Langa Iasi

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tin
junior
junior

Mesaj de Tin » 07 Ian 2005, 15:02

As incerca pe Bran dar inca nu am permis.
Astazi am auzit ca la Bolotau s-a facut rezervatie naturala. Deci nu mai este voie.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 07 Ian 2005, 15:53

Tin scrie:As incerca pe Bran dar inca nu am permis.
Astazi am auzit ca la Bolotau s-a facut rezervatie naturala. Deci nu mai este voie.
Nici eu inca nu mi-am vizat pe anul asta permisul... Nici nu stiu cand ajung la AJVPS sa vad cat costa. daca aflii, te rog lasa-mi si mie mesaj si, eventual programul.
La Balatau, in partea dreapta dupa ferma intr-adevar am auzit ca nu este voie de pescuit (de la cineva de la PF) Nici chiar granicerii nu mai au voie sa pescuiasca acolo, dar in balta din stanga cat si pe canale, sunt locuri foarte bune de stiuca.
De ce nu incerci pe Prut? Eu merg, de obicei in zona Ungheni - Bosia, ultimile dati am fost pe la jumatate lui decembrie si a fost frumos tare.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 07 Ian 2005, 15:57

Salut Tin

Daca nu ai permis si mai ales PG eu te-as sfatui sa nu risti. Nu stiu daca la ora actuala (cu modificarile schimbate :lol: din legea pescuitului) politia de frontiera mai are dreptul sa-ti verifice permisul de pescuit insa la PG te verifica sigur. Iar PG-ul il obtii in baza permisului de pescuit vizat pe anul in curs.
Atentie ca si Balatau este tot in zona unde Politia de Frontiera nu numai ca are dreptul sa te verifice, dar chiar o face. Aici insa nu-ti trebuie PG, insa, repet, nu stiu daca mai are dreptul sa-ti verifice permisul de pescuit.

Pe de ata parte, ai dreptate, Balataul era rezervatie naturala. Urma sa fie atribuit (gratuit) spre gestionare - probabil l-a luat tot AJVPS Iasi. Si la urma urmei acolo sunt mai multe balti: Balatau, Salcimi, Ratzarie, Probota-Balteni. Nu stiu daca or fi toate rezervatie naturala, e bine de intrebat la AJVPS cind vizam permisul.

Fir intins!

PS Vezi ce s-a scris pe aici
http://www.crap.ro/forum/phpBB2/viewtop ... sc&start=0
si pe aici
http://www.rapitori.ro/legea_pescuitului.php
poate intelegi ceva. :evil: Daca nu, mai bine ai rabdare pina iti vizezi permisul. 8)

CipU
utilizator constant
utilizator constant

probota - balatau

Mesaj de CipU » 07 Ian 2005, 19:07

Salut
In 2004 nu s-a mai prins ca in 2003
Daca esti in regula cu permis si pg te poti duce linistit.
Merg destul de des in zona Probota.Cam in fiecare duminica din august incolo.Sunt stiuci mari pe toate baltile.Noi prindem mai ales pe Ratarie din august pina in octombrie si apoi pe Balatau.
Au fost zile in care s-au prins si peste 10 buc/om de la 7-8 sute de grame in sus.Pacat de pescarii care vin cu cite 10 undite si ocupa jumatate de balta(si pun in traista tot ce iese).Stiuca destul de mare este si pe canal.
Rau este ca la primul frig in noiembrie baltile prind imediat pojghita de gheata.Cel mai tarziu ingheata si se dezgheata cel mai repede balta de la Salcim.
Toate bune

Ciprian

Tin
junior
junior

Mesaj de Tin » 07 Ian 2005, 20:55

Multumesc mult pentru sfaturi.
Pana asta vara nici macar nu pescuiam. Asta vara i-am prins gustul. Ce-i drept la crap si caras. Dar acum vreau sa incerc si senzatii mai tari. Poate am noroc :) .
Duminica am sa ma duc sa dau putin cu batu-n balta la Dumbrava. Asa ca sa experimentez cele citite de pe forum. Si poate si pica ceva... :wink:
Pe la AJVPS am sa trec luni. Am sa ma interesez de toate si va spun si voua. Numai sa nu uit toate pe care vreau sa le intreb. Am sa-mi fac lista.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 08 Ian 2005, 13:07

Tin, daca mergi duminica la Dumbrava sa incerci in capatul baltii chiar langa sosea, pe partea dreapta. Am fost acolo in toamna cu legio si a mers la bibanas mic si la marla (am luat doua marle)
Daca ai, foloseste rotative mici, recuperate incet si/sau voblere mici, deasemenea recuperate incet.
Daca ajungi dupa 10 - 11 e posibil nici sa nu te mai controleze, oricum, merge sa ai o sticla de saniuta la tine (nu pentru tine)
Cat priveste permisul pentru anul asta inca nu s-a stabilit taxa, asa ca... probabil o sa mai dureze. Eventual, daca ajungi pe-acolo si aflii ceva noutati, scrie-mi si mie.
Pentru Ciprian Ungureanu: si pe Bran s-a prins mai rau decat in alti ani, eu, personal am prins mai bine rapitor pe Prutul curgator decat pe Bran.

Tin
junior
junior

Mesaj de Tin » 10 Ian 2005, 16:03

Am fost ieri la Dumbrava. Am ajuns pe la 7.45. Nici un paznic. La sosea sub pod 2 pescari pe mp :D .
Balta este inghetata inspre pod. Abia unde face cot este dezghetata. Am dat si la vobler si la rotative si la oscilante. Am recuperat incet. Nimic. Am prins doar 4 bibanasi cat juma de palma la undita la rama. Atat. Iar unul l-am sacrificat ca sa-l fac momeala. La un moment dat a trecut cineva, care cred ca era paznic desi nu a spus nimic despre taxa, si a spus sa incerc la bucatica.
Oricum, a fost o zi superba si s-a meritat si macar numai iesirea. Plus antrenamentul :D.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 10 Ian 2005, 16:35

Bibanasi mici (cat jumatate de palma) am luat si eu cand am fost. Oare numai de-astia sa fie acolo? :shock: Dar la mine cel putin au venit dupa vobler desi erau amortiti ca vai de ei. Oricum, altceva nu aveam la mine decat niste rotative si vreo 2 voblere.
La sosea sub pod 2 pescari pe mp
Cum adica pe mp ?

Tin
junior
junior

Mesaj de Tin » 10 Ian 2005, 18:20

metru patrat

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 11 Ian 2005, 08:21

Tin scrie:metru patrat