Musti scrie:
Sorin, sa stii ca nu toate lansetele Lamiglas "nebotezate" sunt de refacut custom. Eu am nimerit si lansete corecte. Chiar incantatoare, sa zicem... Iar daca e s-o declaram pe-a dreapta, nici GLoomis nu-s spectaculoase la design. Si la alea vezi inele mari, parca prea putine, cu salturi intre marimi, etc. ... Dar cand le iei pe apa si incepi sa dai la peste, parca incepi sa intelegi... Devii ingaduitor... Asa si cu Lamiglas. La fel All Star... Din puncul asta de vedere, al esteticului, St.Croix sta mult mai bine... Dar naiba stie de ce, blancurile lor parca n-au "suflet". Imi par seci... Chestie de feeling pe care nu o pot explica. In fine, o parere personala, n-o bagati in seama...
Musti
cine a zis ca toate lansetele nebotezate trebuie refacute ?
am dat un exemplu nu am facut o regula
acuma nu stiu daca tu, dar in mod cert eu nu am cunostintele necesare in rod buliding pt a da un verdict daca o lanseta e corect facuta sau nu
Ce pot spune cu certitudine e ca se potriveste unui stil sau nu sau si mai bine daca mi se potriveste mie pt un stil anume.
Incerc sa fac diferenta intre feelingul unei lansete sau chestia subiectiva de gust si chestiile hai sa zic obiective , generale si evidente
1.ce e cert din punctul meu de vedrere e ca inca n-am gasit vreo lanseta lamiglas de serie bine echilibrata
asta e....
2. inelele sunt grele badarane si afecteaza lanseta mult
( Aici SF te contrazic , nu numarul de inele e promordial - pun 10 inele de titaniu si-s mai usoare ca 7 da hardloy ..- ci greumatea lor , si mai important , repartitia lor pe blanc - un inel greu pe cotor e una si daca e inel de varf e cu totul alta . Dar daca imi aduc bine aminte tu dai cu scule din alea ,,neomenesti '' asa ca nu mai conteaza
De asemenea positionarea inelelor e extrem de importanta si aici se vede maiestria rodbuilderului - cum protejeaza inelele blancul , cum te ajuta in lanseu .....etc
la lumisuri nu ma bag ca, din intamplare , nu am asa ceva si nu m-a interesat si nu am pescuit .