saptamana care vine merg in retezat, daca are cineva date despre ceva locuri de pescuit si de unde se face rost de permis zona Gura Apei, rog sa nu tina secret

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Da, dar mai sigur iei permis de 5 zile sau week end de la Ocol Silvic Rau de Mori valabil si pe lac si pe cele 3 rauri, costa vreo 46 de lei. Vezi ca mai vin jandarmii si fac controale, cica i-au amendat si pe padurari cand i-au prins fara permis (mi-a spus un padurar din Rau de Mori!)pastravarul 77 scrie:Am fost acum 3 saptamani in RETEZAT se pescueste pe lac (GURA APEI) rau (LAPUSNICUL MARE ; RAUL SES ; RAUL MARE.). Autorizatie iei de la canton (cabana de vanatoare gura apei) cum treci digul l-a 300m e cantonul. Pastrav este si pe lac si pe rau. FIR INTINS DE PISTRUEATI![]()
![]()
Ce sa zica si padurarii? Sa incalci legea?pastravarul 77 scrie:Eu stiam si asa m-i sa spus de la canton ca in cursul saptamani este inchis pescuitul adica se pescueste doar Vineri;Sambata;Duminica.
bad wolf scrie:nu mai pescuie nimeni in zona Gura Apei? toti fac trasee.
saptamana care vine merg in retezat, daca are cineva date despre ceva locuri de pescuit si de unde se face rost de permis zona Gura Apei, rog sa nu tina secret
Sa stii ca in mare ai dreptate, dar nu pescuitul la momeli naturale produce devastarea ci prinsul puietilor, a celor dimensionati in numar de peste 10 pe pertida! Chiar Titus Popovici spunea prin 92 ca a vazut pescari oraseni care aveau in tolba zeci de pastraviori si se laudau ca aia sunt cei mai gustosi in tigaie! Insa se pescuieste mult pe Raul Mare, mai rar pe Lapusnic si f rar pe Ses, de unde diferenta de rezultate! E bine sa elibereze lumea macar pestii sub 20 de cm si din cand in cand si cative de peste 20 cm, nu mai zic de cei mai mari. In schimb nu eliberati pe cei de un kil si peste ptr ca ei produc pagube mari mancand alevinii de pastravi din toplite si din zonele cu puiet. Am vazut pe Raul Mare anul asta f multi chiscari, serpi de apa etc asa ca multi pui de pastrav mor astfel. Vidre cred ca mai sunt dar nu multe, tot vidrele cu 2 picioare fac prapadul mare. Mai e si poluarea creata de cei ce stau in casele de pe malul Raului Mare - arunca cutii goale de vopsea, saci, haine vechi, peturi etc. Plus sute de bucati de spuma izolanta ptr termopane ce ajung in rau direct! Asta e, locurile de reproducere sunt putine, slabe, noroc ca RNP mai vine cu galeti de puiet prin aprilie-mai, asa il tin la densitati cat de cat acceptabile....Sa vedem anul asta daca RNP mai are Raul Mare si lapusnicul ptr ca sunt asociatii de pescari care le revendica!tutankhamon scrie: Am pescuit anul acesta foarte mult in zona Retezat barajul Gura Apei, Lapusnicul Mare si Raul Ses, rezultate bunicele atat pe lac cat si pe rau, autorizatie iei de la Rau de Mori ocolul silvic sau cabana Romsilva de sus de pe lac. Am dat la peste o saptamana din concediu si pe barajul de la Ostrov si pe rau in sus, in baraj am prins numai clean...pe rau am luat si doi pastravi unul 0.800 g si unul putin peste kg si multi pastraviori la 15 - 22 cm. Acum ce sa zic...pacat ca se da mult la momeli naturale de catre localnici dar nu numai de ei si de asa numitii ,, pescari " dar asta este...PS nu retineti tot ce prindeti si asa sunt putini si e pacat de ei sunt atat de frumosi...ne este satisfactie mai mare decat eliberarea lor inapoi in apa. daca am suparat pe cineva va rog scuze, in rest stima pentru muscarii adevarati si mi-ar face placere schimb de experienta cu muscari adevarati.