lacuri M-tii RETEZAT

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Re: am pescuit

Mesaj de Fario_nebunu » 19 Noi 2008, 15:30

tutankhamon scrie: Am pescuit anul acesta foarte mult in zona Retezat barajul Gura Apei, Lapusnicul Mare si Raul Ses, rezultate bunicele atat pe lac cat si pe rau, autorizatie iei de la Rau de Mori ocolul silvic sau cabana Romsilva de sus de pe lac. Am dat la peste o saptamana din concediu si pe barajul de la Ostrov si pe rau in sus, in baraj am prins numai clean...pe rau am luat si doi pastravi unul 0.800 g si unul putin peste kg si multi pastraviori la 15 - 22 cm. Acum ce sa zic...pacat ca se da mult la momeli naturale de catre localnici dar nu numai de ei si de asa numitii ,, pescari " dar asta este...PS nu retineti tot ce prindeti si asa sunt putini si e pacat de ei sunt atat de frumosi...ne este satisfactie mai mare decat eliberarea lor inapoi in apa. daca am suparat pe cineva va rog scuze, in rest stima pentru muscarii adevarati si mi-ar face placere schimb de experienta cu muscari adevarati.
Cumva ai stat la pesnsiunea Dumbravita (vreo 20 km aval de Gura Apei) undeva in jur de 2-10 august? Mi a spus gazda ca a venit un hunedorean si a prins la lingurita rotativa un pastrav indigen de 1,3 kg (cattarit de ea in vila, avea si poza), seara pe la 20.00. Deci se pare ca pastravii mari sunt mai in aval, cei mai mici spre Gura Apei. Alte opinii?

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 20 Noi 2008, 16:42

Pastravi mari se gasesc in barajul de la Gura Apei , am vazut prinsi pastravi si de 2-3 kg prinsi dar la peste viu (boisteni)
Pe Riul Mare in jos este pastrav mai putin . Predomina exemplare de 15-20 cm.
Am informatii de la localnicii din Riul de Mori ca in fiecare an in luna decembrie cind depune pastravul sunt citiva localnici care-l decimeaza noaptea cu furculita . Furculita este o bucata de lemn lunga de 1 m . la capatul careia se monteaza o furca din metal sub forma de trident.
Pastravul aduninduse la apa mica pentru depunere noaptea este o victima sigura .
Anul acesta domnii vor da peste mine si peste Jnadarmi daca mai incearca sa prinda peste cu asemenea metode si mai ales in perioada de boiste.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 20 Noi 2008, 23:07

APSHD scrie:Pastravi mari se gasesc in barajul de la Gura Apei , am vazut prinsi pastravi si de 2-3 kg prinsi dar la peste viu (boisteni)
Am informatii de la localnicii din Riul de Mori ca in fiecare an in luna decembrie cind depune pastravul sunt citiva localnici care-l decimeaza noaptea cu furculita . Furculita este o bucata de lemn lunga de 1 m . la capatul careia se monteaza o furca din metal sub forma de trident.
Pastravul aduninduse la apa mica pentru depunere noaptea este o victima sigura .
Anul acesta domnii vor da peste mine si peste Jnadarmi daca mai incearca sa prinda peste cu asemenea metode si mai ales in perioada de boiste.
Pe bune, daca impusti macar 1-2 din astia iti ramanem datori toti cei care pescuim pe acolo! No mercy for them! Sau sa le bagi tridentul ala in fund sa urle dobitocii!

tutankhamon
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tutankhamon » 21 Noi 2008, 09:46

Fario_nebunu scrie:
APSHD scrie:Pastravi mari se gasesc in barajul de la Gura Apei , am vazut prinsi pastravi si de 2-3 kg prinsi dar la peste viu (boisteni)
Pe bune, daca impusti macar 1-2 din astia iti ramanem datori toti cei care pescuim pe acolo! No mercy for them! Sau sa le bagi tridentul ala in fund sa urle dobitocii!

Am prins eu doi care braconau cu tepusa aia numita de ei ( ostie ) dar aia dadeau in cleni cand erau la bataie, amonte de barajul de la Ostrov si va asigur eu ca aia doi prinsi de mine nu mai dau in viata lor cu tepusa la peste. DA pastravul prins de mine a fost de 1,300 kg si l-am prins aval de cabana de la bradatel la rotativa. Am auzit ca mai braconeaza lacurile din retezat iarna la copca dar anul asta o sa le fac mai multe surprize si daca nu reusesc sa ii prind trag cu arma dupa ei la modul cel mai serios. Acum o intrebare a-ti prins sau a-ti auzit sa se prinda pastrav de lac in barajul de la Gura Apei exista asa ceva acolo, eu am prins numai indigen. Am mai auzit de la un localnic care se lauda pe la alti ca el in zilele bune nu se intorcea acasa fara 170 - 200 de pastraviori prinsi de pe rau nu stiu prin ce metode...dar spunea ca ,, aia micii" sunt cei mai buni pe plita...imi venea sa i-l omor cu mainile mele. In curand o sa pun si cateva poze cu mustele legate de mine sunt foarte simple nimic complicat, eu cel putin le leg in mana chiar pe malul apei asa imi aleg mai bine culorile, si va spun ca merg foarte bine prin retezat.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 21 Noi 2008, 16:10

Cu ocazia controalelor pe care le-am facut impreuna cu Inspectorul Piscicol pe barajul de le Gura Apei am vazut prinsi la un pescar 2 exemplare de aproximativ 50 cm . Iar mai multi mi-au relatat ca se prinde frecvent asemenea exemplare dar numai la peste viu si la fund la stationar .

tutankhamon
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tutankhamon » 21 Noi 2008, 16:43

APSHD scrie:Cu ocazia controalelor pe care le-am facut impreuna cu Inspectorul Piscicol pe barajul de le Gura Apei am vazut prinsi la un pescar 2 exemplare de aproximativ 50 cm . Iar mai multi mi-au relatat ca se prinde frecvent asemenea exemplare dar numai la peste viu si la fund la stationar .

Ms mult pt informatie, mi-ar face placere sa ne vedem la o bere intr-o zi ne si cunoastem mai povestim de una alta si poate pe viitor facem si cateva partide de pescuit in zona retezatului.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 21 Noi 2008, 21:19

APSHD scrie:Cu ocazia controalelor pe care le-am facut impreuna cu Inspectorul Piscicol pe barajul de le Gura Apei am vazut prinsi la un pescar 2 exemplare de aproximativ 50 cm . Iar mai multi mi-au relatat ca se prinde frecvent asemenea exemplare dar numai la peste viu si la fund la stationar .
Oare de ce?

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 21 Noi 2008, 23:05

Mai sus de ce nu incercati? :lol: 3,6 kg, personal best, pe Galesu la streamer.... Are pastrav si Galesu, si Bucura, si Ghimpele, Taul Dintre Brazi... si multe alte zeci.... dar nu-i la indemana oricui... :roll:

tutankhamon
utilizator nou
utilizator nou

Anunt pt. doritori

Mesaj de tutankhamon » 23 Noi 2008, 16:48

Am biblia fly-ting-ului de Peter Gathercole, in format adobe acrobat cine doreste contact pe mess, titanmaxel si va trimit fratilor :twisted:

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 24 Noi 2008, 18:09

shootgun scrie:Mai sus de ce nu incercati? :lol: 3,6 kg, personal best, pe Galesu la streamer.... Are pastrav si Galesu, si Bucura, si Ghimpele, Taul Dintre Brazi... si multe alte zeci.... dar nu-i la indemana oricui... :roll:
...pentru ca din pacate lacurile alpine din Retezat sunt inchise la pescuit de mai bine de 2 ani.. :cry:
Imagine

Scrie răspuns