contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
Fario_nebunu
- veteran

lucky_51 scrie:Fario_nebunu scrie:
Ma gandesc ca ceva pastrav mare tot a supravietuit ca doar nu se gloeste omplet, nu? Sunt curios daca in iunie and merg la ocolul silvic sa iau permis pe lac vor avea onestitatea sa imi zica "mai nene, nu te du ca abia a fost golit si nu prinzi nimic!"

In amintirea unora de ce nu mai este pastrav !

Lucjy 51, uite ca s-a adeverit ce am spus eu! Am fost in iulie pe Raul Mare spre Gura Apei si padurarul care mi-a taiat chitanta mi-a spus ca nu prea mai e peste pe rau ca l-a omorat apa rece din lac si braconierii, adica orasenii care si-au luat case in zona! Chiar asa a fost...inteleg ca si tu ai avut tot rezultate slabe si te-ai consolat cu ciuperci din padure! Eu cu zmeura, am gasit multa pe malul apei....Pastravi se vedeau in apa dar ca talie variau intre 10 si 18 cm, rar 20! Am dat de un singur pescar in 4 zile de pescuit si ala era decis sa retina pestii de la 18 cm in sus, zicea ca a platit taxa si altfel nu are cum sa aduca peste familiei....
Dar cu o saptamana inainte fusesem o zi la Cabana Voina in jud Arges. Acolo curge un rau splendid, Raul Doamnei si am pescuit 500 de metri in sus de la cabana. Desi eram vreo 5 pescari pe 1 km (enorm...) si lume multa la gratare pe mal am prins intr0o ora vreo 4 pastravi de talie legala! Intrebare: de ce pe Raul Doamnei e pastrav mult desi e braconat la greu (mai ales de personalul cabanei...) iar p[e Raul Mare unde potentialul piscicol e mult mai mare nu e peste decat mic? Cred ca e vorba de cascadele f multe de la Voina, una la 20 de m de rau, iar in Retezat practic inexistente. Cred ca asta face diferenta. Sau poate aia de la Voina chiar populeaza apa in fiecare an...sincer nu stiu, dar e cu totul altceva!
-
intarziatul
- utilizator nou

Salut la toata lumea
Eu am crescut in Retezat, poate unii din voi stiu ca acolo a fost o colonie muncitoreasca, in anii 80 era dotata cu Cinema, magazine, scoala primara ( acolo am invatat ) etc.
Anul asta vreau sa ma duc la pescuit in Retezat ( pescuiam acolo cand eram copil, foloseam un bat de alun si legam firul de plastic transparent de el ( nu imi aduc aminte cum se spune lol ) Nu am mai fost acolo de 10 ani, din ce am citit pe forum, au fost schimbari dramatice. Cand sa intamplat tragedia din Retezat, cateva persoane din cei care au murit le cunoasteam.
numai bine
-
bogdanila
- utilizator nou

Si eu vreau sa-mi incerc norocul la sfarsitul saptamanii acolo.Sa vedem a zis orbul.
-
Fario_nebunu
- veteran

intarziatul scrie:Salut la toata lumea
Eu am crescut in Retezat, poate unii din voi stiu ca acolo a fost o colonie muncitoreasca, in anii 80 era dotata cu Cinema, magazine, scoala primara ( acolo am invatat ) etc.
Anul asta vreau sa ma duc la pescuit in Retezat ( pescuiam acolo cand eram copil, foloseam un bat de alun si legam firul de plastic transparent de el ( nu imi aduc aminte cum se spune lol ) Nu am mai fost acolo de 10 ani, din ce am citit pe forum, au fost schimbari dramatice. Cand sa intamplat tragedia din Retezat, cateva persoane din cei care au murit le cunoasteam.
numai bine
Tragedia? E vorba cumva de marea viitura din 2000 care a adus la vale sute de busteni, a ucis turme de oi, ciobani si turisti din cabane? Am auzit ca abia dupa 5-6 ani a reaparat pastravul pe Raul mare, au si populat, ca dupa viitura devenise ff rar. Acum e problema cu braconajul. Sunt unii care baga pripoane si la lasa noaptea, altii dau cu buldo si 8 muste...greu sa ai peste mult si mare in acest conditii. Nici macar cascade nu fac lenesii aia de silvicultori. E drept ca nici in control nu vin, mai degraba jandarmii!
-
Chief
- veteran

-
Se da cu buldo si cu 10 muste (cam cu cate are fiecare cred), cu rama, cosas, viermi, tot ce vrei. E plin de pescari... pardon, braconieri, poate erau si 1-2 pescari intre cei 30-40! Ma refer la Raul Mare. Si pe lac baietii care dadeau cu rama si pestisor mic peste zi si peste noapte nu au prins nimic saracii. Poate ca mai este totusi peste... Fir intins!
-
pastravarul 77
- utilizator constant

Eu merg de obicei la sfarsit de August. Anul asta nu am fost dar am auzit ca lacul e foarte urcat, podul de la coada lacului care era peste Lapusnicul mare e mult sub apa asta inseamna ca lacul e urcat cu cel putin 10m. Fir intins.
-
Fario_nebunu
- veteran

pastravarul 77 scrie:Eu merg de obicei la sfarsit de August. Anul asta nu am fost dar am auzit ca lacul e foarte urcat, podul de la coada lacului care era peste Lapusnicul mare e mult sub apa asta inseamna ca lacul e urcat cu cel putin 10m. Fir intins.
Dar nu ne-azis, mai e pastrav in lac? Merita incercat? Ce stii de raul numir Rausor din Retezat? Mie mi s-a parut frumos si imposibil sa nu tine ceva pastrav.
-
Fario_nebunu
- veteran

As vrea sa ajung pe la mijlocul lui august pe Raul Mare si pe Lapusnic in Retezat. Ceva noutati de la cei care deja au ajuns anul aceste in zona? O ajunge permisul ANPA sau fac gura padurarii? Eu in vreo 3 ani de mers pe acolo doar odata am fost controlat pe Raul Mare la 5-6 km aval de Gura Apei de jandarmii montani si aveam permisul ANPA au zis ca e OK. Padurarii sunt prea lenesi sa faca control. Nici cand am pescuit ziua in amiaza mare langa Cantonul Gura Zlata nu s-a deranjat vreunul sa vina sa ma verifice. Nioroc cu jandarmii ca mai stavilesc catd e cat braconajul.