discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
kingofbeasts
- veteran

-
SVF scrie: Acum stiu ca astepti poate raspunsuri de la mesteri mai consacrati ,dar daca tot ai deschis topicul,hop si io

Culmea e ca nu astept raspunsuri desi mi-as dori sa fie . Cat priveste mesterii consacrati pot sa zic ca e un topic din care, in viziunea mea , ei ar putea sa ia oarecum si pulsul pietii. Cand am deschis topicul, am avut in minte opiniile doritorilor de custom, ale utilizatorilor si ale amatorilor de rodbuilding ca tine si ca mine . Multa lume ezita si sau evita sa-si spuna parerea de "frica " rodbuilderilor profesionisti (cand zic profesionisti ma gandesc la cei care traiesc-mai mult sau mai putin- de pe urma acestei acivitati ). Nu cred ca e cazul intrucat nici ei nu sunt atotstiutori. Bunicul meu avea o vorba " un prost poate arunca o piatra in apa asa incat 1000 de savanti nu o pot scoate". Pana la urma ceea ce conteaza e sa sti ce vorbesti si sa poti si argumenta ceea ce spui , preferabil la modul constructiv, si garantat nu-ti va baga nimeni pumnul in gura. Nu cred ca e cineva guru unanim recunoscut in domeniul asta dar cred ca fiecare dintre noi facem unele lucruri similare din motive diferite astfel ca oricand avem ceva de invatat si de la altii.
De multe ori unele aspecte ale unor lansete trec cu vederea mai ales daca proprietarul ei nu le explica. Uneori, sunt chestiuni de confort obtinute din dorinta de estetica si invers. Alteori proprietarii de lansete custom se feresc sa recunoasca unele aspecte mai nereusite ca sa nu se faca de ris ca au bagat o gramada de bani si nu sunt multumiti. N-ar fi asta o problema daca, n-ar ridica in slavi tocmai aspectele nereusite din dorinta de a da bine pe sticla si cu ocazia asta sa-i induca si pe altii in eroare astfel incat sa comita aceeasi gresala.

-
SVF
- veteran

... si m-am apucat de mesterit lansete pentru simplu fapt ca-mi era mult mai simplu sa-mi pun singur in practica ideile decat sa-i explic altuia ce vreau.
Asa nu ai nici neplacuta surpriza sa dai peste un marlan care te ia de sus la telefon si incearca sa-ti bage pe gat ce vrea el si nu ce vrei tu.Si nu ar fi numai asta....Si acum cand imi aduc aminte ma apuca dracii.Din fericire nu toti rodbuilderii sunt asa,am intalnit si oameni fara ifose care nu ezita sa-ti raspunda la intrebari sau chiar sa-ti trimita cate ceva cand ai nevoie.Pentru ei tot respectul.Celalalt?nici nu merita sa-i pomenesc numele.Scuze King,dar nu m-am putut abtine.

-
Spring
- veteran

Uite eu mi-am comandat un custom, dar nu din fitza sau din nevoia de performanta ci din dorinta de a imi implini un vis. Un vis de cand eram copil si visam cu ochii deschisi cand ma uitam la rex hunt si imi imaginam eu batul dupa "chipul si asemanarea mea". Si sunt un pescar incepator in spinning. Doar de anul trecut mi-am redescoperit pasiunea. Nu cred ca e doar nevoia de performanta. Pentru mine e mult mai mult. E viata pe care mi-am dorit sa o am in care pescuitul e hobby-ul ce ma deconecteaza complet de stres, ma relaxeaza si ma regenereaza.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
-
Chief
- veteran

-
E ca la croitor, casa de moda, designer, rochii unicat si fashion tv. Pentru mine Evergreen croieste chiar bine.

-
MuskMd
- veteran

fashion curat
Plin de lagerfelzi, botezati si armani....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
kingofbeasts
- veteran

-
nu zice nime' ca Evergreen nu croieste bine dar, dupa gusturile unora dintre noi e putin cam scump. In plus la custom ai avantajul ca daca vrei performanta la " buget " poti lua componente eswentiale de top si sa renunti la briz-brizuri, iar daca vrei estetica merge si blank ieftin ca oricum nu conteaza in timp ce la serie le iei toatre servite la pachet (asta ca sa nu mai spun ca esti privat de placerea mesteritului ). Una peste alta sunt clienti pentru toate produsele si oferte pentru toate gusturile . depinde doar ce-si doreste fiecare

-
MuskMd
- veteran

eu as avea o intrebare :
de la cati bani in sus e custom si de la cati in jos e kitchen built ........ ???
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
kingofbeasts
- veteran

-
MuskMd scrie:eu as avea o intrebare :
de la cati bani in sus e custom si de la cati in jos e kitchen built ........ ???
pentru unii dintre noi nu e kitchen e "Garage Inc."
http://en.wikipedia.org/wiki/Garage_Inc.
ce sa-i faci cu ei am crescut ei ne influenteaza
altfel spus nu cred ca de bani e vorba ci de perceptie. am mai spus si mai sus , din punctul meu de vedere e custom cind sti ce vrei

in rest e orice altceva

-
kingofbeasts
- veteran

-
SVF scrie: ... si m-am apucat de mesterit lansete pentru simplu fapt ca-mi era mult mai simplu sa-mi pun singur in practica ideile decat sa-i explic altuia ce vreau.
Asa nu ai nici neplacuta surpriza sa dai peste un marlan care te ia de sus la telefon si incearca sa-ti bage pe gat ce vrea el si nu ce vrei tu.Si nu ar fi numai asta....Si acum cand imi aduc aminte ma apuca dracii.
asta ar trebui sa inteleaga multi din multe domenii in tara asta. Anume ca, important e ce vrea clientul nu ce vrea builderul. cel din urma are menirea de a infaptui ideea clientului si pe cat posibil de a o rafina. Preferabil ar fi sa traga semnale de alarma cand dorinta clientului presupune riscuri dar e contraindicat sa-i impuna acestuia ceva. Un client care, vorba lui Spring, si-a vazut visul cu ochii sau l-a atins cu buricele degetelor, face mai mult pentru un rodbuilder decat 10 spoturi publicitare la 10 televiziuni nationale diferite

-
ranga
- veteran

SVF scrie:Din fericire nu toti rodbuilderii sunt asa,am intalnit si oameni fara ifose care nu ezita sa-ti raspunda la intrebari sau chiar sa-ti trimita cate ceva cand ai nevoie.Pentru ei tot respectul.Celalalt?nici nu merita sa-i pomenesc numele.Scuze King,dar nu m-am putut abtine.

Era bine sa pomenesti si numele, poate'i ajuta pe alti pescari sa nu se intepe....zic si eu.