contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
Ioan S.
- veteran

cum te duci spre ferma..lacu din stanga..a si in capatul lacului e o balta..a lu' puiu au zis niste copii..cre au dat la pestisor la stiuca si nau prins nik..abia astept sa vina ziua de joi sa mai fac o incercare
Cred ca ai pescuit pe Ratarie. Din cite stiu acum nu se mai poate pescui acolo cu permis, insa nu stiu daca actualul proprietar ... isi permite sa-si pazeasca proprietatea.
Insa daca tu vrei sa respecti dreptul de proprietate

(sau nu vrei sa ai surprize neplacute) ... iti sugerez sa mergi spre dreapta inainte de a ajunge Ratarie si vei da de balta Salcim in care se poate pescui cu permis (insa stiuca este mai putina ... dar este).
Sau treci de Ratarie si pescuiesti pe canal. Si mergi pe canal vreo 2 km pina la statia de pompare (care deverseaza surplusul de apa in Prut). Dupa ce ai mers vreun km pe stinga este Potcoava -- si acolo se poate pescui cu permis. Atentie ca pe dreapta (peste drum de potcoava) este Balataul ... iar in Balatau anul trecut nu era permis pescuitul.
Si nu uita ce zicea legio. Naluci originale ... cu care in conditii normale n-ai da dupa stiuca. Eu am prins in toamna cu o rotativa mosca de 2 careia i-am agatat intr-un brat al ancorei un shad alb de 4. (Asta dupa ce vazusem stiuca cum imi urmarea lingura la 10 - 15 cm distanta.)
Fir intins !
-
legio1083
- veteran

-
in mansda 2 n-au mai fort atat de multe capturi si din cauza "foamei " concurentilor si din lipsa atentionarilor speciale vis-a-vis de regimul de deplasare. Cand se pun in miscare 10-12 barci care mai decare mai putin hidrodinamice ,propulsate de vasle care mai decare mai ne ergonomice si de
putin adaptate unui randament maxim in vaslire, se produce un mini fenomen de barbotare a "psihicului" populatiei piscicole... ar mai fi fost necesara o perioada de calm de cel putin cateva ore pana s-ar mai fi linistit treaba. Tentatia a fost mare intrucat erau de ocupat niste locuri promitatoare, la inrtarea in zona cu stuf , cu atat mai mult cucat deja se crease un oarecare clasament si fiecare avea o strategie in minte.
Ori atata timp cat in conditii de instabilitate atmosferica si de agitatie fara precedent pe apa s-a luat peste , chiar mare am putea spune.....

Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi
-
CipU
- utilizator constant

dream_fishing scrie:Ai fost la rogojesti de zici ca e balta de concurs?
cunosc barajul de la rogojesti.am pescuit destul de mult pe el. nu mai stiu totusi nimik in ultima vreme .Nu am mai fost cam de trei ani in zona.
Daca nu s-a schimbat configuratia exista zone de stuf si vegetatie si pe mijlocul apei, cat si pe maluri.
-
catalin gramada
- utilizator nou

Sall Cipriane , zii si mie de Rogojesti ,
Eu am pescuit ani buni pe Bucecea (la ionaseni si Slobozia) si mai sus in niste balastiere , la Zvoristea acolo unde s-a vrut facut barajul, da asta pe vreme cind baltile cu pricina mai tineau ceva peste
La rogojesti n-am ajuns niciodata , stiu ca o vreme s-a pescuit cu taxa, dar n-am nici un fel de informatii mai proaspete .
Ma poti ajuta ?
Catalin
-
CipU
- utilizator constant

pai nu mai am informatii proaspete.Nu am mai fost de mult.
Oricum am pescuit si eu pe barajul de la bucecea in dreptul loc.ionaseni si pe malul celalalt la serbanesti, si pe baltile din zvoristea.acolo am prins cele mai multe stiuci dar max 1kg.