Pescuind de ceva ani la bait... cred ca singurul avantaj real este .... cea cu incalcirea firului mai rar in inelele dinspre varf.
Facand referire la articolul
http://conceptcustomrods.ro/?p=1324
1. Cand o sa ne si arati un blank afectat de frecarea firului, care atinge blankul.... poate o sa creada cineva ... dar pana acum... despre acest lucru s-a auzit doar teoretic... practic... nu a mentionat nimeni nicaieri vreodata despre asa ceva....
2.TOrsiuni.... vrajeli... am tras de un blank heavy, din toate directiile cu toata forta pentru a incerca sa vad aceste torsiuni atat de "periculoase" despre care tot aud.... nici macar crapatura in finisajele matisajelor n-am putut sa starnesc, incat sa periclitez integritatea lansetei.... asta cu fir textil de 40lb...
P.S. chiar si cu inelele montate in spirala, adica cum spune cristi: "corect".... de peste tot ajungi sa tragi cu lanseta din lateral sau alte pozitii care.... la fel... vor "torsiona" blankul, la fel ca si cu montarea inelelor ca si pe mai toate lansetele de fabrica. ... deci vanishuieste si acel avantaj fictiv....
Cred ca oboseala e din partea ta... ca blankuri obosite...
3. Mulineta nu se suceste dupa inele.... asa ca la concluzia aceasta de ageamiu... nu stiu cum ai putut sa ajungi fara sa fumezi vre-o 3 jointuri... ma mira ca,,,,, chiar crezi ce scri..... poate daca setul de inele avea juma de kil... intelegeam .... dar ... oricum... o concluzie rulata pe genunchi .... fara nici un pic de ancorare in realitate
4. Daca te obosesti sa cantaresti un set de inele pentru o lanseta de casting... sa zicem o plecare de 10 si ultimele inele marimea 5.5, pentru o lanseta sa zicem de 6'6"-7'... ai sa descoperi ca un set de inele TiSic... cantareste undeva sub 2g... cam 1.6-1.8g... Un set de SiC, undeva la 2.3-2.5..... comparat cu o lanseta de spinning, unde doar inelul de plecare cantareste de cel putin 2 ori mai mult decat tot setul de inele pentru o lanseta de casting.... sa zicem ca mai salvezi un inel, hai maxim 2, dinalea mici de pe lanseta de casting cu spiral wrapu..... mai castigi un 0.1g, poate 0.2g, pe care garantez ca nu o sa le simti si nici n-o sa faci diferentanici vizibil, nici practic, nici teoretic..... nicicum.... practic... Poate daca si documentai cele spuse... erai mai credibil.
5. E probabil singurul argument credibil pe care l-ai enumerat in articolul mai sus mentionat....
SI acum 6... probabil singurul argument real/palpabil, pe care l-ai fi putut insira in acel sirag de baliverne, daca ai fi si iesit sa testezi cat de cat ceea la ce vrei sa pari expert... este cel cu incurcarea firului in primele inele dinspre varf, despre care vb ULK... care se intampla destul de des la montajul clasic on top... chiar si cu K guides, care par sa mai atenueze din numarul de incalceli.
Legat de alegerea marimii inelelor cristii.. libertatea e mai mare decat presupui aici facand referire la casting, pe care ai putea sa incerci sa-l practici dincolo de gazon, pentru a-l intelege mai bine, inainte sa tragi niste concluzii care n-au nici o treaba cu realitatea.... Cu inele micro, marimea 4 se pescuieste la fel de bine ca si cu inele marimea 6 sau mai mari cu fir textil, cu leader de pana la 0.45-0.50mm.... adica la fel fuge acel nod prin inele ca si la o lanseta montata cu inele mai mari.
La fel.,.... pentru un set de inele micro de exemplu... se poate pleca si cu marimea 5.5 si cu marimea 10..... depinde de mulineta cu care va veni echipat ansamblul, si de blankul pe care vor veni montate aceste inele....
Montajul clasic... intradevar... "cere", conform literaturii.... mnarimea 12... sa zicem.,... care este deja un inel foarte mare. Am facut teste cu inele marimea 10 si 8, chiar si 5.5 iar marimea 10 am concluzionat ca este arhi suficient,.. pentru lansete sa zicem cu o putere pana in 25-35lb... Cele care depasesc aceasta putere si necesita mulinete intradevar mai mari.... acolo se pot cere si inele mai maricele, marimea 12, poate chiar 16....
Chiar recent am montat pe aceeasi blank, inele micro, in spirala cat si in varianta clasica (asa cum le place barbatilor

)...... on top....... cand vremea ne va permite, si vom avea putin timp la dispozitie, vom reveni cu date clare despre problema, care vad ca apasa cel mai tare.... lanseaza sau nu lanseaza spiralatu mai departe?!?!...... Daca da...... cu cat mai departe.......