Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Pai si eu m-am hotarat in 30min. ca-mi tre' lanseta de fibra de sticla. Un sfert de ora am vorbit la telefon, o ora jumate drumul la Arad, etc. ... Chestia e ca nu se prea vorbea mai nimic despre blank-ul de la Lamiglas pe vremea cand am inceput eu sa sap. Il gasisem in catalog, dar nu identificasem un mod rapid de a-l aduce, fiind el dintr-o bucata. In paralel Seeker-urile erau relativ mai comod de pipait. Asa ca n-am avut norocul tau sa merg direct la tinta. Inca nu o identificasem... Mai ales ca nu stiam cine-i Skeet Reeseandrei-ovidiu scrie: La mine treburile au stat ft. simplu...m-am decis in 30 de min. ca-mi voi lua un blank de fibra, mai ales ca n-aveam o lanseta specializata 100% pt. linguri si voblere, si mi-am adus aminte ca pescuitul meu preferat este cel cu voblere primvara si vara si cel cu linguri la stiuci toamna si iarna...dupa vreo cateva minute de vorbit cu un prieten bun priceput intr-ale blank-urilor si dupa ce am vorbit si cu rod-builder-ul care urma sa-mi faca lanseta, m-am decis scurt, am sunat am luat blank-ul si l-am dat la facut. Trebuie sa recunosc faptul ca mi-a placut mult si culoarea blank-ului si faptul ca blank-ul nu era fleasca, din ce-mi spusesera unii-altii. Nu pusesem niciodata mana pe o lanseta de fibra, ca atare nu stiam la ce sa ma asteptam mers pe un NV partial. Totusi review-ul de pe tackletour, review-ul lui razvan m. si altele m-au determinat ca trebuie s-o iau. Si recunoesc si faptul ca stiam de ceva timp cine e nea Skeet Reese si ca nu poate fi o lanseta proasta sau care sa nu faca banii. Prin urmare au fost o serie de factori determinanti in acaesta alegere, de la brand-ul Lamiglas la cap. blank-uri, pana la culoarea exotica la blank-ului, pana la numele Skeet Reese...si am facut-o de spin chair daca blank-ul era gandit pt. cast...montat cum trebuie blank-ul nu-si va schimba prea mult proprietatile si prin urmare lanseta e iesit excelent...
Ai dreptate , adica devine mai erectrine scrie:@sf din contra!parerea mea :cu cat e mai mult contact intre fir si blank (prin intermediul inelelor)cu atat blank-ul e obligat sa lucreze mai mult deci devine mai tare.si ca sa nu fim off:un lami cu semnatura lui e.cozma ar fi interesant???
daca o iei asa si ptr,mine sunt prea multe denumiri specializaate.ca de exemplu; grip.eu i-as zice mai bine pe romaneste,cotor.SF scrie:Ai dreptate , adica devine mai erectrine scrie:@sf din contra!parerea mea :cu cat e mai mult contact intre fir si blank (prin intermediul inelelor)cu atat blank-ul e obligat sa lucreze mai mult deci devine mai tare.si ca sa nu fim off:un lami cu semnatura lui e.cozma ar fi interesant???![]()
Din ce am vazut cam toate sculele customizate is montate cu multe inele , devin mai versatile , duioase , puternice , etc. din punct de vedere al detinatorului , ii o chestie de afectiune si tandrete fata de scula![]()
Chiar o fi asa in toate cazurile ?
Am o bota de 9 cu 6 inele , un Lamiglas Triflex 1-3 oz . Oricare ar zice ca-i neomeneste sa montezi doar 6 inele pe un bat de 9 .Sorin scrie: 2. inelele sunt grele badarane si afecteaza lanseta mult
( Aici SF te contrazic , nu numarul de inele e promordial - pun 10 inele de titaniu si-s mai usoare ca 7 da hardloy ..- ci greumatea lor , si mai important , repartitia lor pe blanc - un inel greu pe cotor e una si daca e inel de varf e cu totul alta . Dar daca imi aduc bine aminte tu dai cu scule din alea ,,neomenesti '' asa ca nu mai conteaza![]()