- UMBX custom este peste Avid de serie, dar nu cu mult. Daca si Avidul ar fi tot custom, la blankuri similare, atunci nu as mai fi convins de superioritatea UMBX
- La LE de serie clar inelele strica tot. Am pescuit un ATC Bushido cu inele micro si e mai placut decat Avidul de serie. Dar blankul e mai slab. Am pescuit si NFC MB705 (IM) cu inele cat cercul polar si am ramas complet dezamagit. Chiar daca blankul e bun, batul ca intreg l-am perceput sub Avidul meu. Deci e smecherie mare cu inelele astea

Concluzia pe care am tras-o din experienta cu lansetele custom: ori iti faci custom (cu inele de care trebuie si puse unde trebuie) pe blank premium, ori cumperi sh un bat premium factory made. Sa faci custom pe blankuri mediocre NU merita efortul. Sa faci custom prost pe blankuri premium, iarasi NU merita.
In ceea ce priveste TR si K2, sunt blankuri scumpe care pocnesc aiurea cand ti-e lumea mai draga. Chiar daca sunt ultra senzitive si extrem de usoare, eu nu mi-as lua asa ceva. Vreau sa pescuiesc, nu sa ma asigur staga/dreapta atunci cand lansez, sa nu cumva sa interceptez vre-un bondar care ar putea pune in pericol integritatea lansetei. Si nu o spun pentru ca strugurii sunt acri. Ci pentru ca le-am vazut cu ochii mei adunate maldar intr-un atelier din zona. Asa ca le bag in categoria "NU merita efortul". Probabil ca oamenii si-au invatat lectia si acum revin la batul care si-a demonstrat calitatile si rezistenta: SCV.