Why custom?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Ghenadie
veteran
veteran

Re: Why custom?

Mesaj de Ghenadie » 11 Sep 2013, 07:10

Vorbim numai de joarde sau de conceptul custom in general ?
Eu mi- am facut joarde custom, dar la momentul respectiv cunosteam cat de cat ce inseamna "la comanda", intrun alt segment in care de multe ori plecam de la o schita si "poftele" clientului. Inainte de a ajunge la a face obiectul, e etapa cea mai importanta - stabilirea parametrilor, conditiile de utilizare, experienta in lucru cu obiectul respectiv si nu in ultimul rand bugetul alocat. Nu de putine ori trebuia sa ii explic clientului, ca componentele alese nu corespund conditiilor de utilizare si normal sa ii recomand ceva mai adecvat, din punctul meu de vedere.
La joarde cred ca se aplica acelasi principiu, daca vorbim de custom sau nu se aplica daca vorbim de fitze...

@musk - moldovene :headbash:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 11 Sep 2013, 07:50

ma ,s unt ferm convins ca fiecare are alta motivatie pt care isi face joarda.....

eu recunosc am prins niste blankuri la pret bun si asta, impreuna cu dorinta de a-mi demonstra ca montatul unei nuiele nu e chirurgie pe creier au dus la realizarea unor "customuri" din astea.....

intradevar , pe vremea cand mai ciupeam americanisme fara vami samd era o varianta f ok sa iti faci nuiaua , iesind la pret mult sub serie ( cel putin la fly unde multe bete sunt exagerat de scumpe ) ....

si iarasi dusul la extrem al unor preferinte ( uau o vreau cea mai usoara , cea mai echilibrata , cele mai cele inele ) se justifica doar in cazul in care pescui 250 de partide de 10-12 ore pe an....ei , cati isi permit luxul asta? In rest, am mai vazut pesti prinsi cu k2 la bobler si cu skeet reese la jig , am mai vazut clenuti pe avid 2oz si chinezi pe light .....

e misto sa iti faci o nuia pe placul inimii cand ti-o permiti , dar se poate pescui linistit si fara.....din pacate dam prea multa importanta la chestii din astea in conditiile in care pestele e din ce in ce mai putin si sunt si alti factori pe langa scule care conteaza aproape la fel de mult...de exemplu bulanul :lol: .....

si in mod cert avem prostul obicei cand nu intelegem un fenomen sa ii dam o aura asa de ...invincibilitate :lol: ....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 11 Sep 2013, 09:03

MuskMd scrie:...

si in mod cert avem prostul obicei cand nu intelegem un fenomen sa ii dam o aura asa de ...invincibilitate :lol: ....
Chiar ai putea sa te dezbari de obiceiul asta! e de-a dreptul respingator; mai ceva decat scobitul in nas! Razashule! :lol:

On topic: Nu cred ca e corect sa discreditam ceea ce numim fitze; in primul rand pentru ca pana la urma e un soi de preferinta personala, fara sa mai vorbim de faptul ca de multe ori in categoria asta apar ninste lansete splendide din toate punctele de vedere. In al doilea rand pentru ca ele reprezinta ceea ce tine rod building-ul in piata; si nu ma refer la a noastra, ma uit la americani, de unde pe o cale sau alta, ne aprovizionam in cea mai mare masura. Ca daca piata de rodbuilding s-ar rezuma la lansete austere, asamblate fix pe criterii functionale si care sa satisfaca o cerere atat de subtire cum e in Romanica, s-ar destrama hora pentru ca n-ar mai fi producatori interesati. Frateeee! Sunt pline site-urile americane de sorcove cu spiral wrap-uri mai lungi decat lanseta ("mi-am tatuat pe p... o p... mai mare" :lol: ), cu inserturi metalice in maner de-o schioapa latime, apoi lansete cu pretentie de produs de lux, blankuri de 2 bani ornate cu piele de sarpe si cate si mai cate! Oricat ar parea de ciudate, astea tin piata! Si din nou spun: sunt niste produse pe care cineva le-a preferat; si nu te poti kk in gustul omului... adica poti dar... :D

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 11 Sep 2013, 09:07

Bre, orice produs isi gaseste cumparatorul :lol1:
Io am vazut dacii 1300 cu zorzoane si sigla de audi :wallbash: cred ca erau elitisti :lol1:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 11 Sep 2013, 09:25

Tavi eu nu ma refeream la zorzoane . Din punctul meu de vedere poti sa iti pusi si stegulete pe lanseta. Doar ca nu o sa mai stau pe langa tine cand iesim la peste :lol: ... eu ma refeream la "testimonialele" de genul : " wow ii multumesc din suflet rodbildarului meu care mi-a facut cea mai magica lanseta si fara de care nu as mai fi putut ucide strapazanii si care e castam si care sa ii dea Dzeu sanatate :D ca m-a realizat si m-a facut pescar , care este artist si o mie de ani se stie ! .... "

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 11 Sep 2013, 09:30

si ca sa adaug ..... in final nuielele or sa fie dupa chipul si asemanarea aluia care decide montajul ..... :lol: ....ca doar aia e definitia customului ....

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 11 Sep 2013, 14:31

[quote="MuskMd"]
e misto sa iti faci o nuia pe placul inimii cand ti-o permiti , dar se poate pescui linistit si fara.....din pacate dam prea multa importanta la chestii din astea in conditiile in care pestele e din ce in ce mai putin si sunt si alti factori pe langa scule care conteaza aproape la fel de mult...de exemplu bulanul :lol: .....
.[/quote

Ca cam asa'i :lol: ca zici bini ce zici :wink:

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 11 Sep 2013, 15:54

Una trasa in piele de vipera mi-as mai face si eu. :D
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 11 Sep 2013, 16:47

:)....pielea de salau este preparata deja...urmeaza si aia doar sa termin pe cele ce mai am de facut inainte .
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 11 Sep 2013, 18:08

ULK scrie::)....pielea de salau este preparata deja...urmeaza si aia doar sa termin pe cele ce mai am de facut inainte .
Daca nu-i vrejeala chiar ca m-ai facut curios :wink:
Dar daca-i vrejeala era mai shucar scrisa in inglj :lol: si poate dadeam si io o fuga la zoo sa iau chelea la vre'un piton. :lol: Ca tigru l-am ratat :lol:

Scrie răspuns