lacuri M-tii RETEZAT
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
lacuri M-tii RETEZAT
Cine are informatii in legatura cu lacurile din Retezat...sunt deschise anul acesta pescuitului?
-
- veteran
Am fost la Gura Apei pe 20 iunie 2007 dar nu am pescuit pentru ca nu aveam echipamentul la mine. Asa ca doar in Raul Mare aval de lac am prins pastrav. Pe lac mi-au spus cei care pazeau infrastructurile energetice se prinde pastrav si e valabil permisul dat la Rau de Mori de ocol silvic desi cred ca si in alte comune se elibereaza, poate la Pui etc. Din ce zicea omul ala se prinde cam la 300-700 grame, rar peste kg. Dar nu pot jura ca asa e, nu am vazut! Pe permis nu e musai sa scrie Gura Apei, merge si Raul Mare, adica cu aurtorizatia aia dai si pe rau si pe lac. Asa mi s-a spus la OS Rau de Mori...
-
- veteran
-
- veteran
Da, costa vreo 25 lei pe zi sau vreo 55 lei pe 10 zile, sper sa nu ma insel. Va sfatuiesc sa va fecti permis pentru lac nu de alta dar vin padurarii des si e usor de localizat un pescar, malul fiind de regula despadurit. Pe Raul Mare vine doar cantonierul ala de la Gura Zlatna si daca te prinde fara autorizatie te....trimite acasa, dar in mod civilizat si fara sa confiste scule doar pestele daca exista!
Daca te vede pescuind mai sus de confluente cu Paraul Bodu te anunta politicos ca e zona interzisa, dupa care baiatul pleaca si tu ca bun pescar...te intorci si iti vezi de treaba!
Pe Gura Apei trebuie aruncat f departe naluca sau montura ptr ca nu prea musca la mal. Ori dat la confluenta celor 2 rauri care se varsa in lac: Lapusul si inca unul. Nu cred ca merge cu plumb pe fund ptr ca risti sa agati si e greu sa misti montura corect. In 2008 incerc cu buldo
pe fir 0.20, de care leg un forfac de 1,5 metri si o mini-ancora cu 3 ace nr. 16. Momeala - pestisor viu. Varga de 4 m si mulineta long-cast. Pe seara sau dimineata in zori sunt sigur ca nu plec cu mana goala de pe lac! Cand vine caldura trec pe linguri rotative si oscilante iar la confluenta cu cele 2 rauri pun vobler si il las sa fie purtat de curent in lac. Metoda sigura!

Pe Gura Apei trebuie aruncat f departe naluca sau montura ptr ca nu prea musca la mal. Ori dat la confluenta celor 2 rauri care se varsa in lac: Lapusul si inca unul. Nu cred ca merge cu plumb pe fund ptr ca risti sa agati si e greu sa misti montura corect. In 2008 incerc cu buldo

asta din cauza ca un grup de fanatici ai flyfishingului au presarat fundul lacului cu capcane de sarma ghimpata si constructii sudate, in scop de "antinaturalisti"Fario_nebunu scrie: Nu cred ca merge cu plumb pe fund ptr ca risti sa agati si e greu sa misti montura corect.

Fario_nebunu scrie: In 2008 incerc cu buldope fir 0.20, de care leg un forfac de 1,5 metri si o mini-ancora cu 3 ace nr. 16. Momeala - pestisor viu. Varga de 4 m si mulineta long-cast.
la metoda de mai sus nu s-au gasit deocamdata solutii "anti"

si noi iti dorim sa ai mainile ocupate cu vaslele, in timp ce trebuie sa tii si batul, ruxacul si borcanul cu pescutzi..., eventual sa-ti sune tocmai atunci si mobilul...Fario_nebunu scrie: Pe seara sau dimineata in zori sunt sigur ca nu plec cu mana goala de pe lac!

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/