tutankhamon scrie:Am vazut eu si pe domnii de la romsilva ce frumos pescuiesc...vine o duba si le aduce o barca pe malul apei lasa barca acolo dupa care dubita pleaca iar dupa cca. 2 ore aproape pe inserat apare alta masina cu doi verzui in ea linistiti pun barca pe lac fara nici o undita fara nimic pleaca in larg si apar cam dupa o ora jumate cu doua superbe exemplare de pastrav de cca. 50 cm. pe care ii arunca in masina asa cu greata, barca ramane acolo ei pleaca in treaba lor iar barca mai ramane inca doua zile abandonata pe malul lacului. Toate acestea s-au petrecut pe lacul Gura Apei sub privirile neputincioase ale noastre...acum stau si ma gandesc prin ce metode au prins cei doi padurari acei pastravi...Domnilor trebuie tras un semnal de alarma ca de nu in cativa ani cu asa paznici si cu atatia braconieri pastravul din rauri si lacuri va fi doar o amintire asa cum este si lostrita in prezent ar fi pacat mare pacat sa se intample astfel de lucruri, haideti sa facem ceva...
Ma mir de mirarea ta, zau asa! Pai Romsilva = mafia verde, se stie asta din popor, e deja folclor! Cred ca mai bine rangersii aia din rezervatie ar pazi si in jos, impreuna cu jandarmii! Ca padurarii, marea majoritatea, sunt braconieri de numa-numa!

Nu toti, sunt si unii corecti dar cat la suta? De pilda cel care taie chitante si permise la OS Rau de Mori nu a vrut sa imi dea permis decat vineri, sambata si duminica, dar peste 5 zile cand am venit din nou ptr permis si lipsea acest om, colegul care ii tinea locul mi-a taiat fara comentarii autorizatie de luni pana miercuri!
Cei care prind pastravii aia mari pe lac folosesc cred pripoane si se duc acolo dupa vreo 12 ore de gasesc pestii prinsi si obositi de atata "drill" contra sticlei sau sprayului! Nu le pot dori decat sa aiba odata "sansa" sa dea peste o ursoaiaca cu pui pe malul apei si sa faca si ea un drill nevalnic cu ei pana ii prinde si le roade ciolanele!