voblere cozma

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 03 Ian 2010, 13:04

:D Ba e foarte interesanta, doar ca ma depaseste....cred ca ma-ntorc la betzele de alun... :(

Rapala Man
veteran
veteran

Mesaj de Rapala Man » 03 Ian 2010, 13:06

las ca iti dau eu unu de bambus in test

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 03 Ian 2010, 13:11

andrei-ovidiu scrie: La mine treburile au stat ft. simplu...m-am decis in 30 de min. ca-mi voi lua un blank de fibra, mai ales ca n-aveam o lanseta specializata 100% pt. linguri si voblere, si mi-am adus aminte ca pescuitul meu preferat este cel cu voblere primvara si vara si cel cu linguri la stiuci toamna si iarna...dupa vreo cateva minute de vorbit cu un prieten bun priceput intr-ale blank-urilor si dupa ce am vorbit si cu rod-builder-ul care urma sa-mi faca lanseta, m-am decis scurt, am sunat am luat blank-ul si l-am dat la facut. Trebuie sa recunosc faptul ca mi-a placut mult si culoarea blank-ului si faptul ca blank-ul nu era fleasca, din ce-mi spusesera unii-altii. Nu pusesem niciodata mana pe o lanseta de fibra, ca atare nu stiam la ce sa ma astept :D am mers pe un NV partial. Totusi review-ul de pe tackletour, review-ul lui razvan m. si altele m-au determinat ca trebuie s-o iau. Si recunoesc si faptul ca stiam de ceva timp cine e nea Skeet Reese si ca nu poate fi o lanseta proasta sau care sa nu faca banii. Prin urmare au fost o serie de factori determinanti in acaesta alegere, de la brand-ul Lamiglas la cap. blank-uri, pana la culoarea exotica la blank-ului, pana la numele Skeet Reese...si am facut-o de spin chair daca blank-ul era gandit pt. cast...montat cum trebuie blank-ul nu-si va schimba prea mult proprietatile si prin urmare lanseta e iesit excelent... :wink:
Pai si eu m-am hotarat in 30min. ca-mi tre' lanseta de fibra de sticla. Un sfert de ora am vorbit la telefon, o ora jumate drumul la Arad, etc. ... Chestia e ca nu se prea vorbea mai nimic despre blank-ul de la Lamiglas pe vremea cand am inceput eu sa sap. Il gasisem in catalog, dar nu identificasem un mod rapid de a-l aduce, fiind el dintr-o bucata. In paralel Seeker-urile erau relativ mai comod de pipait. Asa ca n-am avut norocul tau sa merg direct la tinta. Inca nu o identificasem... Mai ales ca nu stiam cine-i Skeet Reese :twisted: ... si nici dupa portocaliu nu ma omor (neaparat).
Dar nu-i bai... Este un timp pentru toate... Acuma am si review-uri, confirmari de pe forum, furnizor in tara... basca am si pus mana pe lanseta factory... Dar, mai ales, am aflat cine-i Reese...
:lol:

P.S. cu portocaliul vad eu cum fac...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 03 Ian 2010, 13:21

discutia a deviat putin de la topic da cred ca din parerile fiecaruia , unii pot afla si informatii utile care din pacate nu mai e principala menire a forumului , unul prea ,,romanesc'' in ultima vreme

acum va puteti intoarce la caterinci si dat la gioale .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 03 Ian 2010, 13:27

rine scrie:@sf din contra!parerea mea :cu cat e mai mult contact intre fir si blank (prin intermediul inelelor)cu atat blank-ul e obligat sa lucreze mai mult deci devine mai tare.si ca sa nu fim off:un lami cu semnatura lui e.cozma ar fi interesant???
Ai dreptate , adica devine mai erect :)
Din ce am vazut cam toate sculele customizate is montate cu multe inele , devin mai versatile , duioase , puternice , etc. din punct de vedere al detinatorului , ii o chestie de afectiune si tandrete fata de scula :lol:
Chiar o fi asa in toate cazurile ?

Rapala Man
veteran
veteran

Mesaj de Rapala Man » 03 Ian 2010, 13:28

corect 8)

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 03 Ian 2010, 13:39

SF scrie:
rine scrie:@sf din contra!parerea mea :cu cat e mai mult contact intre fir si blank (prin intermediul inelelor)cu atat blank-ul e obligat sa lucreze mai mult deci devine mai tare.si ca sa nu fim off:un lami cu semnatura lui e.cozma ar fi interesant???
Ai dreptate , adica devine mai erect :)
Din ce am vazut cam toate sculele customizate is montate cu multe inele , devin mai versatile , duioase , puternice , etc. din punct de vedere al detinatorului , ii o chestie de afectiune si tandrete fata de scula :lol:
Chiar o fi asa in toate cazurile ?
daca o iei asa si ptr,mine sunt prea multe denumiri specializaate.ca de exemplu; grip.eu i-as zice mai bine pe romaneste,cotor. :P dar o sa cadem in desuet :oops:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 03 Ian 2010, 13:46

@sorin e vina ta ca tu ai dat pauza :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 03 Ian 2010, 13:56

Sorin scrie: 2. inelele sunt grele badarane si afecteaza lanseta mult
( Aici SF te contrazic , nu numarul de inele e promordial - pun 10 inele de titaniu si-s mai usoare ca 7 da hardloy ..- ci greumatea lor , si mai important , repartitia lor pe blanc - un inel greu pe cotor e una si daca e inel de varf e cu totul alta . Dar daca imi aduc bine aminte tu dai cu scule din alea ,,neomenesti '' asa ca nu mai conteaza :D
Am o bota de 9 cu 6 inele , un Lamiglas Triflex 1-3 oz . Oricare ar zice ca-i neomeneste sa montezi doar 6 inele pe un bat de 9 .

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 03 Ian 2010, 14:05

SF , la neomenesti ma refeream ca ai lansete de puteri f mari si acolo ingreunarea blancului cu inele e mai putin relevanta
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns