Why custom?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Why custom?
ranga...ai ceva de zis in legatura cu rodbuilding sau custoame? Esti invitatul meu...altfel te rog.....
Afla ca iar nu stii despre ce vorbesc eu si te bagi aiurea.
Ultima oară modificat 25 Sep 2012, 19:34 de către ULK, modificat 1 dată în total.
In general da. Surprins ? Chestia cu incalzitul pastilelor ma....depaseste ca sa zic asa. Fiecare cu pasaricile lui.ULK scrie:ranga...ai ceva de zis in legatura cu rodbuilding sau custoame? Esti invitatul meu...altfel te rog.....
Imi place sa citesc ce mai zice unu', altu' dar mi s-a parut fortata reclama avp-ului. Adica luati-o voi si vedeti pe urma daca apare sau nu...
Atat.
cu siguranta, nu m-am indoit nici o clipa.ULK scrie:Afla ca iar nu stii despre ce vorbesc eu si te bagi aiurea
Spor ! astept cu mare interes deznodamantul.
- kingofbeasts
- veteran
eee... povestea e lunga. si ca sa-i dau dreptate lui Sorin , referitor la faptul ca uneori ma inspir si de pe youtube , de aici a plecat ideea :ULK scrie:Stii ce nu inteleg? Daca esti asa de precaut in detalii asa mici, sa ramai "on the safe side, no matter what"...cum de ti s-a parut plauzibila ideea de a faurii o lanseta heavy( la o adica si somn)...din doua tronsoane de varf de blank de fly? Nu intreb la misto, intreb foarte serios...ca cele doua probleme par a fii in contradictoriu.
http://www.youtube.com/watch?v=Fv7jJj8ONvM
Asta e dupa ce in prealabil , am jucat cateva jiguri cu o lanseta custom Sage CT286. Treaba e ca pana in prezent asta e cel mai senzitiv blank pe care eu am pus mana (e peste SCV, Imx de la Loomis , si un Megabas pe care l-am pescuit si peste multe alte bete pe care am avut ocazia sa le pipai .) Bun, n-am pipait GLX , NRX sau K2 ca sa pot compara cu ele.
Un factor determinant a fost numarul destul de mare de atacuri ratate la somn cu bete tari , rateuri care s-au diminuat dupa ce am inceput sa folosesc bete mai moi. cu toate astea imi era mai greu sa jiguiesc pe noapte cu bete mai putin senzitive asa ca aveam dificultati in controlul jigului . Practic aveam nevoie de un bat, senzitiv ca sa pot juca jigul, moale pe varf ca sa-i dea sansa sa aspire jigul si puternic ca sa faca fata drilului , la toate astea adaugandu-se o plaja joasa la capitolul casting weight.
dupa ceva cautari pe net am constatat ca betele rapide de musca de clasa mare intrunesc toate aceste conditii fiindca arunca chestii usoare, au forta pentru brute de pesti si sunt suficient de moi ca sa lase naluca aspirata (asta pe langa faptul ca sunt foarte senzitive). singura problema era ca erau prea lungi . Din punctul meu de vedere controlezi mult mai bine jigul cu un bat mai scurt asa ca nu aveam ce face cu bat de 2,7m sau mai lung. Am gasit si bete scurte de musca cu putere mare dar la alea aveau prea multe tronsoane (imi sunt incomode betele din 3 sau 4 bucati).
Asa ca nu imi ramaneau la dispozitie decat 2 optiuni ori iau un bat foarte lung (de peste 3 m ) si folosesc doar 2 tronsoane de la el ori renunt la idee si merg pe cercetat balncuri de serie pina dau de ala care-mi place .
- semlecangheorghe
- veteran
Pai il poti face invizibil(pentru pesti) cu un marker negru..Problema este cu abraziunea si efectele ei(nu asupra diamantelor neslefuite cum ar crede uniikingofbeasts scrie:reciproca e valabilasemlecangheorghe scrie:King eu iti respect punctul de vedere...![]()
experimentele pe care le vor face fiecare dintre noi (inclusiv americanii) vor fi cele care in timp vor da noile ditectii in pescuit si rodbuilding.
poate pina la urma se va inventa si firul textil 100% invizibil astfel ca nu va mai fi nevoie de leader , poate vor apare si inelele incalzite astfel incat sa nu mai faca gheata iarna si atunci vor fi de prisos inele mai mari de 1j. Asta bineinteles daca nu apare intre timp moda cu pescuitul wireless

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
- semlecangheorghe
- veteran
ULK scrie:ranga...ai ceva de zis in legatura cu rodbuilding sau custoame? Esti invitatul meu...altfel te rog.....

Incearca sa vorbesti cu el de conzerve vintage..acolo am auzit ca este expert..in rest cu subiectele pomenite n-are nici o treaba..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
se parca doar roadbilderi pot avea cunostinte sau pareri competente despre inele...semlecangheorghe scrie:Bah io nu inteleg...vorbim acilea de pastile sic,de inele micro,de tot felul de chestii tehnice.si ma crucesc unde a ajuns nivelul discutiilor..
Ceea ce ma mira este faptul cum de nu se intreaba lumea,de ce trebuie sa citeasca un potential interesat de lansete custom,tot felul de chestii spuse la misto ,mai ales de unii care nu au nici o treaba cu customul in sine,fie el spinning sau casting,si se baga doar asa,cu scopul de a mai stirni o cearta..Le-ar place sa se rida in jurul lor dar nu de ei..
Astfel tot topicul asta tehnic devine o polemica fara sens,la care Dan Diaconescu ar putea fi sef de catedra..
Interventiile off-topic sau mai rau, cretinoide, pot fi ignorate. Lamuriti omul si atunci veti fi cu mult mai castigati decat dand replici celor care nu conteaza in context. Hai, putina evolutie rogu-va, nu doare si nici nu costa. Macar de dragul astora ca noi ,care vor sa invete cit mai multe despre custom..
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
iar vorbeste mult dar nu zice nimic !

poi e simplu !ULK scrie: Stii ce nu inteleg? Daca esti asa de precaut in detalii asa mici, sa ramai "on the safe side, no matter what"...cum de ti s-a parut plauzibila ideea de a faurii o lanseta heavy( la o adica si somn)...din doua tronsoane de varf de blank de fly? Nu intreb la misto, intreb foarte serios...ca cele doua probleme par a fii in contradictoriu.
pt ca , cu lansete fly se scot pesti mari si puternici
printre cei mai cunoscuti chiar si somni de sute de kg sau rechini la 3 metri sau mai mari etc ...
deci nu e nici o contradictie decit daca tu vezi fly-ul doar ca pe ala care il practica Jiji

- kingofbeasts
- veteran
s-ar fi incalzit probabil dar orice experiment as face eu tot cu neincredere ar fi primit atat timp cat n-ar fi validat intr-un laborator cu masurtori exacte cu aparate omologate si tot tacamul . Asa ca e pointless sa-mi bat capul si sa-mi pierd timpul si energia de pomana ca nu traiesc din vanzarea de inele ca sa merite efortul.Tavi scrie:Nu contest doza de ironiedar era in acelasi timp si o metoda prin care iti puteai testa in practica teoria. Chiar daca nu folosesti micro, ma gandesc ca si alealalte s-ar fi incalzit macar un pic, nu?
ps. raspunsul asta nu e menit sa reinceapa discutia , ba dimpotriva, ci sa satisfaca o intrebare despre care prefer sa cred ca a fost pusa la modul fair -play.

Nu Dumitru...era vorba de doua segmente superioare ..nu un blank intreg....si stiai si tu, ca ai participat la discutia respectiva asa tin minte.
Cu batul respectiv intreg din 4 bucati sunt sigur ca faci fata la orice monstru...dar nu despre asta vorbeam.
Cu batul respectiv intreg din 4 bucati sunt sigur ca faci fata la orice monstru...dar nu despre asta vorbeam.