Why custom?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Re: Why custom?

Mesaj de kingofbeasts » 30 Mai 2012, 13:22

SVF scrie:Deci da,e exact ce-mi trebuia si a iesit exact asa cum am dorit sa iasa.
asta e cel mai important lucru . din punctul asta de vedere ma bucur pentru tine (si spun asta la modul cel mai sincer :respekt: ).
SVF scrie:Si nu e doar parerea mea ci si a celor care au apucat sa faca cateva lanseuri cu ea.
asta conteaza mai putin. eventual mai intareste putin increderea de sine insa cand tragi linie important e ca tu sa fi multumit (tu ca beneficiar in general nu numai tu= svf). de multe ori altii nu vad lucrurile la fel ca tine sau poate nu inteleg la fel rezultatul pe care l-ai urmarit si , in consecinta, nici nu il apreciaza la fel de mult (rezultatul).
SVF scrie:Cred ca multi dintre noi vrem prea mult sa ne plimbam cu Rolls-ul...dar unde? Pe drumuri de tara prafuite? :lol:
aici ai zis o vorba ca o mie la care cel mai bine s-ar preta un "no comment".
cu toate astea pot sa zic ca asa-i : toti avem tendinta naturala spre ce-i mai bun . din pacate insa nu toti putem obtine asta si majoritatea trebuie sa facem unele compromisuri.
pe la jumatatea constructiei lansetei custom am realizat ceva destul de comic: mai exact am realizat ca ceea ce vreau sa fac seamana intr-o oarecare masura cu asta:
http://www.youtube.com/watch?v=E7eOVpBCtPo
cred ca nimic nu exemplifica mai bine un custom "high-end" but "low-budget" decat clipul de mai sus (nu ca nu mi-ar fi placut ideea de Rolls pe drumuri prafuite da' parca in imagini are alt farmec) :headbash: :headbash:

ps. cat despre despicarea firului in mai multe ite decat are sfoara la mine e defect consacrat (dupa unii genetic=nativ, dupa altii profesional=dobandit si dupa unii ambele variante sunt valabile). cert este ca nu ma pot abtine sa n-o fac. :P :twisted:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 30 Mai 2012, 13:42

practic in clipul ala cu peugeot 206 vezi toate etapele prin care trebuie sa treaca un rodbuilder amator cand consdtruieste propria lanseta.
1. se vede clar ca nu-i multumit cu ce are. (pina la secunda 2 in clip)
2. realizeaza ca ceea ce-i ofera piata si-si doreste nu-si permite (secunda 3)
3. se naste ideea de geniu. vizualizeaza cum se poate apropia cel mai mult de ceea ce-si doreste folosindu-se de ceea ce are.(secunda 4)
4. ia decizia de a schimba ceva (secundele 6,7) . dinmomentul asta nu mai exista intoarcere .
5. se apuca de treaba (secundele 8-26)
6. unde nu are unelte potrivite improvizeaza (secundele 17-19)
7. e impresionat de ceea ce mainile lui pot face si sentimentul de multumire il motiveaza sa mearga mai departe (secunda 25)
8. verifica sa vada daca ceea ce a iesit corespunde cu ceea ce a vrut (secundele 28-34)
9. se umfla in pene (secundele 35, 36)
10 isi mangaie orgoliul (multumit de sine si de rezultat) aratandu-si creatia la lume si culegand aprecieri (37-42)

cine a facut macar un bat la viata lui a inteles reclama fara explicatii . pentru ceilalti , care abia acum vor sa se apuce de treaba, cei 10 pasi de mai sus le spun ce-i asteapta. :oops: :P

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 30 Mai 2012, 19:20

kingofbeasts scrie:practic in clipul ala cu peugeot 206 vezi toate etapele prin care trebuie sa treaca un rodbuilder amator cand consdtruieste propria lanseta.
.......................................
10 isi mangaie orgoliul (multumit de sine si de rezultat) aratandu-si creatia la lume si culegand aprecieri (37-42)
la 10 ai gresit corect era :

10 Isi masturbeaza INTELECTUL :headbash: :headbash: :headbash:

Scuze dar nu m-am putut abtine :bere:
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 31 Mai 2012, 22:54

cum se verifica daca un bat e montat in Fuji "New Guide Concept System"?
toata lumea zice cum sa alegi choking point-ul, cum sa faci trenul de reducere, cum sa faci tunelul dar nimic despre cum se verifica o lanseta montata coresspunzator.
intrebarea vine pentru ca cei de la Fuji sutin ca avantajele metodei se obtin doar daca sistemul e aplicat corect ,in caz contrar existand riscul ca batul sa se comporte mai rau decat in montaj clasic.
acu sa va vad, ca multi clienti pretind sistemul si multi rodbilderi pretind ca l-au aplicat :twisted:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 31 Mai 2012, 23:03

mai exact, eu ca si beneficiar de bat custom, care i-am cerut unui rodbuilder sa-mi monteze inelele in sitem Fuji Concept, de unde stiu ca am si primit ceea ce am cerut? :roll:
se presupune ca din moment ce am cerut ceva si stiu cum sa verific daca am primit sau ba :twisted:

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 01 Iun 2012, 19:31

Salutare
asi dori sa aflu care sunt avantajele sau dezavantajele REALE ale unui ,, choke point " situat mai spre virful batului ? pozitia ,, choke point " -ului se stie ca este variabila in functie de mulineta folosita . care ar fi pozitia ideala a acestuia pe blank si de ce ?
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 02 Iun 2012, 08:25

grey-wolf scrie:Salutare
asi dori sa aflu care sunt avantajele sau dezavantajele REALE ale unui ,, choke point " situat mai spre virful batului ? pozitia ,, choke point " -ului se stie ca este variabila in functie de mulineta folosita . care ar fi pozitia ideala a acestuia pe blank si de ce ?
nu mai pune intrebari si treeci la treaba. e sambata nepescuibila asa ca ai vreme de google :twisted:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 02 Iun 2012, 08:32

kingofbeasts scrie:cum se verifica daca un bat e montat in Fuji "New Guide Concept System"?

Imagine

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 02 Iun 2012, 10:25

grey-wolf scrie:
kingofbeasts scrie:practic in clipul ala cu peugeot 206 vezi toate etapele prin care trebuie sa treaca un rodbuilder amator cand consdtruieste propria lanseta.
.......................................
la 10 ai gresit corect era :

10 Isi masturbeaza INTELECTUL :headbash: :headbash: :headbash:

Scuze dar nu m-am putut abtine :bere:
booon... e ok ! cind tu nu te poti abtine.. , dar cind alti au ceva de zis... , brusc hai sa facem apel la stapinire sau sa creem impresia ca-s neobrazati..., nu ?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 02 Iun 2012, 23:09

There are many reasons for considering either building a rod for yourself or having a custom rod builder do it for you. If you are serious about your fishing, then it certainly should be a top consideration. Although it is true that most rod manufacturers today do produce some great high quality rods, you simply cannot ignore the fact that they are made with the average angler in mind. Do you know who the average angler is? I sure don't! Taking a look at all of my fishing friends, not one of us is similar in size, casting style, or grip preference to name just a few variables. Yet, the rod manufacturers would want us to believe that their rods will match all of us perfectly.When you decide to build your own rod, you are adding another dimension to your fishing
restul cititi aici :
http://about-flyfishing.com/library/weekly/aa062499.htm

Scrie răspuns