semlecangheorghe scrie:
Iti spun ce am observat eu..
Imediat dupa lansare,daca lipesti cotorul de cot,vibratiile secundare ,dispar foarte repede.
e normal pentru ca aplici al doilea punct de sprijin unui corp vibrator si automat creezi o contravibratie care tinde sa o anuleze pe prima.
semlecangheorghe scrie:Leacul, pentru cele mai moi...este sa lipesti cotorol pe antebrat..si gata..
din pacate nu cred sa functioneze leacul din cel putin 2 motive :
1. e obositor sa te concentrezi la acest aspect pe intreaga durata a unei partide de pescuit
2. e destul de dificil sa faci miscarea asta suficient de repede astfel incat sa elimini acele vibratii in timpul zborului nalucii (pentru ca de fapt asta ar fi tinta ca vibratiile respective sa nu influenteze precizia si distanta de lansare)
semlecangheorghe scrie:Cu cit lanseta este de clasa mare,si mai high modul grafitul,cu atit vibratiile alea sint foarte slabe ca amplitudine,spre inexistente.
De regula conditiile astea le indeplineste un blank cu cat e mai "fast " .
Pe de alta parte un blank fast ramane mai fast cu cat e mai putin incarcat cu greutate de unde si necesitatea pentru inele mai usoare pe partea "activa" a blancului.
Culmea e alta ca inelele astea care conteaza in comportamentul blancului, fiind mici, nici nu sunt chiar asa scumpe (vorbesc de inele cu rama de titan) in schimb cele care nu influenteaza blankul ci doar greutatea generala a lansetei te usca la bani. De fapt poate nici nu e asa deplasat si cei de la fuji s-au gandit sau gandit sa ceara mai putin de la cei ce vor doar performanta si mai mult de la cei ce vor perfectiunea ori, poate pur si simplu titanul e foarte scump ca material si pretul e dictat de cantitate.
Curiozitatea mea ar fi alta: oare cati dintre cei care si-au facut sau si-au comandat custom au stiut pe ce si mai ales
de ce dau banii cand vine vorba de inele?