Why custom?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Re: Why custom?

Mesaj de kingofbeasts » 24 Mai 2012, 21:15

Chief scrie:E ca la croitor, casa de moda, designer, rochii unicat si fashion tv. Pentru mine Evergreen croieste chiar bine. ;)
ps. cam ce procent din piata crezi ca ar mai pastra Evergreen daca ar dezvalui public sursa blankurilor folosite precum si corespondenta dintre blankuri si Modelele de serie din oferta lor? e retorica intrebarea si valabila si in cazul altor mari producatori.
exista suspiciuni ca cei de la Loomis au decis sa retraga blankurile din oferta (pastrand doar lansete gata facute) intruccat riscau sa concedieze o parte din personalul de productie pentru ca era mai mare cererea de blankuri decat cea de lansete (e drept ca exista si suspiciunea -la fel de intemeiata- ca au avut probleme financiare din cauza tipului de garantie oferita si a abundentei de blancuri montate prost).

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 24 Mai 2012, 21:54

Pai EG nu vand blankuri. Deocamdata pe Megabassuri scrie mai nou made by Megabass, si se cam codesc sa spuna ca-s din Japonia. Daca vezi si pe ce piete activeaza fiecare, iti mai faci o idee citind printre randuri, despre ce "lucreaza" fiecare. megabassusa.com exista, eg au un site care nici nu se chinuie sa-l traduca si in engleza decat 1% si nu se prea inghesuie la iCast, de fapt ii cam doare in spitz. Eu cred ca e cam singura marca ramasa mai pur-sange. Lansetele nu trebuie sa le iei de noi, poti urmari "afaceri" bune sau din surse bune de pe e-bay poti lua lansete la 300-400 de euro... Nu mai e niciun secret ca un custom pe un blank serios, cu componente de calitate si un set de 9-10 inele titanium sic ajunge usor la pretul asta, pana cand ajungi sa tii lanseta in mana si gata de pescuit. Vorbim de calitate nu de look, eg, de altfel nici nu se prea inghesuie sa faca cine stie ce opere de arta, mai degraba constructii reusite, relativ simple, fara poduri rupte, manere din lemn de cires taiat cand inflorea, si rapirea din serai desenata de la butt pana la inelul de varf, asortata cu garnitura de fluturi violet. :)

http://www.tackletour.com/reviewicast2011evergreen.html

Sunt alegerile fiecaruia si banii fiecaruia, dar nu cred ca le putem compara cu multe lansete a caror pret trece de 1300-1400 de lei si sunt acum in oferte si pe siteuri pe la noi.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 24 Mai 2012, 23:04

Chief scrie:[...] lansete la 300-400 de euro... Nu mai e niciun secret ca un custom pe un blank serios, cu componente de calitate si un set de 9-10 inele titanium sic ajunge usor la pretul asta, pana cand ajungi sa tii lanseta in mana si gata de pescuit.
intrutotul de acord. totusi , parca dai mai usor banii aia daca nu-i dai toti deodata :P :wink:
cat priveste inelele de titan trebuie sa recunosc ca m-am ingrozit cand am vazut cat m-ar salta un set complet de k-uri titan pentru customul in lucru:
Imagine

drept pentru care , am stat si socotit ca cele care influenteaza cel mai mult comportamentul blankului sunt cele montate pe jumatatea superioara a lansetei si o solutie cat de cat de compromis cu 6 titanuri si 3 otel ma scoate cam la juma de pret. (intretimp mi-au cam trecut si fitele de a castiga juma de gram din ata si lacul de la matisaje :P :oops: )
Imagine

e drept ca cele 3 "fieratanii " au un rol destul de mare de jucat la greutatea totala a lansetei (sunt si foarte grele si cer si cea mai mare contragreutate la echilibrare) dar tinand cont de cat de mult trebuie sa cheltui pentru a usura lanseta cu vreo 10-15 grame pe care sa le scad din totalul de 140 de acum in cxonditiile in care batul se comporta aproximativ la fel in ambele variante .... :roll:

Practic asta e un avantaj la custom-uri : ai posibilitatea sa alegi singur ce compromisuri sa faci in raport cu produsul final dorit. Nu mai ia altcineva aceasta decizie in locul tau.
E drept ca exista si reversul medaliei ca nu mai ai pe cine sa injuri daca nu-ti convine (poti doar sa nu-ti mai scoti palaria in fata ta atunci cand te vezi in oglinda si te privesti in ochi) :twisted:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Mai 2012, 05:56

King ,si eu m-am lovit de problema pretului la inele...
Si eu vroiam un set de fuji sic-uri cu rama de titan,serie'k' ,daca se poate..
Si totusi sint scumpe...te rupe pretul la cele de plecare...La spinning cred ca sint mai scumpe(gresesc?),plecarile deoarece sint mai mari decit la casting..Oricum o alternativa ar fi inelele American Tackle.Sint mai ieftine,dar clar...nu sint ca si Fuji..Pina la urma am pus pe lanseta fuji alconite+virf sic.Rezista bine si astea ...Am un l.t.b.,de vreo 3 ani pescuiesc cu el,si nusint uzuri vizibile pe inelele alconite..

Formula alconite +titaniumuri pe virf ,am folosit-o la o lanseta ultra-light.Acolo chiar se cere usurinta maxima pe virf.La lansete m-h sau heavy,cred ca diferenta este insesizabila..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 25 Mai 2012, 06:58

Intradevar inelele mari sunt cele cu preturile direct proportionale cu marimea (k sic titanium 30j costa singur 61 $ in timp ce un set de 8 inele k alconite dintre care doar 4 pe varf sunt titanium m-au costat 53 $ -pe astea le-am luat pentru alta lanseta dar le folosesc la teste pe imx deocamdata-). La un moment dat luam in calcul si o combinatie sic alconite insa zgarie retina diferenta de culoare a ramelor (au avut grija cei de la Fuji sa le dea nuante diferite la sicuri fata de alconite ).
Un calcul de eficienta in alegerea inelelor la mine a sunat cam asa :
Inelele care influenteaza cel mai mult comportamentul blankului sunt cele care vin montate pe partea care flexeaza a acestuia si aceste inele trebuie sa fie musai titan. Blankul este fast ceea ce prin definitie imi spune ca flexeaza pe prima treime (dinspre varf) din lungimea lui. Masurat cele 7 picioare au dat 213 cm care impartit la 3 a dat 71 cm. Deci, pe 71 de cm de la varf in jos trebuia sa pun musai titanium ca sa pastrez cat mai mult din comportamentul blankului si sa alterez cat mai putin incarcarea pe lanseu a acestuia, rata de revenire cu numarul de vibratii sterile post-lansare, etc.
Apoi, pe gustul meu pastilele inelelor pina la marimea 8j sunt cam "subtiri in carne " asa ca aici am optat pentru pastila sic care e mai dura ( conform celor declarate de Fuji ca nu m-am apucat sa fac eu teste). Am mai vrut sic si la inelul de plecare dar aici nivelu mai mare de finete pe suprafata de contact a fost cel care a dictat alegerea datorita suprafetei de contact mari dintre acesta si fir (am considerat ca un inel mai bin polisat lasa firul sa curga mai usor).

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Mai 2012, 09:57

rata de revenire cu numarul de vibratii sterile post-lansare, etc.
Iti spun ce am observat eu..
Imediat dupa lansare,daca lipesti cotorul de cot,vibratiile secundare ,dispar foarte repede.Cu cit lanseta este de clasa mare,si mai high modul grafitul,cu atit vibratiile alea sint foarte slabe ca amplitudine,spre inexistente.

Leacul, pentru cele mai moi...este sa lipesti cotorol pe antebrat..si gata..

.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 25 Mai 2012, 11:28

semlecangheorghe scrie: Iti spun ce am observat eu..
Imediat dupa lansare,daca lipesti cotorul de cot,vibratiile secundare ,dispar foarte repede.
e normal pentru ca aplici al doilea punct de sprijin unui corp vibrator si automat creezi o contravibratie care tinde sa o anuleze pe prima.
semlecangheorghe scrie:Leacul, pentru cele mai moi...este sa lipesti cotorol pe antebrat..si gata..
din pacate nu cred sa functioneze leacul din cel putin 2 motive :
1. e obositor sa te concentrezi la acest aspect pe intreaga durata a unei partide de pescuit
2. e destul de dificil sa faci miscarea asta suficient de repede astfel incat sa elimini acele vibratii in timpul zborului nalucii (pentru ca de fapt asta ar fi tinta ca vibratiile respective sa nu influenteze precizia si distanta de lansare)
semlecangheorghe scrie:Cu cit lanseta este de clasa mare,si mai high modul grafitul,cu atit vibratiile alea sint foarte slabe ca amplitudine,spre inexistente.
De regula conditiile astea le indeplineste un blank cu cat e mai "fast " .
Pe de alta parte un blank fast ramane mai fast cu cat e mai putin incarcat cu greutate de unde si necesitatea pentru inele mai usoare pe partea "activa" a blancului.
Culmea e alta ca inelele astea care conteaza in comportamentul blancului, fiind mici, nici nu sunt chiar asa scumpe (vorbesc de inele cu rama de titan) in schimb cele care nu influenteaza blankul ci doar greutatea generala a lansetei te usca la bani. De fapt poate nici nu e asa deplasat si cei de la fuji s-au gandit sau gandit sa ceara mai putin de la cei ce vor doar performanta si mai mult de la cei ce vor perfectiunea ori, poate pur si simplu titanul e foarte scump ca material si pretul e dictat de cantitate.
Curiozitatea mea ar fi alta: oare cati dintre cei care si-au facut sau si-au comandat custom au stiut pe ce si mai ales de ce dau banii cand vine vorba de inele?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Mai 2012, 13:09

e destul de dificil sa faci miscarea asta suficient de repede

Nu-i asa de greu..incearca de citeva ori si o sa vezi.

.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 25 Mai 2012, 13:53

kingofbeasts scrie: Curiozitatea mea ar fi alta: oare cati dintre cei care si-au facut sau si-au comandat custom au stiut pe ce si mai ales de ce dau banii cand vine vorba de inele?
Inainte sa ma apuc sa-mi fac SCV-ul ala,am intrebat cate ceva in stg.si dreapta.(o mai fac si acum si nu mi-i rusine cu asta :) )O intrebare era legata de inele,dehh,visam si eu la cele scumpe.Mi-aduc aminte de un raspuns primit de la un mare rodbuilder de la noi,caruia i-au trecut prin mana lansete nu gluma. Daca mi-aduc bine aminte omul zicea ca a montat inele hardloy pe o gramada de lansete,inele care au rezistat si si-au facut bine treaba in timp,ba fiind chiar mai usoare decat cele alconite.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 29 Mai 2012, 12:31

SVF scrie:
kingofbeasts scrie: Curiozitatea mea ar fi alta: oare cati dintre cei care si-au facut sau si-au comandat custom au stiut pe ce si mai ales de ce dau banii cand vine vorba de inele?
Inainte sa ma apuc sa-mi fac SCV-ul ala,am intrebat cate ceva in stg.si dreapta.(o mai fac si acum si nu mi-i rusine cu asta :) )O intrebare era legata de inele,dehh,visam si eu la cele scumpe.Mi-aduc aminte de un raspuns primit de la un mare rodbuilder de la noi,caruia i-au trecut prin mana lansete nu gluma. Daca mi-aduc bine aminte omul zicea ca a montat inele hardloy pe o gramada de lansete,inele care au rezistat si si-au facut bine treaba in timp,ba fiind chiar mai usoare decat cele alconite.
Este f. adevarat ca inelele hardloy isi fac bine treaba in timp. Ca greutate sant cam tot ca alconitele si doar pe UL trebuie sa-ti faci griji. Am doua lansete construite cu hardloy-uri acum 5 - 6 ani si nu au nici un fel de urme de uzura. Dar iarasi este f. adevarat ca daca nu ai sic titanium nu esti in top si trezesti cugetari de genul "amaratul, a facut un rahat de lanseta "
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

Scrie răspuns