lacuri M-tii RETEZAT

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 24 Noi 2008, 23:02

costi scrie:
shootgun scrie:Mai sus de ce nu incercati? :lol: 3,6 kg, personal best, pe Galesu la streamer.... Are pastrav si Galesu, si Bucura, si Ghimpele, Taul Dintre Brazi... si multe alte zeci.... dar nu-i la indemana oricui... :roll:
...pentru ca din pacate lacurile alpine din Retezat sunt inchise la pescuit de mai bine de 2 ani.. :cry:
Asa e! Si nu padurarii te amendeaza ci jandarmii montani! Mie mi au spus la ocolul din rau de Mori ca pe ei nu i-ar deranja sa imi scie pe permis si unu-doua lacuri alpine dar degeaba, tot ma amendeaza jandarmii! :lol: Si daca pe Raul mare e padurea deasa si nu te vad aia de pe mal, lacurile sunt descoperite si te prind baietii rapid! Bine, poti alege o zi cu ceata sau sa arunci grenade fumigene dar e mai greu.... :lol:

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 24 Noi 2008, 23:38

Jandarmii aia sunt rangersii din Parcul National Retezat si sunt nemilosi acolo sus,jos in oras daca ii vezi iti par benigni.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 25 Noi 2008, 07:44

jandar la jandar nu-si scoate ochiu!

tutankhamon
utilizator nou
utilizator nou

padurariiii.............

Mesaj de tutankhamon » 25 Noi 2008, 09:47

Am vazut eu si pe domnii de la romsilva ce frumos pescuiesc...vine o duba si le aduce o barca pe malul apei lasa barca acolo dupa care dubita pleaca iar dupa cca. 2 ore aproape pe inserat apare alta masina cu doi verzui in ea linistiti pun barca pe lac fara nici o undita fara nimic pleaca in larg si apar cam dupa o ora jumate cu doua superbe exemplare de pastrav de cca. 50 cm. pe care ii arunca in masina asa cu greata, barca ramane acolo ei pleaca in treaba lor iar barca mai ramane inca doua zile abandonata pe malul lacului. Toate acestea s-au petrecut pe lacul Gura Apei sub privirile neputincioase ale noastre...acum stau si ma gandesc prin ce metode au prins cei doi padurari acei pastravi...Domnilor trebuie tras un semnal de alarma ca de nu in cativa ani cu asa paznici si cu atatia braconieri pastravul din rauri si lacuri va fi doar o amintire asa cum este si lostrita in prezent ar fi pacat mare pacat sa se intample astfel de lucruri, haideti sa facem ceva...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Re: padurariiii.............

Mesaj de Fario_nebunu » 25 Noi 2008, 15:43

tutankhamon scrie:Am vazut eu si pe domnii de la romsilva ce frumos pescuiesc...vine o duba si le aduce o barca pe malul apei lasa barca acolo dupa care dubita pleaca iar dupa cca. 2 ore aproape pe inserat apare alta masina cu doi verzui in ea linistiti pun barca pe lac fara nici o undita fara nimic pleaca in larg si apar cam dupa o ora jumate cu doua superbe exemplare de pastrav de cca. 50 cm. pe care ii arunca in masina asa cu greata, barca ramane acolo ei pleaca in treaba lor iar barca mai ramane inca doua zile abandonata pe malul lacului. Toate acestea s-au petrecut pe lacul Gura Apei sub privirile neputincioase ale noastre...acum stau si ma gandesc prin ce metode au prins cei doi padurari acei pastravi...Domnilor trebuie tras un semnal de alarma ca de nu in cativa ani cu asa paznici si cu atatia braconieri pastravul din rauri si lacuri va fi doar o amintire asa cum este si lostrita in prezent ar fi pacat mare pacat sa se intample astfel de lucruri, haideti sa facem ceva...
Ma mir de mirarea ta, zau asa! Pai Romsilva = mafia verde, se stie asta din popor, e deja folclor! Cred ca mai bine rangersii aia din rezervatie ar pazi si in jos, impreuna cu jandarmii! Ca padurarii, marea majoritatea, sunt braconieri de numa-numa! :lol: :lol: Nu toti, sunt si unii corecti dar cat la suta? De pilda cel care taie chitante si permise la OS Rau de Mori nu a vrut sa imi dea permis decat vineri, sambata si duminica, dar peste 5 zile cand am venit din nou ptr permis si lipsea acest om, colegul care ii tinea locul mi-a taiat fara comentarii autorizatie de luni pana miercuri!
Cei care prind pastravii aia mari pe lac folosesc cred pripoane si se duc acolo dupa vreo 12 ore de gasesc pestii prinsi si obositi de atata "drill" contra sticlei sau sprayului! Nu le pot dori decat sa aiba odata "sansa" sa dea peste o ursoaiaca cu pui pe malul apei si sa faca si ea un drill nevalnic cu ei pana ii prinde si le roade ciolanele! :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 25 Noi 2008, 16:49

Pripon cu craiete au folosit, cel mai probabil.
Arma ucigatoare, folosita de "cunoscatori" pe lacurile de munte.
Pe langa deja celebrele plase monofilament. :evil:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 25 Noi 2008, 18:51

Plase nu se folosesc pe barajul de la Gura Apei.
In schimb se folosesc la greu pripoane mai ales in zonele greu accesibile
Autorii pripoanelor sunt sigur ca sunt paznicii de la baraj .M-au vazut de citeva ori cind le-am scos din apa si le-am rupt iar la plecare cind am trecut pe linga ei perca mi-ar fi dat in cap asa se uitau la mine . De cite ori trec cu masina pe linga ei bombane dar nu au curajul sa-mi zica nimica .

shaddow11
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de shaddow11 » 25 Noi 2008, 18:58

cunosc pe cineva care a fost saptamana trecuta la pescuit pe Gura Apei(binenteles fara nici o jena ca e prohibitie ca doar era prieten cu padurarii)si a prins 3 buc la pestisor...unu de 1kg si aia 2 la 0.5kg...genul asta de oameni contribuie la disparitia pastravilor din lacuri...in fine ...chestia e ca mi-a spus ca vor cei de la adminnistrarea barajului sa il goleasca pt nush ce revizii...e adevarat?pt ca daca e asa ar fi un dezastru...

tutankhamon
utilizator nou
utilizator nou

IDIOTII

Mesaj de tutankhamon » 25 Noi 2008, 19:29

No fratilor daca asa-i mersu' problemei apai eu ma apuc serios de strans fonduri pt. a plati un killer de braconieri da nu sa poate asa ceva...am vazut cu cateva saptamani in urma un reportaj la TVR2 Natura si Aventura cu Dan Pavaloiu, treaba se petrecea pe barajul de la Cerna, M-tii. Godeanu, unde filma Rex Hunt de Romania intr-un golf era intins vreo 20-30 m de plasa da nu se poate asa ceva unde-i Romsilva unde sunt Jandarmii...cum putem opri astfel de activitati ale unor idioti inconstienti...cred ca numai daca stam la panda cu pusca cand vin tras in ei ca in caini inveliti in plasa aia cu bolovani multi si pe fundul lacului cu ei ca altfel vad ca nimeni nimic...trebuie facut ceva ca asa in ritmul asta idiotii astia golesc lacurile si barajele montane de pastravi. Pe rau nici nu mai vb ca ii prind cu mana cu minciog cu curent electric cu carbid cu furca si mama mami lor de hoti mai stie cate metode mai au de a goli apele de pastrav.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 25 Noi 2008, 21:58

APSHD scrie:Plase nu se folosesc pe barajul de la Gura Apei.
In schimb se folosesc la greu pripoane mai ales in zonele greu accesibile
Autorii pripoanelor sunt sigur ca sunt paznicii de la baraj .M-au vazut de citeva ori cind le-am scos din apa si le-am rupt iar la plecare cind am trecut pe linga ei perca mi-ar fi dat in cap asa se uitau la mine . De cite ori trec cu masina pe linga ei bombane dar nu au curajul sa-mi zica nimica .
Teoretic un lunetist (sniper) ascuns pe mal unde e vegetatie ar putea nimeri braconierii cand vin sa ridice pripoanele chiar si de la 300-400 de metri si peste! :lol: Dupa aia urca repede in masina si fuge unde vede cu ochii. Pana vine potera braconelul e deja pe fundul lacului unde vin pastravanii sa se ospateze din carnitza lui!

Scrie răspuns