lacuri M-tii RETEZAT
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- pastravarul 77
- utilizator constant
-
- veteran
- dicojo_dan
- utilizator nou
pai a fost dezastru akolo fratilor...cand au dat drumu la baraj au maturat si pastravii de pe Rau Mare...in lac s-au gasit pastravi mari plutind morti la suprafata...daca nu vezi cu ochii tai nu iti poti da seama de amploarea situatiei....asa e, cu siguranta mai sunt pastravi dar prea putini,imaginativa cand o sa umple lacul posibilitarea sa prinzi cva pastravi din putinii care au ramas in atata volum de apa e foarte mica.Cand am fost erau 2 sau 3 pescari pe malul lacului dar cand ne-au vazut ca mergem spre ei s-au pierdut prin padure...deci si putinii pesti care au ramas sunt extterminati de braconieri
Astazi am informat ANPA-Bucuresti despre situatia de le Gura Apei , iar saptamina viitoare va veni un Inspector la mine pentru a merge le fata locului si a evalua situatia creata de catre cei de la Hidroelectrica Hateg.
Va voi tine la curent cu evolutia evenimentelor.
AJVPS-ul oare ce face ?
Ei nu iau nici o masura ?
S-au poate ca pe ei nici nu ii intereseaza.
Va voi tine la curent cu evolutia evenimentelor.
AJVPS-ul oare ce face ?
Ei nu iau nici o masura ?
S-au poate ca pe ei nici nu ii intereseaza.
- dicojo_dan
- utilizator nou
Lacul Gura Apei este deja golit acum am vb cu paduraru de acolo si mi-a spus ca este golit lacul si o sa il tina gol pana in luna iunie ca se lucreaza la canalu de fuga, apoi il lasa sa se umple cu apa pana in septembrie si din septembri se reia golirea lacului si lucrarile la canalu de de fuga, toata treaba asta dureaza cel putzin 2 anidicojo_dan scrie:poate vedem si noi niste poze cu lacul golit si cu domnul APSHD pe baraj in control cu inspectorul

-
- veteran
Pa rauri e pastrav deja - Raul Mare mai jos de baraj, raul Lapusnic si Raul Ses dar nu sunt la fel de mari ca in baraj, asta e sigur. Maximele de care am auzit eu il ultimii 3 ani la pastrav indigen: 1,7 kg pe Raul Mare (langa pensiunea Dumbravita), 1,3 kg pe Lapusnic (cca 1 km aval de Rotunda) si 700 grame pe Ses. Oricum,. e bine si asa, insa e pacat ptr ca pe lac sarea bine de 3 kg.....marin_27 scrie:Lacul Gura Apei este deja golit acum am vb cu paduraru de acolo si mi-a spus ca este golit lacul si o sa il tina gol pana in luna iunie ca se lucreaza la canalu de fuga, apoi il lasa sa se umple cu apa pana in septembrie si din septembri se reia golirea lacului si lucrarile la canalu de de fuga, toata treaba asta dureaza cel putzin 2 aniasa mi sa spus la telefon,
acea balta care se vede si in poze inca m-ai este
, mi sa spus ca putem sa pescuim pe rauri pe care am inteles ca au intentia sa le populeze cu pastrav.
-
- utilizator nou
Am fost sambata 21.03.2009 pana sus la Gura Apei si am vazut ce este acolo...mare pacat...bravo lor au reusit sa il distruga si pe asta...nu am reusit sa aflu cand incepe umplerea lui, dar de pescuit in el cel putin 4-5 ani pana se reface nu are rost. Am inteles ca in balta ramasa apa ar mai avea vreo 6 m adancime daca nu s-au bagat plase sau se vor mai baga sanse ca ceva sa mai supravietuiasca mai sunt. De la un localnic am aflat ca a pescuit imediat dupa golire si a prins 2 pastravi in jur de 2 kg/buc. dar acum zicea el ca nu merge deloc...oare sa mai fi scapat ceva pastrav??? nesimtitii de la hidro-electrica ar trebui sa populeze acum lacul dupa umplere dar ii doare in dos ca nu ii trage nimeni la raspundere asta e treaba cu lacurile de munte din Romania...nu doare capul pe nimeni...o tara de hotzi.marin_27 scrie:Lacul Gura Apei este deja golit acum am vb cu paduraru de acolo si mi-a spus ca este golit lacul si o sa il tina gol pana in luna iunie ca se lucreaza la canalu de fuga, apoi il lasa sa se umple cu apa pana in septembrie si din septembri se reia golirea lacului si lucrarile la canalu de de fuga, toata treaba asta dureaza cel putzin 2 anidicojo_dan scrie:poate vedem si noi niste poze cu lacul golit si cu domnul APSHD pe baraj in control cu inspectorulasa mi sa spus la telefon,
acea balta care se vede si in poze inca m-ai este
, mi sa spus ca putem sa pescuim pe rauri pe care am inteles ca au intentia sa le populeze cu pastrav.