contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
Tavi
- veteran

Fario_nebunu scrie:In 2008 incerc cu buldo

pe fir 0.20, de care leg un forfac de 1,5 metri si o mini-ancora cu 3 ace nr. 16.
Momeala - pestisor viu. Varga de 4 m si mulineta long-cast. Pe seara sau dimineata in zori sunt sigur ca nu plec cu mana goala de pe lac! Cand vine caldura trec pe linguri rotative si oscilante iar la confluenta cu cele 2 rauri pun vobler si il las sa fie purtat de curent in lac. Metoda sigura!
Fario, ori te lasa memoria ori te bazezi pe memoria mea slaba. Parca povestisem noi doi ceva despre promovarea pesuitului ilegal pe acest site, nu?
Daca varianta corecta este prima, te ajut eu putin.
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 8&start=30
Ia ghici, is in toane bune?
-
ovidiu
- veteran

-
poate a vrut sa spuna pestior viu de plastic?
Fario, da de ce nu incerci cu pesti exotici de 10-15 Euro la salau? tragi carasul auriu pe jig si-l tarai prin apa...sa vezi ce palpitant e pescuitul.
Uiti de pastravi zici ca nici nu au fost frodat'...........
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
Fario_nebunu
- veteran

Ovidiu, multumesc frumos pentru sugestie!

Ce bine ar fi sa existe si salau pe lacurile de munte! Dar pe mine unul cel mai muult si mai mult stii ce m-ar bucura? O greva generala a padurarilor, de fapt a intregului personal silvic. Pe o durata de minim o luna (sa zicem iunie-iulie), sa vina padurarii sa protestezwe la Bucuuresti ca au salarii prea mici (asta e adevarat) iar eu sa vin linistit pe malul apelor, fara nici un fel de stres! Ma rog, vorba vine...ma streseaza destul puristii mustei uscate, dar ii pot tolera cuu ceva eforturi!

-
shaddow11
- utilizator constant

cortul banuiesc ca nu ai voie sa il pui pe malul lacului nu?ar fi misto sa stay vreo 3-4 zile si sa bati tot lacul in lung si in lat...
-
Fario_nebunu
- veteran

Da, ai intuit bine - nu prea e voie sa pui cortul langa lac, din cate tin eu minte sunt cateva locuri speciale de cort dar f putine si departe de apa. In plus, cei de la Administratia parcului iti explica cu zambetul pe buze ca doar un nebun baga cortul in zone pline de....vipere (2 specii: Vipera berus= neagra si Vipera cu corn) ptr ca noaptea cumetrele vin si se baga langa sau sub cort, ori in sacul de dormit al bietului pescar!

-
shootgun
- veteran

-
Da...si aveti grija la marmote ca va papa cortul... si pi langa marmotii mai ieste viviritii si priepilitii....mare grija...
-
shaddow11
- utilizator constant

lasa fario ca iti iei un pat deala cum au crapistii si nu mai ai treaba...

-
fly_fisherman
- utilizator nou

Fario_nebunu scrie: In 2008 incerc cu buldo

pe fir 0.20, de care leg un forfac de 1,5 metri si o mini-ancora cu 3 ace nr. 16. Momeala - pestisor viu. Varga de 4 m si mulineta long-cast. Pe seara sau dimineata in zori sunt sigur ca nu plec cu mana goala de pe lac! Cand vine caldura trec pe linguri rotative si oscilante iar la confluenta cu cele 2 rauri pun vobler si il las sa fie purtat de curent in lac. Metoda sigura!
Poate din cauza asta s-au imputinat pina la disparitie pastravii capitali de la Gura Apei!!
Consider ca nu mergem la pastrav doar ca sa nu plecam "cu mana goala de pe lac".
Anul trecut am intilnit un pescar pe Riu Mare ca se lauda ca a mers f. bine; l-am intrebat citi a prins si mi-a spus 70 de pastravi!!!! Bineinteles ca am vrut sa-i vad si mi-a aratat 70 de bucati de puiet prins la scorobete. Mai aveam putin si ii rupeam batu' pe cocoasa!!
Mi-am promis mie anul asta imi iau pozarul cu mine si le fac poza la toti cei care dau la naturale pe Riu Mare si in Retezat. Urmeaza sa-i postez pe net si bineinteles o plingere la autoritati si un tel. la prietenii din presa pe care ii am, ca nu cumva autoritatiile sa uite sa isi faca treaba!
Consider ca in loc sa vb. atita despre braconarea pastavului, mai bine am face toti pescarii la fel si poate vom reusi in citiva ani sa ne scapam de o mare parte dintre cei ce practica braconajul pe apele de munte din RO!

-
Fario_nebunu
- veteran

Flyfisherman,
Ma impresioneaza pana la lacrimi grija ta fatza de Raul Mare si Gura Apei. Dar oare tu eliberezi toti pastravii prinsi? Nu retii macar 2-3? Ca de vulpi moraliste si lupi moralizanti avem parte zi de zi in orice domeniu! In ce ma priveste pe Raul Mare nu am oprit niciodata peste 4 pastravi chiar cand am prins 20 pe zi! Cu momeli naturale am dat pe lac nu pe rau, deoarece la linguri si voblere cam...somai. Pe rau am pus 2-3 muste si buldo, asa ca nu ma baga in categoria acelui individ care prinsese 70 de pastravi! Eu nu prind penteu restaurante, nu am familie facuta din 20 de membri si nu bag peste in congelator...asta ca sa fim bine intelesi!
Cat despre amenintarea ta cu pozele...chiar te rog sa ma iei in poza si sa dai la revistele de modelling, poate ma remarca si pe mine vreun creator faimos, poate Botezatu sau Schrotter...

imi faci un bine! Lansez moda pescarului sexy, cam cum era Putin in Siberia vara trecuta - gol pana la brau si cu unditza in mana! Asa ca da-mi un nr de tel ca sa te sun sa vii sa faci foto. Cat ceri pe o sesiune de 2 ore? Daca nu prind nimic imi dai voie sa aduc un pastrav congelar si sa il pun in carlig ca sa poti face pictorialul?