sarulestiul din cate stiu eu.
Numai ca nu prea te lasa la rapitor!

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 17 Noi 2005, 17:28

Plus ca pe mine ma enerveaza teribil sistemul catch and release impus. Ma consider un om de bun simt, nici nu iau acasa stiuca de 30 de cm, nici nu vreau sa bag la congelator nspe kile de peste dupa o partida, de multe ori le dau drumu' la toti, dar nici sa-mi dea nus ce paznic peste mana daca vreau si eu sa duc o stiuca acasa, sa nu faca nevasta misto de mine :P.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 17 Noi 2005, 18:45

de ce sa te enerveze regimul de catch & release? limite de bun simt la noi nu prea exista si oricum nici o balta nu poate fi sac fara fund. la un moment dat se termina pestele. e o solutie foarte realista si se practica peste tot in lume.

mi-ar conveni sa dau banii si sa nu tin absolut nimic, dar sa am la ce pescui. partea proasta e ca dai banii aia de cele mai multe ori pe o balta care tine doar fitofagi sau ciprinide, ca de fapt e bisnis de crescut pesti pentru carne si astia mai fac un ban in plus fiindca ii lasa legea sa mai ia si bani de la pescari pe langa. ori ce folos ca le dai banii cand rapitori mai sunt vreo 2 si daca ii prinzi te mai si cearta paznicii ca le dai drumul inapoi.

aici e baiul si tampenia. anul trecut nu stiu daca am fost o data pe vreo balta cu plata, dar anul asta n-am avut de ales din cauza inundatiilor si m-am ingretosat iar de toate.

cred ca pe viitor o sa incerc sa negociez direct cu vreun adminstrator din asta, ca sa am un loc de antrenament cand n-am timp sa merg departe. exact asta am de gand sa fac, nu ma intereseaza sa iau nici macar un oblete pentru matze, dar nici nu vreau sa platesc taxa in kile de peste ridicat fiindca nu-i corect.

chiar sunt curios daca e vreunul in stare sa inteleaga diferenta dintre o taxa pe pescuit si o taxa pe peste.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 17 Noi 2005, 20:56

Totusi subliniasem ca ma deranjaza catch and release impus, nu conceptul catch and release in sine. :)
Pur si simplu vreau sa decid eu ce iau si ce nu.

Scrie răspuns