Why custom?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Re: Why custom?

Mesaj de kingofbeasts » 29 Mai 2012, 13:20

Ctaeva opinii culese de pe diverse forumuri m-au pus pe ganduri cand faceam studiu pentru inele . aveti si voi placerea sa va delectati cu ele mai jos.
The reason I switched to SIC guides are Harloy get easily cracked, especially tip guide, and lines go through SIC guides much smoother. A slight dent or crack on a guide can cut the braided line when loaded and I lost some nice tuna because of the problem.
If anyone use Harloy guides, I recommend to use SIC tip guides.
I had a similar situation. After years of surf fishing I remember once I switched over to fireline when they first came out, my line was getting cut off while fighting xxx. I had no idea why. Upon closer look I found that the harloy tip was getting rough on the inside part o the ring, almost sandpaper like. Perhaps the sand that was picked up on the fireline was the cause, I don't know, but none the less it was not smooth. This was enough to cut my line under load. Needless to say I switched to sic and never had that problem. Even if our eyes can not detect it, it is proven that sic is smoother than harloy which can result in a further cast, less friction, so on and so forth.
o solutie de verificare
good point. Guess I'll start checking my guides with a cotton ball then
The braided SUPER lines don't cut guides, the fine sediment that gets trapped in the braid does. So it all depends on how dirty the water is you xxx. The ceramic ring pecking order from the bottom rungs above simply that of a chrome ring; are made of alu. oxide PacBay's Hailoy (Darker almost brown ring material) and Fuji's Hardloy (lighter gray ring material). The next step up are the Alconite guides (much thinner black ring material) and after that are SIC guides, that are really expensive but not coated.
altfel spus conteaza si mediul in care folosesti inelele si firul cu care dai (inclusiv fibra din care e facut acel fir mai ales daca e impletit). Problema care se pune e cat de mult te afecteaza pe tine ca pescar (sau cel putin cat crezi ca te-ar putea afecta). Bineinteles ca sa nu regreti mai tarziu.
toti zic ca aproape orice inel e "braid friendly " sau rezistent la fire impletite insa majoritatea uita ca dupa primul lanseu pe riu nici un braid nu mai e doar braid ci un purtator de impuritati culese din apa :twisted: (uneori vorba unuia dintre cei citati firul devine smirgel- cine nu cred n-are decat sa faca 2-3 lanseuri pe olt zilele astea :headbash: -)

multi care dau cu pp si crankuri mari zilele astea au impresia ca baga fierastraul pe inele :twisted:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 29 Mai 2012, 13:29

daca vreti si cu inelele e ca si cu masinile :
nu zice nimeni ca nu poti baga Loganul pe noroi si off-road dar nu e facut pentru asta ; la fel cum si Jeep-ul poti sal bagi pe circuit de viteza dar nu-i facut pentru asta. Dar, ia ia-ti un Audi Allroad si poti sa faci performanta si pe noroi si pe circuit (ei, ca si costa o gramada e partea a 2-a) :headbash: :headbash:
vorba unui coleg de breasla de pe alt continent:
Much like everything else in fishing, it comes down to your preference and what works for you. There's hardly any right or wrong decision as there are so many choices and it usually comes down to what you are comfortable with and what makes you feel good using. I doubt boycoting sic will drive down the price, if so, we should all boycot Ferrari because I'd love to get one at a better price.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 29 Mai 2012, 13:39

Folosesc doar Fuji SIC pentru varf unde firele suporta stresul maxim.

Alconite sau Hardloy rezistă bine acolo unde nu sunt ape încărcate de suspensie.

Pentru a reduce costul general al inelelor am mixat inele SIC LSG sau KT cu Y sau KL pentru a proteja mono subţiri sau fire subtiri in general.

Pe pastilele SIC se depun si mai puţine particule, totuşi e bine să fie curăţate cât mai des ştiu cazuri de lansete care nu au văzut nici o îngrijire minimală :?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 29 Mai 2012, 14:38

cristian.ene scrie:Pentru a reduce costul general al inelelor am mixat inele SIC LSG sau KT cu Y sau KL pentru a proteja mono subţiri sau fire subtiri in general.
pana la urma aici vroiam sa ajung cand faceam trimitere la faptul ca multi nu stiu pe ce dau banii cand vine vorba de inele si aleg sa cumpere seturi prestabilite doar pentru ca e la moda ori pentru ca au auzit de la altii ca e bine.
Foarte multi uita ca inelele se pot mixa (sau pur si simplu nu iau in calcul varianta asta) . Bineinteles ca si producatorii s-au gandit la aspectul asta si au incercat sa limiteze acest fenomen oferind anumite modele doar de anumite marimi, din anumite materiale si cu anumite caracteristici (masurabile sau vizibile ) astfel incat sa te forteze oarecum sa optezi pentru seturi din aceeasi gama (asta din simplu motiv ca altfel ar ramane cu unele produse nevandute).
Trecand peste asta insa, asa cum a spus si cristian.ene mai sus, de multe ori anumite mixuri te pot duce mai aproape de ceea ce cauti cu mai putini bani . Totul e sa sti ce vrei si mai ales de ce vrei ceea ce vrei. Trebuie sa sti ca inelele mai inalte au fost gandite pentru variante de montaj cu mai putine inele , ca cele micro n-au fost gandite pentru bete H si UH ci pentru fineturi, ca inelele cu 2 picioare nu-s pentru UL , ca pentru uz in medii abrazive (apa sarata sau apa murdara ) s-a inventat pastila SIC etc.Apropo de SIC nu cred ca mai e un secret ca inelul de varf e cel mai supus la stres inel (sau daca vreti cel mai abuzat )de pe orice lanseta si se impune ca pastila acestuia sa fie SIC (e clar ca e supus la cele mai mari forte de frecare, la unghiuri de incidenta ale firului diferite ceea ce inseamna suprafete ale pastilei expuse diferit, ca el preia impuritatile transportate de fir si curata firul in prima instanta, etc. )
De la el mai departe insa fiecare trebuie sa vada exact ce are nevoie pentru batul pe care-l face si sa "mixeze" o solutie ideala daca bugetul nu-i permite un set de top (fie pentru ca e limitat cash-ul , fie pentru ca nivelul de confort psihic respinge din start sume mari cheltuite pentru beneficii mici).
Pina la urma unele lucruri care merg pentru o persoana nu merg si pentru alta (si d-aia se cere custom :wink: )

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 29 Mai 2012, 15:36

apropo de titlul topicului si de ce ziceam mai sus :
You're Ready For A Custom Fishing Rod If:

You want quality and performance - a rod built especially for you and your style of fishing.
You want a rod that is perfectly built and features a striking, attractive appearance - a combination of masterful craftsmanship and thread artistry that sets it apart from anything you could find in an off-the-shelf rod.
You want a rod built by a skilled artisan who cares about his work, his reputation and your satisfaction.
http://www.rodguild.com/custom-rod-intro.html

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 29 Mai 2012, 15:48

apropos de treburile astea...
am si eu o intrebare : cat mai costa manopera pt montat o joarda ? sa zicem ca am toate componentele stiu in mare cam cum vreau sa fie, doar montajul.....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 29 Mai 2012, 16:26

la intrebarea asta cred ca o sa obtii raspunsuri doar pe mp. oricum trebuie sa discuti cu fiecare rodbuilder in parte si sa le dai mai multe detalii . 8)

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 29 Mai 2012, 16:36

Prea putin pentru un suflet de pescar. :lol1:
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 29 Mai 2012, 18:10

King,eu am ales intr-un final Alconite cu inelul de varf SIC.Dupa mine,cred ca e varianta cel mai des intalnita .Sau poate nu?

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 29 Mai 2012, 19:06

kingofbeasts scrie:la intrebarea asta cred ca o sa obtii raspunsuri doar pe mp.
zici ? :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Scrie răspuns