Sorin,
E in regula. Am inteles nuanta.
N-am pretentia ca am facut o analiza exhaustiva. Nici macar n-am pretentia ca as putea avea dreptate. Era doar o etalare a unei opinii. Subiectul e prea vast pt. a-l cuprinde intr-un post pe un forum. Sunt dispus si sa accept ca m-am inselat fundamental in ceea ce priveste piata americana. In fond nu sunt expert in domeniu.
Atata doar ca-mi voi permite sa-mi pastrez o rezerva de siguranta atunci cand judec un produs. Sunt convins ca lanseta in speta este de calitate foarte buna si nu cred ca am zis ceva despre vreo teapa.
Dubiul meu consta in a-i atribui lui Reese meritul determinant sau mai degraba lui Lamiglas, semnatura lui Reese fiind in principal un gest de marketing.
As adauga un retus. Nu ma refeream la coloratul in portocaliu al blank-ului pt. a-l diferentia de o (ipotetica) lanseta roz. Ci de a-l diferentia intre produsele Lamiglas. Concret, blank-ul E-glass negru, cu aceleasi caracteristici, devenind portocaliu, este personalizat. Asociat cu imaginea unui mare campion, combinatia devine o tehnica simpla de a induce un anumit tip de comportament al consumatorului. Nimic mai mult. Blank-ul E-glass negru, care exista oricum in portofoliul Lamiglas a devenit orange si se vinde cu apostila Skeet Reese. Acuma, ca sunt culorile lui Reese sau nu, eu nu reusesc sa-mi dau seama. Se cheama ca ar trebui sa vorbim despre 4 culori: orange, visiniu, galben si negru. Pt. ca lanseta e portocalie cu matisaje visinii, iar mulineta Abu e galben cu negru. In fine, e un amanunt relevant sau nu...
Nu cred ca e cazul sa iei personal referirea mea la "furatul de catre o eticheta", cu atat mai putin la "fanatisme". Nu te-am auzit pana acum declarandu-te partizanul fundamentalist al vreunui brand sau model anume de lanseta (sau orice altceva). M-am adresat mai degraba unuia cum e Shimano, care, din motive pe care doar le presupun, s-a declarat fan al unei marci, scapandu-i probabil latura comerciala a problemei.
Am facut bine, am facut rau, deschizand subiectul? O fi folosit cuiva? Sau imi creez doar inamici? Cine mai stie? Ca eu am obosit...

Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...