voblere cozma

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 03 Ian 2010, 00:48

Pai zice ca lansetele pe care o pus el mina , se subintelege ca nu toate .

Sorin , pt. gustu meu putine inele si mari , cam invers de ce cauti tu :)

Daca pui o gramada de inele ( obligatoriu mici ca sa nu fie prea greu ) cred ca orice bat devine duios si blind , vai ce feeling , vai ce fain se comporta , vai ce versatil . Aspecte :lol:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 03 Ian 2010, 01:18

@sf din contra!parerea mea :cu cat e mai mult contact intre fir si blank (prin intermediul inelelor)cu atat blank-ul e obligat sa lucreze mai mult deci devine mai tare.si ca sa nu fim off:un lami cu semnatura lui e.cozma ar fi interesant???

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 03 Ian 2010, 01:27

Musti scrie: De dragul "disectiei", sa stii ca mai exista, si nu putini, si din aia cu 200$ in buzunar, dar care n-ar concepe de nici o culoare sa-si ia o scula fara sa scrie un nume pe ea... Nu toti americanii sunt experti in pescuit si au habar ce-si doresc...
nu a zis nimeni ca sunt experti si nici ca nu exista tot felul de categorii printre ei , targetati sau nu de conceptele de marketing

sa nu uitam firul rosu pe care l-am transmis de la prima postare :
acele scule branduite de anumite nume , acolo la ei nu sunt tepe si de regula sunt scule de calitate
Ca atare ideea ca orice branduire si etichetare e strict pt cumparatori naivi , si ca acele produse sunt tot o apa si-un pamant din punctul meu de vedere nu tine
la ei
la noi si prin europa , lucrurile sunt mult prea aleatoare si irelevante
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 03 Ian 2010, 01:52

Musti scrie: Sorin, sa stii ca nu toate lansetele Lamiglas "nebotezate" sunt de refacut custom. Eu am nimerit si lansete corecte. Chiar incantatoare, sa zicem... Iar daca e s-o declaram pe-a dreapta, nici GLoomis nu-s spectaculoase la design. Si la alea vezi inele mari, parca prea putine, cu salturi intre marimi, etc. ... Dar cand le iei pe apa si incepi sa dai la peste, parca incepi sa intelegi... Devii ingaduitor... Asa si cu Lamiglas. La fel All Star... Din puncul asta de vedere, al esteticului, St.Croix sta mult mai bine... Dar naiba stie de ce, blancurile lor parca n-au "suflet". Imi par seci... Chestie de feeling pe care nu o pot explica. In fine, o parere personala, n-o bagati in seama...
Musti
cine a zis ca toate lansetele nebotezate trebuie refacute ?
am dat un exemplu nu am facut o regula

acuma nu stiu daca tu, dar in mod cert eu nu am cunostintele necesare in rod buliding pt a da un verdict daca o lanseta e corect facuta sau nu
Ce pot spune cu certitudine e ca se potriveste unui stil sau nu sau si mai bine daca mi se potriveste mie pt un stil anume.

Incerc sa fac diferenta intre feelingul unei lansete sau chestia subiectiva de gust si chestiile hai sa zic obiective , generale si evidente

1.ce e cert din punctul meu de vedrere e ca inca n-am gasit vreo lanseta lamiglas de serie bine echilibrata
asta e....
2. inelele sunt grele badarane si afecteaza lanseta mult
( Aici SF te contrazic , nu numarul de inele e promordial - pun 10 inele de titaniu si-s mai usoare ca 7 da hardloy ..- ci greumatea lor , si mai important , repartitia lor pe blanc - un inel greu pe cotor e una si daca e inel de varf e cu totul alta . Dar daca imi aduc bine aminte tu dai cu scule din alea ,,neomenesti '' asa ca nu mai conteaza :D
De asemenea positionarea inelelor e extrem de importanta si aici se vede maiestria rodbuilderului - cum protejeaza inelele blancul , cum te ajuta in lanseu .....etc

la lumisuri nu ma bag ca, din intamplare , nu am asa ceva si nu m-a interesat si nu am pescuit .
pescuiasca si el va

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 03 Ian 2010, 02:11

Sorin scrie:
cat despre Skeet Reese , daca nu crezi ca respectivul a contribuit cu ceva acel blanc , de ce ti-l iei tocmai pe ala ? :D ....Lamiglas are o gramada de blancuri f bune , chiar si de sticla

ti-a plcaut pt ca are ceva care ti-a spus tie ca e ar fi bun pt ce vrei

Daca vrei sa-l faci custom , e bine sa stii ca de ex , lanseta din fabrica e montata cu splinul in partea de jos ( probabil la indicatiile lui Skeet Rees , deci invers , pt a-i da mai multa ,,sprinteneala'' . Deci e bine sa tii seama daca vrei sa iasa la fel
Nu vreau sa ma bag in discutia asta cu markentingul ca nu ma pricep.

Insa din cate am citit pe forumul rodbuilding.org, legat de chestiunea montarii inelelor (pe splin sau pe partea opusa) se pare ca rod-builderii americani ce scriu pe acolo au ajuns la un consens: nu conteaza unde sunt montate inelele, pe splin, pe partea opusa sau orinde altundeva. Daca ele sunt distribuite corect, lanseta se va comporta la fel.

Ideea au acceptat-o chiar si cei de pe TackleTour, care au inceput sa nu mai mentioneze in review-rile lor lor nimic legate de pozitionarea inelelor fata de splin.

In review-ul facut lansetei semnata de Skeet Reese, fiind mai vechi, inca se mai facea referire la splin.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 03 Ian 2010, 10:45

Tavi scrie:Ca exceptie. Vreau neparat sa ai un bat mai bun ca al lui Sorin
:lol: :lol: :lol:

La mine treburile au stat ft. simplu...m-am decis in 30 de min. ca-mi voi lua un blank de fibra, mai ales ca n-aveam o lanseta specializata 100% pt. linguri si voblere, si mi-am adus aminte ca pescuitul meu preferat este cel cu voblere primvara si vara si cel cu linguri la stiuci toamna si iarna...dupa vreo cateva minute de vorbit cu un prieten bun priceput intr-ale blank-urilor si dupa ce am vorbit si cu rod-builder-ul care urma sa-mi faca lanseta, m-am decis scurt, am sunat am luat blank-ul si l-am dat la facut. Trebuie sa recunosc faptul ca mi-a placut mult si culoarea blank-ului si faptul ca blank-ul nu era fleasca, din ce-mi spusesera unii-altii. Nu pusesem niciodata mana pe o lanseta de fibra, ca atare nu stiam la ce sa ma astept :D am mers pe un NV partial. Totusi review-ul de pe tackletour, review-ul lui razvan m. si altele m-au determinat ca trebuie s-o iau. Si recunoesc si faptul ca stiam de ceva timp cine e nea Skeet Reese si ca nu poate fi o lanseta proasta sau care sa nu faca banii. Prin urmare au fost o serie de factori determinanti in acaesta alegere, de la brand-ul Lamiglas la cap. blank-uri, pana la culoarea exotica la blank-ului, pana la numele Skeet Reese...si am facut-o de spin chair daca blank-ul era gandit pt. cast...montat cum trebuie blank-ul nu-si va schimba prea mult proprietatile si prin urmare lanseta e iesit excelent... :wink:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 03 Ian 2010, 10:59

Razvan ,
Nu stiu la ce se refera rodbuiderii atunci cand au spus ca se comporta la fel

Probabil ca actounea batului nu se schimba , la fel si compartamentul in drill
In mod cert insa , la nivel de simplu feeling , daca il intorci cu splinul in jos , are un plus de rigiditate
daca te uiti , se vede ca blancul nu se indoaie atat de mult sub propria greutate ca atunci cand are splinul sus
pescuiasca si el va

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 03 Ian 2010, 12:35

Aici am ajuns de la voblerele Cozma? :lol: Sau "bunicu" face si betze? :wink:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 03 Ian 2010, 12:53

De ce? Ti se pare o discutie neinteresanta?
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Rapala Man
veteran
veteran

Mesaj de Rapala Man » 03 Ian 2010, 13:04

deci orice discutie interesanta bate topicu :D

Scrie răspuns