Langa Iasi

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
legio1083
veteran
veteran

Langa Iasi

Mesaj de legio1083 » 18 Noi 2004, 11:39

Unde se poate merge la rapitor in jurul Iasului?
Personal m-am saturat de bibaneii cat degetu' si de marlitele translucide( pe care "colegii de pescuit le indeasa in sacose, spunand ca-s mai bune asa, fragede! :evil: ) din lacul Dumbrava(Ciorbesti). Am auzit ca la Larga Jijia pe nustiu ce balta de 600.000 este stiuca si la 5kg... :shock: Dar de cat sa dau un punm de bani si sa ma uit cum umbla la stavilar de fata cu noi(pescarii "contribuabili" la bunastarea patronului) prefer sa stau acasa si sa-mi lustruiesc oscilantele... :cry:

Asadar stie cineva o balta acceptabila si accesibila(pana in 300.000) in apropierea Iasului?

Numa bine!
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 18 Noi 2004, 11:49

Hai salut!
De ce nu mergi pe Prut? Eu am fost de cateva ori pe Prut (pe Bran) si a fost tare placut. Foarte multi pescari de rapitor acum spre toamna, foarte multe atacuri ale bibanilor, avatilor si stiucii. Asa, balti cu plata nu prea stiu pe unde ar mai fi. Ai incercat la Iezareni (langa Iasi) ?

legio1083
veteran
veteran

Stanca

Mesaj de legio1083 » 18 Noi 2004, 14:36

Am fost la Stanca-Costesti dar nu m-a impresionat decat ca peisaj... Bibi mult pe lacul de linistire, marlita la 1- 1,x kg,ca mai mare nu mai vrea un doctor a luat un salau de 7 kg(am si poze) dar in rest nimic spectaculos... E si departe(103km) si daca n-ai cazare e chiar stresant.
E Prutul mort care are potential, dar fara barca nu facui mare lucru... Si daca ai bafta dai nas in nas si cu vreo ciurda de mistreti, si e cam nasol ca nu sunt copaci in apropierre...
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 18 Noi 2004, 14:52

Da, am auzit ca la Stanca sunt locuri nemaipomenite, dar mai stiu ca acolo nu prea ai voie, decat cu piloante. Din cate am inteles este totul luat de Ministerul Apelor, si cica si-ar fi facut si case de vacanta pe-acolo. Cat despre mistreti si alte salbaticiuni, am vazut si pr Bran (tot brat mort al Prutului este, cu siguranta trebuie sa fi auzit de el)
Aici nu da voie cu barca, fiind in regimul apelor de frontiera, dar si de pe mal poti face treba buna.
Daca reusesc sambata voi fi pe-acolo.

legio1083
veteran
veteran

Pile

Mesaj de legio1083 » 18 Noi 2004, 15:13

Aiurea pile! eu am pescuit acolo si fara permis la mine. Ce-i drept am cam avut morcov... Dar se poate! Si atata timp cat sunt plasari cu barci pe apa de ce n-am fi si noi?.........

Trebuie tupeu! Apele romane au mersurile lor cu ajvps-ul si toti grenicerii ma intrebau de permis+PG si nu de alte adeverinte de le pile sau ApeRom.
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 18 Noi 2004, 18:48

Ce spuneti de Balatau?

Stiu un pescar care merge saptaminal acolo si face parte dreapta: 8-10 stiuci in traista si cam tot atitea in apa. (este drept insa ca pescuieste cu 10 lansete - majoritatea la pestisor viu)

Oricum, nu v-o recomand la sfirsit de saptamina, atunci pescarii stau umar la umar.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 19 Noi 2004, 09:34

La Balatau, pe dreapta, imi spunea cineva ca se concesioneaza si ca nu mai e voie de pescuit acolo. Daca totusi se pescuieste, este inca bine. Oricum, nu am mai fost pe-acolo de vreo doi ani, iar cand am fost, nu am facut mare lucru (nici nu eram pregatit pentru rapitor), dar mi-au placut mult peisajele.
Si, tot la fel recomand si eu sa nu se mearga la sfarsit de saptamana cand stau pescarii unul langa altul

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 05 Ian 2005, 13:06

Aho, aho copii din Iasi
Vremea se-ncalzeste iarasi: http://www.wunderground.com/cgi-bin/fin ... query=Iasi

Unde s-ar putea iesi
Sambata ori duminica pe zi?

Tin
junior
junior

Mesaj de Tin » 06 Ian 2005, 18:26

Unde este si cum se poate ajunge la Balatau?

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 06 Ian 2005, 20:43

Salut si bine ai venit!
Tin scrie:Unde este si cum se poate ajunge la Balatau?
Mergi pe drumul : Iasi - Popricani - Probota si imediat ce ai iesit din Probota (parca) faci dreapta pe un drum format din dale mari de beton. Apoi stanga, dupa care ajungi la o ferma (totodata este si o rascruce de drumuri) Mergand inainte , treci de ferma si ajungi la Balatau (brat vechi al Prutului); facand spre dreapta inainte de ferma ajungi la Salcam (o alta balta in care se poate pescui rapitor)
La Salcam nu am fost niciodata, la Balatau am fost.
Cam atat....
De ce nu incerci si pe Bran?

Scrie răspuns