voblere cozma

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 03 Ian 2010, 14:14

Scuze , cred ca inca is sub efectu revelionului :twisted: , vad ca inteleg alte chestii decit ce se asteapta :lol:
Ii tulbure apa si nu am la ce da , asa ca musai sa stau pe net :twisted: :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 03 Ian 2010, 14:30

andrei-ovidiu scrie: Totusi review-ul de pe tackletour, review-ul lui razvan m. si altele m-au determinat ca trebuie s-o iau. Si recunoesc si faptul ca stiam de ceva timp cine e nea Skeet Reese si ca nu poate fi o lanseta proasta sau care sa nu faca banii. Prin urmare au fost o serie de factori determinanti in acaesta alegere, de la brand-ul Lamiglas la cap. blank-uri, pana la culoarea exotica la blank-ului, pana la numele Skeet Reese...
Sorine , ai vazut ? :)

Andrei , mai ai Stradicu ala gayilusion , cred si io ca ar face o combinatie cu batu asta :lol: :lol:
Hai ma ca mai glumim , sari daca simti nevoia :lol:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 03 Ian 2010, 14:33

Sorin scrie:(...)
sa nu uitam firul rosu pe care l-am transmis de la prima postare :
acele scule branduite de anumite nume , acolo la ei nu sunt tepe si de regula sunt scule de calitate
Ca atare ideea ca orice branduire si etichetare e strict pt cumparatori naivi , si ca acele produse sunt tot o apa si-un pamant din punctul meu de vedere nu tine
la ei
la noi si prin europa , lucrurile sunt mult prea aleatoare si irelevante
OK, sa revenim...

Langa firul tau rosu, pune si ata mea alba: nu am sustinut si nu sustin ca, hai sa-i zicem, personalizarea unui produs se face cu scopul de a-i acoperi defectele. Tocmai ca ziceam ca intre multe scule de calitate, greu de diferentiat, personalizarea are rolul de a atrage atentia, pt. ca un eventual cumparator sa aiba posibilitatea unei discriminari. Si mai spuneam ca nu neaparat un produs personalizat e mai bun decat unul anonim... Lamiglas face blancuri bune fie ca ele sunt negre sau orange. Lansetele e21 sunt portocalii de la fibra de morcov? Nu. Sunt vopsite portocaliu pt. e emite un semnal: acestea, si nu altele, sunt vestitele lansete din fibra de morcov!
In fine, cred ca am epuizat subiectul, n-are rost sa o lungesc...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 03 Ian 2010, 14:52

O chestie!
De unde pana unde spunem despre lansetele Lamiglas, la pachet, ca au inele mari si putine? Sunt serii cum e G1000 unde e asa. Un blanc excelent, montat cu inele mari si mai putine. Daca te uiti insa la Certified Pro, deja vorbim despre lansete inelate Fuji Concept Alconite. Inele usoare, mici si cate trebuie. Din seria asta, unui Magnum Taper X89MTS, de exemplu, nu prea ai ce-i reprosa nici ca echilibrare, nici ca inelare. Despre blank nici atat. Din contra, la cat e de puternica, e o lanseta chiar usoara si finuta. La fel, seria XMG50. Ce probleme de echilibrare ii gasesti? Da, nu-mi place feeling-ul grafitului din care e facut manerul, dar constructia lansetei nu mi se pare deloc mai proasta decat oricare alta lanseta factory...
Inelele mari si putine le gasesti pe aproape toate seriile GLoomis. Mai mult, inaltimea inelelor e in linie franta. Si? Ani de zile au detinut suprematia pe piata americana atat de pretentioasa...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 03 Ian 2010, 14:58

SF scrie:
andrei-ovidiu scrie: Totusi review-ul de pe tackletour, review-ul lui razvan m. si altele m-au determinat ca trebuie s-o iau. Si recunoesc si faptul ca stiam de ceva timp cine e nea Skeet Reese si ca nu poate fi o lanseta proasta sau care sa nu faca banii. Prin urmare au fost o serie de factori determinanti in acaesta alegere, de la brand-ul Lamiglas la cap. blank-uri, pana la culoarea exotica la blank-ului, pana la numele Skeet Reese...
Sorine , ai vazut ? :)
Stiam , SF :D
Andrei are un obicei , bun zic eu , ca atunci cand vrea sa-si cumpere ceva , cere f multe feedbacuri pana se hotaraste .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 03 Ian 2010, 15:07

Nu vreau sa spun decat ca eu, nu pot aprecia o lanseta la adevarata ei valoare decat atunci cand pescuiesc cu ea , in magazin imi fac doar o impresie aproximativa, si la cele custom am patit la fel.

Numai bine...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 03 Ian 2010, 15:37

Musti , despre XMG cele noi
Trec peste faptul ca nu-mi place manerul , ca e chestie e gust
E insa prost echilibrata
cand o tii in mana , ,,cade rau in nas''
Un bat de jig trebuie sa fie cat mai echilibrat spre ,,reel seat''
Pescuiesti o zii intreaga cu el si daca pica in nas , o sa simti oboseala
Dincolo de calitatea blancului , daca pretul ei e undeva pe la 9-10 mil , nu-mi convine treaba asta

Asa ca e mai simplu sa-mi iau un blanc de XMG , care la spining si o putere medie e undeva la 70 de dolari, si o dau la facut custom pe cerintele mele . Cred ca ies ca si costuri , mai bine, nemaivorbind de calitate

Referitor la blanucirle Magnum tappered, ele sunt prin constructie datorita conicitatii accentuate , mai echilibrate spre cotor deci si lanseta e mai usor de echilibrat

despre lansetele e21 , dunt 2 aspecte de mentionat :
daca au facut o lanseta cu nanofibre de morcov sau ce or fi alea nu era firesc ca si culoarea lor sa fie portocalie ?.....doar nu vorbeau de morcovi si scoteau culoarea negru mat :D
si al doilea aspect , si ei si-au promovat lansetele prin Boyd Duckett.
De ce? pai geaba ii spui americanului ca ai facut o lanseta extraordi
nara din cotoare de morcovi si ca n-o sa infrunzeasca la rpima ploaie :D
Cumparatorul pt a scoate 200 de dolari din buizunar pe noua leguma are si nevoia confirmarii de catre cineva cunoscut si reputat in lumea lor .

Si e vremea sa mai spulberam un mit :D .
Piata americana nu e una foarte pretentioasa . Ei sunt doar pragmatici si vor sa stie pe ce dau banu si daca merita .
Piata japoneza e una extrem de pretentioasa . Acolo e f greu ca producator pt ca orezarii sunt mai puristi :D
Cu toate astea , pescarii de competitie americani dau f rar cu evergreenuri si magabassuri . Era pe undeva pe net un site unde puteai vedea ce scule au fiecare in competitii. Nu prea erau japoneze....
Pe ei ii intereseaza mai mult sai fe o lanseta de calitate buna , sa se poata baza pe ea , si sa functioneze corect. Nu se parg in figuri puriste :D .

Pe ei ii intereseaza sa prinda peste , ca e pe bani multi
Pt cei care pun mai mult accent pe calitate exceptionala si pe placerea pescuitului , da , o achizitie japoneza ii satisface .

Cred ca si la noi se acorda o atentie mult prea mare unor detalii privind sculele , cand in ape nu e peste si nu prea avem ce prinde cu ele
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 03 Ian 2010, 16:06

Cu ultimul alineat ai pus punctul pe "i" Sorinaccio...jur...nimic mai adevarat. Mergi regulat la pescuit si abia daca pacalesti cativa pesti, si aia subnutriti de cele mai multe ori, exceptand cazurile partidelor de exceptie, si cari dupa tine numai scule de la 200 de dolarei in sus numai batzu sau numai mulineta 200...dar deh, mania si placerea de a avea oi scula buna o bate p-aia cu rezultatele pe care le ai pe ape...am un amic, are numai super-scule si d-abia daca reuseste sa iasa pe apa si sa prinda cativa pesti pe an...dar cum am zis...despicam firul in 14 si ne inarmam cu super-scule si n-avem ce prinde cu ele...si eu am e drum un Legend Elite...zic eu ca e cam prea fitza pt. Olt, dar deh...e scula si o cheama St. croix .... si trebie avuta, plus pretul ft. bun si n-am mai stat pe ganduri si am sarit pe ea... :D :D dei sunt constient ca e de concurs sau alt pescuit mai fin, vreau sa simt tzack-ul ala de salau de Plt, car oricum e tare pana in umar sus :D :D

Sorin a expus cum nu se poate mai bine ceea ce traim acuma noi pescarii si nu numai...chiar nu stiu ce cauta el la banca, mai bine se facea filozof, sria cateva carti si castiga o carutza de malai pe la vreun premiu Pulitzer ceva :D

@SF

Stradic-ul ala este una din cele mai bune mulinete si clar este cea care a prins cel mai mult peste d ela mine din arsenal...si retine :D :D , mai am una tot asa 2500FH si inca unul 2000FG :D , trei mulinete poponare care le-o trag pestilor de pe Olt :D :D :D :wink:

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 03 Ian 2010, 16:21

Pt cei care pun mai mult accent pe calitate exceptionala si pe placerea pescuitului , da , o achizitie japoneza ii satisface .
........................................................................................................
Colegu ai pus ...coada la cireasa ... :lol: :lol:
Daca tot pescuiesc in ape cu peste putin macar "feelingul" sa-l am de calitate :wink: ...asa ca orice investitie in "detalii" merita fiecare banut...
parerea mea . :roll:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 03 Ian 2010, 16:27

Sorin scrie: despre lansetele e21 (...)
...si ei si-au promovat lansetele prin Boyd Duckett.
De ce? pai geaba ii spui americanului ca ai facut o lanseta extraordi
nara din cotoare de morcovi si ca n-o sa infrunzeasca la rpima ploaie :D
Cumparatorul pt a scoate 200 de dolari din buizunar pe noua leguma are si nevoia confirmarii de catre cineva cunoscut si reputat in lumea lor ...
Vezi ca aici ai cam inceput sa zici ca mine... :lol: Si atunci pe ce naiba ne-am mai contrazis atata amar de pagini? Marketing nud... Marfa buna, dar, fara eticheta, ioc para... :lol:

Depre (prea) marea atentie pe care o acordam sculelor, eu sunt primul care spun ca nu sunt normal la cap! :P Bine, mai stiu vreo doi...
Dar explicatia e chiar in intrebare. Da, nu prea sunt pesti... Atunci macar cu sculele sa-ti mai ocupi neuronii... Unii aduna timbre, altii cutii de chibrituri...

Scrie răspuns