Why custom?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Re: Why custom?

Mesaj de ULK » 25 Sep 2012, 09:15

Haideti sa nu rastalmacim cuvintele lui king,de dragul sa comunicam :) .Care dintre noi poate sa confirme ca monstrii respectivi nu distugeau inelele micro?
Eu din partea mea...doar moaca de 3 si ceva pot sa zic,care nu a reusit sa puna probleme la inele de 4,5...dar dupa cum am vazut ca se lupta basii,este adevarat ca la aceasi dimensiune surclaseaza orice somn....doar ca nu nu reuseste nicicum sa cressca mai mare :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 25 Sep 2012, 09:41

si haideti sa recunoastem ca printre noi sunt putini cei care apeleaza la inovatii tehnice din necesitate :) . Celorlalti NE cam place sa avem scule performante, chiar si in lipsa pestilor capabili sa le solicite :) . ( a se vedea ca m-am inclus si pe mine la a doua categorie :P )
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 25 Sep 2012, 09:45

Sorin scrie: esti tu sigur?
ai prins tu bass de 4 kg si moaca de 4 kg ca sa poti sa afirmi asta ?
nu cred .....
nici nu e cazul sa ma duc dupa bass dat fiind faptul ca am vazut destule driluri filmate ca sa-mi pot da seama ca, atat timp cat drilul cu un bass cu greutate intre 7 si 9 livre, dureaza in medie mai putin de 1 minut ( uneori chiar si 30 de secunde) , nu se compara cu somnul nostru (poate cu salaul sau cu avatul dar nu cu somnul).
uite un video cu un bass de vreo 6 kg scos in putin peste minut
http://www.youtube.com/watch?v=9j3SmfSS ... re=related
si unul de vreo 3 kg scos in sub 20 de secunde
http://www.youtube.com/watch?v=5rA7iYDF ... ure=relmfu
sunt curios cati reusesc performante dintrastea cu somni de acelasi calibru folosind echipament de spinning.

Sorin scrie:in general e dovedit ca mai bine iei cat de cat de bun ce au experimentat ,,prostii'' de americani si vezi daca ti se potriveste ( de cele mai multe ori da ) decat sa-i consideri foarte prosti din start tu stiind mai bine , si la sfarsit sa descoperi ca mai bine faceai ca ei ....
e o chestie generala nu neaparat legata de topic ....
vad ca on topic nu prea ai nimic de spus dar te-as ruga sa nu-mi pui cuvinte in gura. nu i-am catalogat nici prosti si nici foarte prosti pe americani cu atat mai mult cu cat sunt de acord cu tine ca mare parte din noutatile in pescuit ei le-au experimentat primii. Asta insa nu ma determina sa iau de buna tot ce au experimentat ei pentru bass si sa aplic la pestii autohtoni . Prefer sa ma documentez mai intai si sa experimentez dupa aceea.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 25 Sep 2012, 10:08

Laurentiu Andronic scrie:Asa e Gigi ,fitofagul fuge mult mai urat decat somnul (recordul meu la somn e de 55 kg pe apa curgatoare) ... Anul trecut pescuind dupa stiuca cu un TN 60 pe apa adanca am agatat un fitofag de 53 kg , de aripioara dorsala , drilul a fost asemanator cu cele vazute la televizor cu pesti marini . Proba practia a demonstrat ca inelele alconite au rezistat fara nicio problema la fel si blancul Lamiglas Clasic Glass care desi era atat de curbat incat incepuse sa paraie rasina de sub mandrina si-a facut treaba cu brio si de atunci a mai avut de lucru cu destule stiuci . Cu alte cuvinte pentru mine teoriile neverificate nu au nicio valoare ,sa vedem inele sparte din cauza supraincalzirii la noi in tara nu cred ca se va intampla vreodata .
Fir intins tuturor , eu am plecat la un salau :D
Un asemenea exemplu si mie imi da incredere sa folosesc alconite si poate fi un argument solid in montajul microinelelor pe echipament greu. Si eu as folosi cu incredere inele de aceeasi marime stiind ce sunt in stare sa faca . Apropo ce marime aveau inelele?
Si daca vor fi microinele la care sa cedeze pastila din cauza supraincalzirii oricare dintre noi le-am vedea, inclusiv eu, am fi tentati sa invocam alte motive mai intai pentru ca e mult mai comod sa zici ca a fost ciobita ori lovita dinainte sau ca a fost torsionata rama inelului in timpul transportului sau utilizarii si din cauza aia a sarit pastila.Experimente de genul asta se pot face doar in laborator pentru a confirma sau infirma o astfel de teorie.
Fir intins .

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 25 Sep 2012, 10:54

kingofbeast

In legatura cu drilurile tu vorbesti de pe filme youtube , exact cum banuiam .
Nu mai am de adaugat nimic aici .

In legatura cu topicul , ai niste teorii dar sunt simple teorii care n-au nimic in comun cu practica , sau altfel spus bati campii cu gratie .

asa se incing inelele de sfaraie firul prin ele .....serios tu ai pus vreodata mana pe vreun inel dupa ce ti-a luat un peste vreo 20 -30 m de fir ?
evident ca nu
si ca sa stii nu la somn ai avea problema asta chiar si pur teoretica ci la chinez ....ala iti pleaca in sprint si n-ai cum tine de el .....ei si nu s-a inrosit nici un inel si nici n-a bubuit vreun frame .....
cat despre microguide-uri tin bine mersi mai mult decat fragilitatea pe care o dau la prima impresie
am dat afara un crap de peste 20 kg , luat accidental de coada pe o lanseta facuta de Laurentiu , cu microguide-uri
si n-a avut nici pe dracu , nici nu s-a incins pastila , nici n-a facut soc termic frameul , nici n-a sarit pastila in cutia cu bere din barca
daca vizezi somni mari , da ...iti pui niste inele mai de forta , cu 2 picioare , primele 3-4 inele si apoi inele obisnuite
dar asta , doar in cazul ,,trenurilor ''
pt ce peste prindem pe la noi sunt suficente si cele micro si cele obisnuite si ce mai vrei tu

suficient de on topic ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 25 Sep 2012, 12:44

King, iti propun urmatorul experiment.
Leaga firu de masina unui prieten si spune-i sa faca un sprint de vreo 100 de metri sau cat fir ai pe tambur.
Pe bat pui neste microguide-uri lipite cu scoci
Daca nu-ti pica nicio pastila dupa 100 de metri, (si pun pariu ca nu-ti va pica) nu-ti va pica niciodata cu niciun peste din Romania.
Daca nu ti se pare relevant 100 de metri, mai fa inca o data, pana nu se racesc inelele. Si inca o data. :P
Sa ne zici cat s-au incalzit inelele...
Si daca mai ai frana la mulineta. :lol:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 25 Sep 2012, 14:44

Sorin scrie:kingofbeast

In legatura cu drilurile tu vorbesti de pe filme youtube , exact cum banuiam .
Nu mai am de adaugat nimic aici .

In legatura cu topicul , ai niste teorii dar sunt simple teorii care n-au nimic in comun cu practica , sau altfel spus bati campii cu gratie .

asa se incing inelele de sfaraie firul prin ele .....serios tu ai pus vreodata mana pe vreun inel dupa ce ti-a luat un peste vreo 20 -30 m de fir ?
evident ca nu
si ca sa stii nu la somn ai avea problema asta chiar si pur teoretica ci la chinez ....ala iti pleaca in sprint si n-ai cum tine de el .....ei si nu s-a inrosit nici un inel si nici n-a bubuit vreun frame .....
cat despre microguide-uri tin bine mersi mai mult decat fragilitatea pe care o dau la prima impresie
am dat afara un crap de peste 20 kg , luat accidental de coada pe o lanseta facuta de Laurentiu , cu microguide-uri
si n-a avut nici pe dracu , nici nu s-a incins pastila , nici n-a facut soc termic frameul , nici n-a sarit pastila in cutia cu bere din barca
daca vizezi somni mari , da ...iti pui niste inele mai de forta , cu 2 picioare , primele 3-4 inele si apoi inele obisnuite
dar asta , doar in cazul ,,trenurilor ''
pt ce peste prindem pe la noi sunt suficente si cele micro si cele obisnuite si ce mai vrei tu

suficient de on topic ?
hai sa n-o mai lungim ca deja incepi sa te contrazici singur cand pe de o parte imi spui ca microinele obisnuite n-au nici pe dracu la pesti de talie mare si dupa aia vi si-mi spui ca la somni mari iti trebuie inele de forta chiar cu 2 picioare pe trenul de reducere. La ce-ti mai trebuie asemenea inele daca orice inel , inclusiv microurile ,rezista la driluri cu pesti de categoria grea?

cat de rezistente sunt microinelele obisnuite iti spune chiar producatorul lor care a considerat necesar sa creeze micro-uri de tip heavy duty pentru sarcini mari . Ia uite ce spun cei de la Fuji :
Fuji’s new KB solves an emerging problem; most micro running guides do not have the foot strength to stay put in the mid-section of rods due to large stresses in this area when under load. KB has an over-sized, beveled foot for excellent load characteristics even on heavy rods.
http://anglersresource.net/TheoryoftheKRConcept.aspx
in afara de picior la KB -uri si rama care sustine pastila pare a fi de 2ori mai lata decat la alte micro-uri .

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 25 Sep 2012, 14:46

ps. Discutia se purta la nivel de microuri obisnuite nu de kb-uri , iar eu am avansat o ipoteza referitoare la un posibil alt motiv de esec al microurilor obisnuite, printre alte motive deja verificate in practica.
N-am negat avantajele microurilor , pentru ca au si ele domeniul lor de excelenta , ci am ridicat un semn de intrebare cu privire la eficienta lor in alte aplicatii decat cele pentru care au fost gandite. Imi permit sa am rezerve in ceea ce priveste domeniul de aplicare a microurilor repet normale si imi permit sa nesocotesc argumentul "asa am vazut la americani" pana cand nu e verificat si de altii.
Voi , n-aveti decat , sa va montati microinele pe betele de Dunare daca considerati ca va satisfac cerintele , abia veti ocazia ca ceea ce au gandit americanii pentru bass se potriveste si la noi.
fire-ntinse va doresc.
:respekt:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 25 Sep 2012, 14:50

Tavi scrie:King, iti propun urmatorul experiment.
Leaga firu de masina unui prieten si spune-i sa faca un sprint de vreo 100 de metri sau cat fir ai pe tambur.
Pe bat pui neste microguide-uri lipite cu scoci
Daca nu-ti pica nicio pastila dupa 100 de metri, (si pun pariu ca nu-ti va pica) nu-ti va pica niciodata cu niciun peste din Romania.
Daca nu ti se pare relevant 100 de metri, mai fa inca o data, pana nu se racesc inelele. Si inca o data. :P
Sa ne zici cat s-au incalzit inelele...
Si daca mai ai frana la mulineta. :lol:
si eu iti propun sa vorbesti si cu colegii de asociatie si sa mai faceti cate o plimbare pe malul apei. Nu de alta dar , cu toate ca n-am iesit anu asta aproape deloc pe apele pe care le pastoriti , tot mai des aud ca li s-a facut oamenilor dor de voi :wink:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 25 Sep 2012, 14:58

king
ti-am postat si la topic ca te preocupa ca eu n-am postat la obiect.
Si am postat bazat pe ce am pescuit nu supte din net si youtube si vorbite de altii.
Mai departe intelegi ce vrei si fa cum vrei , sa ai spor !...eu am treaba
Atat doar atunci cand nu pui mana si nu stii , si te inspiri doar din youtube si teorii fanteziste nu mai emite postulate ridicole, zii macar ca e parerea ta si atat.
Orice parere e admisa si ok atata timp cat e parere personala .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns