Why custom?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Why custom?
E datoria builderului sa avertizeze clientul inainte daca blankul are o deviatie deranjanta foarte vizibila. Daca deviatia nu este vizibila cand lanseta este montata...doar daca o tii in planul ochiului si te uiti de-alungul ei...dar din lateral sau in timpul pescuitului nu este observabila atunci acel blank este ok din punctul meu de vedere. Din functionalitate nu rapeste nimic...majoritatea au deviatii in zona varfului.
- George1985
- veteran
Sa presupune ca am comandat un blank,iar cand il primesc este "imperfect", ce solutie am?
solutie salina..... ce inseamna imperfect? ce defect are?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Daca imperfectiunea e grosolana, poti sa-l trimiti inapoi; dar pe banii tai. Tot pe banii tai iti trimit si blankul de schimb. Dar din cate am apucat sa vad blankurile de la producatori consacrati nu au astfel de defecte... Le cam merge buhul si nu mai vand...George1985 scrie:Sa presupune ca am comandat un blank,iar cand il primesc este "imperfect", ce solutie am?

- George1985
- veteran
Exact asta ma interesatavistan scrie: Daca imperfectiunea e grosolana, poti sa-l trimiti inapoi; dar pe banii tai. Tot pe banii tai iti trimit si blankul de schimb. Dar din cate am apucat sa vad blankurile de la producatori consacrati nu au astfel de defecte...

Multumesc

- kingofbeasts
- veteran
treaba cu blankul imperfect, atunci cand vorbim de blankul stramb, tine mai mult de estetica
exista ceva probleme si de aliniere a inelelor si ceva frecari in plus care insa, in materie de performante, se traduc cel mult in cativa centimetrii in minus pe lansare pentru ca , dupa cum s-a zis deja, o parte din problemele unui blank sunt corectabile intr-o oarecare masura.
putini stiu de pilda ca , exista blankuri drepte cu memoria torsiunii de utilizare care, dupa un sezon de pescuit transforma niste inele montate clasic in niste spiral wrapuri de toata frumusetea, trebuind astfel reinelate.
pot fi blankuri cu probleme ascunse de exemplu, in sensul asta putandu-se vedea rasina NSI de la St. Croix care se exfolia sau unele modele T Russel sau Sakura Shukan care puscau la imbinare din lipsa unor ramforsari . Din punct de vedere al platitorului beneficiar, astfel de blankuri pot fi mai problematice decat cele scumpe pentru simplul motiv ca, atunci cand se constata defectul, deja pierderea s-a extins si asupra unor componente ce devin irecuperabile (grip, mandrina , inele decorative, decal , etc.)

putini stiu de pilda ca , exista blankuri drepte cu memoria torsiunii de utilizare care, dupa un sezon de pescuit transforma niste inele montate clasic in niste spiral wrapuri de toata frumusetea, trebuind astfel reinelate.
pot fi blankuri cu probleme ascunse de exemplu, in sensul asta putandu-se vedea rasina NSI de la St. Croix care se exfolia sau unele modele T Russel sau Sakura Shukan care puscau la imbinare din lipsa unor ramforsari . Din punct de vedere al platitorului beneficiar, astfel de blankuri pot fi mai problematice decat cele scumpe pentru simplul motiv ca, atunci cand se constata defectul, deja pierderea s-a extins si asupra unor componente ce devin irecuperabile (grip, mandrina , inele decorative, decal , etc.)
- kingofbeasts
- veteran
intrutotul de acordULK scrie:King...nici macar " avansatii" nu stiu exact ce vor. Dar nu vad dece nu ar fi ok pentru un incepator sa foloseasca un custom, daca da de un builder care il si sfatuieste si sta sa-i explice diferentele intre aplicatii si lansete...Eu zic ca pot sa dau in mana unui incepator lanseta de care are nevoie...dupa ce a inteles in urma dialogului de ce are nevoie.
Eu vad chiar un avantaj in favoarea lansetelor custom pentru un incepator...langa lanseta primeste si indicatii,sfaturi exacte de la builder....ce nu echivaleaza cu cele cateva cuvinte al unui vanzator din magazin care aproape sigur nu stie sa spuna multe despre marfa...doar ca e buna si merita cumaprata....Bineteles asta depinde si de builder care daca are amrfa pe stoc ..poate o sa vrea sa ti-o indese pe gat, de vrei de nu vrei...am auzit si din astea.

cu toate astea, mai sunt si chestiuni ce tin strict de gust si pe care fiecare pescar si le dobandeste odata cu experienta in pescuit. Astfel , mie pot sa-mi placa betele mai moi cu fir textil la clean , avat sau stiuca iar altcuiva betele mai tari cu monofilament . per ansamblu se comporta aproximativ la fel in materie de rezultate dar in mana se simt diferit. In mod similar, unii prefera betele mai lungi (mai performante in lansare) altii pe cel mai scurte (mai usoare si mai manevrabile). De asemenea unii gasesc mai comoda mandrina cu piulita in sus altii mandrina cu piulita in jos functie de priza pe care o practica (si nu numai avand in vedere faptul ca am intalnit si pescari cu acelasi tip de priza dar cu gusturi diferite in materie de capatul la care sa se afle piulita mandrinei).
In sensul asta ziceam ca un incepator nu prea stie ce-i place pentru ca n-a avut timp sa faca comparatii descoperind in primul rand ce nu-i place.
Apoi mai tine si de locul de pescuit ca ala care pescuie biban in lacuri de munte cu adancimi mari foloseste alt tip de echipament decat cel ce-l va pescui pe rauri in adancimi sub 2 metrii chiar daca ambii dau exvclusiv la jig.
asta ca sa nu mai zic ca un rodbuilder care prefera sa pescuie pe invers rar va recomanda spinningul si viceversa un spinner rar va recomanda castingul

-
- veteran
,,putini stiu de pilda ca , exista blankuri drepte cu memoria torsiunii de utilizare care, dupa un sezon de pescuit transforma niste inele montate clasic in niste spiral wrapuri de toata frumusetea, trebuind astfel reinelate.,,
kingofbeasts,
care este exact fenomenul ? ma intereseza pentru ca esti costient de pozitia mea fata de montajele inelelor on top
apropo de custom foarte putini sunt constienti de beneficii din pacate ...........acum problema nr. 1 este lipsa pestilor si poza de ,,ce tare sunt ca prind si in conditii dificile,,
Prefer conditiile din urma cu 20 ani(sau macar in urma cu 5-6 ani) si scule mai putin performante, si cursa lansetelor de dragul ultraperfectionarii seterila in conditiile unor ape constant mai sarace in pesti(ca specii, numar si marime)
kingofbeasts,
care este exact fenomenul ? ma intereseza pentru ca esti costient de pozitia mea fata de montajele inelelor on top
apropo de custom foarte putini sunt constienti de beneficii din pacate ...........acum problema nr. 1 este lipsa pestilor si poza de ,,ce tare sunt ca prind si in conditii dificile,,
Prefer conditiile din urma cu 20 ani(sau macar in urma cu 5-6 ani) si scule mai putin performante, si cursa lansetelor de dragul ultraperfectionarii seterila in conditiile unor ape constant mai sarace in pesti(ca specii, numar si marime)
- kingofbeasts
- veteran
ca exemplu pot da un bat , altfel, foarte drag mie. E vorba de Nanoflexul de la D.A.M la care, dupa ce l-am pescuit un an la avat in curenti puternici pe ratlinguri thrill-uri si alte crankuri, tinand-ul invariabil cu varful in jos larasul apei pe partea mea stanga in timpul recuperarii nalucii, am constatat cu surprindere ca blankul s-a torsionat orientand inelele spre dreapta sus in zona dinspre varf (zona spre care tragea forta reactiva celei pe care o puneam eu pe bat. ) dupa cum se vede si in imagine:

se oserva cu usurinta cum blankul imparte in 2 jumatati egale inelul de plecare in timp ce la varf si partea stanga a ramei inelelor se afla la dreapta batului.
din acest motiv, a trebuit sa dezbrac blankul de inele (si implicit de vopsea) ocazie cu care l-am mai si usurat de vreo 20 de grame si l-am mai si iutit putin
aceeasi tendinta am mai observat-o (in stadii incipiente ce-i drept) si la alte blankuri de la baza unor bete de serie, moderate sau moderat rapide, supuse aceuiasi abuz.
Cu toate astea , batul cu pricina se numara in continuare printre favoritele mele desi se afla intr-o companie destul de selecta in rastelul meu( daca e sa amintesc de Sage sau Loomis) si asta, datorita unor calitati care fac sa paleasca problema cu torsiunea (as aminti doar senzitivitatea si promtitudinea pe intepatura in afara de toleranta la abuz in dril de care da dovada si care l-a facut celebru prin clipul de prezentare).
sunt convins ca daca as la mai multe blankuri cu staif la purecat, in conditii similare ar manifesta aceleasi tendinte.
In acest caz insa, dupa parerea mea, asta se datoreaza in mare compozitiei carbonului a caror fibre sunt dispuse longitudinal asemeni snopilor de stuf . Intial am crezut ca o sa-si revina de la sine daca il las in pace o perioada sau daca ma invat sa-l pescuiesc pe rever (adica pe dreapta si nu pe stanga) dar fie n-am avut destula rabdare fie recvenirea la starea initiala nu se mai produce.

se oserva cu usurinta cum blankul imparte in 2 jumatati egale inelul de plecare in timp ce la varf si partea stanga a ramei inelelor se afla la dreapta batului.
din acest motiv, a trebuit sa dezbrac blankul de inele (si implicit de vopsea) ocazie cu care l-am mai si usurat de vreo 20 de grame si l-am mai si iutit putin

aceeasi tendinta am mai observat-o (in stadii incipiente ce-i drept) si la alte blankuri de la baza unor bete de serie, moderate sau moderat rapide, supuse aceuiasi abuz.
Cu toate astea , batul cu pricina se numara in continuare printre favoritele mele desi se afla intr-o companie destul de selecta in rastelul meu( daca e sa amintesc de Sage sau Loomis) si asta, datorita unor calitati care fac sa paleasca problema cu torsiunea (as aminti doar senzitivitatea si promtitudinea pe intepatura in afara de toleranta la abuz in dril de care da dovada si care l-a facut celebru prin clipul de prezentare).
sunt convins ca daca as la mai multe blankuri cu staif la purecat, in conditii similare ar manifesta aceleasi tendinte.
In acest caz insa, dupa parerea mea, asta se datoreaza in mare compozitiei carbonului a caror fibre sunt dispuse longitudinal asemeni snopilor de stuf . Intial am crezut ca o sa-si revina de la sine daca il las in pace o perioada sau daca ma invat sa-l pescuiesc pe rever (adica pe dreapta si nu pe stanga) dar fie n-am avut destula rabdare fie recvenirea la starea initiala nu se mai produce.
- kingofbeasts
- veteran
asta e si unul dintre motivele pentru care in permanenta apar o gramada de customuri la rubrica de vanzare cumparare (in afara de alte zeci sau poate sute care umplu pivnite, poduri sau debarale).dumi_id scrie:Aici mai apre si mana pescarului, fiind incepator nu poate sti cu siguranta ca ii plac betele ex-fast sau doar fast. Isi face o lanseta si constata ca nu are un feeling bun cu ea in pescuit.... o vinde si o ia de la capat.
Ceea ce se omite din calcul e ca rar se gasesc 2 oameni cu gusturi si fizionomii similare asa ca, pretul de revanzare tinde sa fie mult sub cel investit .
Astfel, partea proasta pentru incepatorii care trec direct la cusom , este ca pierd un custom pana sa afle ce vor de la un custom (in sensul ca pierd la fiecare tranzactie dintrasta esuata niste sume de bani care, adunate , ar acoperii binisor acea lanseta custom made pe gustul lor)