Why custom?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Why custom?

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Sep 2012, 16:41

kingofbeasts scrie:
Tavi scrie:King, iti propun urmatorul experiment.
Leaga firu de masina unui prieten si spune-i sa faca un sprint de vreo 100 de metri sau cat fir ai pe tambur.
Pe bat pui neste microguide-uri lipite cu scoci
Daca nu-ti pica nicio pastila dupa 100 de metri, (si pun pariu ca nu-ti va pica) nu-ti va pica niciodata cu niciun peste din Romania.
Daca nu ti se pare relevant 100 de metri, mai fa inca o data, pana nu se racesc inelele. Si inca o data. :P
Sa ne zici cat s-au incalzit inelele...
Si daca mai ai frana la mulineta. :lol:
si eu iti propun sa vorbesti si cu colegii de asociatie si sa mai faceti cate o plimbare pe malul apei. Nu de alta dar , cu toate ca n-am iesit anu asta aproape deloc pe apele pe care le pastoriti , tot mai des aud ca li s-a facut oamenilor dor de voi :wink:
:lol1: :lol1:
Aha...deci asta era 'realitatea' de care zicea Hell...aia mai mare.. :lol: :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 25 Sep 2012, 17:14

King, sa inteleg ca te-a deranjat experimentul propus de mine? Ca altfel nu esti tu omul care sa faca off-topic.
:D
Am vazut cum testau unii franele mulinetelor asa. Nu vad de ce nu ar merge si pentru inele aceeasi proba practica. Daca nu e bun testul cu masina, asteptam cu sufletul la gura sa ne povestesti cum ti-a luat somnu 30 de metri de fir si cum au rezistat (sau nu) inelele.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 25 Sep 2012, 17:31

kingofbeasts scrie:
semlecangheorghe scrie:Inelele micro,nu sint cu nimic mai putin rezistente decit celelalte..

In poza de mai sus,este un alconite clasic de 6,uzat,si un bkbag 4j,nou..Am doua motive sa cred ca microinelul poate fi folosit fara grija si pe lansete de clase mari de putere,si anume
-dupa cum se poate observa,talpa de fixare este cel putin la fel de lunga ca si la inelul de 6,si in plus,are o geometrie mai aparte ,in forma de bradulet,pentru o mai buna priza pe blanc si stabilitate..
-la o formula de inelare cu microinele se pot folosi mai multe la numar,deci forta care actioneaza asupra unui inel e mai mica decit la o inelare cu marimi standard...

Folosind o matisare adecvata,unii rodbuilderi americani au pus microinele si pe lansete care duc fire de 60lb,pentru pescuit in forta la bass..deci micro,micro...dar nu-i de joaca cu ele.. :wink:

probabil ca trebuie incercat insa si eu am cel putin 2 motive sa nu le folosesc pe bete din clase superioare de putere :
1. marimea gaurii interioare si grosimea peretelui pastilei (grosimea in carne a inelului ceramic). [...]
2.... inelu de tranzitie de 5,5 pe picior inalt pe care trebuie sa-l folosesc ca sa ajung la alea micro [...]
imi pare rau dar mai personal de atat nu stiu cum as fi putut fi.

Sa nu uitam ca de aici s-a plecat si de aici unii au trecut cu vedere esentialul trecand direct la desfiintarea unei paranteze ce continea o ipoteza posibila cel putin pana la proba contrarie . Din pacate nici eu si nici voi , cei ce criticati cu atata aplomb aceasta ipoteza, nu o puntem confirma sau infirma datorita lipsei logisticii necesare asa ca orice discutie suplimentara pe aceasta tema e de prisos cu ata mai mult, cu cat , repet, discutam de o paranteza.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Sep 2012, 17:36

Bah io nu inteleg...vorbim acilea de pastile sic,de inele micro,de tot felul de chestii tehnice.si ma crucesc unde a ajuns nivelul discutiilor..

Ceea ce ma mira este faptul cum de nu se intreaba lumea,de ce trebuie sa citeasca un potential interesat de lansete custom,tot felul de chestii spuse la misto ,mai ales de unii care nu au nici o treaba cu customul in sine,fie el spinning sau casting,si se baga doar asa,cu scopul de a mai stirni o cearta..Le-ar place sa se rida in jurul lor dar nu de ei..

Astfel tot topicul asta tehnic devine o polemica fara sens,la care Dan Diaconescu ar putea fi sef de catedra..

Interventiile off-topic sau mai rau, cretinoide, pot fi ignorate. Lamuriti omul si atunci veti fi cu mult mai castigati decat dand replici celor care nu conteaza in context. Hai, putina evolutie rogu-va, nu doare si nici nu costa. Macar de dragul astora ca noi ,care vor sa invete cit mai multe despre custom..

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Sep 2012, 17:39

King eu iti respect punctul de vedere...eu ti-am spus ca in practica nu am avut problemele mentionate de tine..
Nu contest ca la spinn pot fi probleme cu micro-urile..La casting nu sint..

.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 25 Sep 2012, 17:55

Tavi scrie:King, sa inteleg ca te-a deranjat experimentul propus de mine? Ca altfel nu esti tu omul care sa faca off-topic.
:D
Am vazut cum testau unii franele mulinetelor asa. Nu vad de ce nu ar merge si pentru inele aceeasi proba practica. Daca nu e bun testul cu masina, asteptam cu sufletul la gura sa ne povestesti cum ti-a luat somnu 30 de metri de fir si cum au rezistat (sau nu) inelele.
hai sa zicem ca am considerat postarea aia mai mult o ironie decat un aport la discutie. Din pacate n-are rost sa asteptati de la mine povesti cu microinele sparte pentru ca nu intentionez sa folosesc inele mai mici de 6J (decat daca imi voi face un bat de finete pentru pescuit pe balta ). Povesti cu somni insa poate va spun la iarna ca sa treaca mai usor plictiseala :wink:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 25 Sep 2012, 18:03

semlecangheorghe scrie:King eu iti respect punctul de vedere...
reciproca e valabila :wink:
experimentele pe care le vor face fiecare dintre noi (inclusiv americanii :D ) vor fi cele care in timp vor da noile ditectii in pescuit si rodbuilding.
poate pina la urma se va inventa si firul textil 100% invizibil astfel ca nu va mai fi nevoie de leader , poate vor apare si inelele incalzite astfel incat sa nu mai faca gheata iarna si atunci vor fi de prisos inele mai mari de 1j. Asta bineinteles daca nu apare intre timp moda cu pescuitul wireless :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 25 Sep 2012, 18:19

Nu contest doza de ironie :P dar era in acelasi timp si o metoda prin care iti puteai testa in practica teoria. Chiar daca nu folosesti micro, ma gandesc ca si alealalte s-ar fi incalzit macar un pic, nu? :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 25 Sep 2012, 19:21

Romania, canicula, crap peste 20 luat de coada....microurile rezista :).

Ideea construirii unui bat heavy cu micro-uri s-a nascut deja in capul meu , cu mult inainte de discutia asta.

Daca vreti sa aflati mai multe despre micro-uri chiar de la tata-l lor, S.G.(nu sunt doar initialele lui Gigi ;) , coincidenta), luati urmatorul numar de AvP...s-ar putea sa fie ceva acolo...poate nu...

king...pot sa iti zic, ca basii nu se compara nicidecum cu salaii in lupta si ca americanii au un stil de a forta pestele in drill de te crucesti.

Stii ce nu inteleg? Daca esti asa de precaut in detalii asa mici, sa ramai "on the safe side, no matter what"...cum de ti s-a parut plauzibila ideea de a faurii o lanseta heavy( la o adica si somn)...din doua tronsoane de varf de blank de fly? Nu intreb la misto, intreb foarte serios...ca cele doua probleme par a fii in contradictoriu.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 25 Sep 2012, 19:25

ULK scrie: Daca vreti sa aflati mai multe despre micro-uri chiar de la tata-l lor, S.G.(nu sunt doar initialele lui Gigi ;) , coincidenta), luati urmatorul numar de AvP...s-ar putea sa fie ceva acolo...poate nu...
cacealma.

Scrie răspuns