Upgrade Avid to Phenix UMBX or to Legend Elite?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
dalezian
senior
senior

Re: Upgrade Avid to Phenix UMBX or to Legend Elite?

Mesaj de dalezian » 13 Oct 2014, 23:03

Pentru ca "este topicul meu :twisted: ", imi spun si eu parerea:
- UMBX custom este peste Avid de serie, dar nu cu mult. Daca si Avidul ar fi tot custom, la blankuri similare, atunci nu as mai fi convins de superioritatea UMBX
- La LE de serie clar inelele strica tot. Am pescuit un ATC Bushido cu inele micro si e mai placut decat Avidul de serie. Dar blankul e mai slab. Am pescuit si NFC MB705 (IM) cu inele cat cercul polar si am ramas complet dezamagit. Chiar daca blankul e bun, batul ca intreg l-am perceput sub Avidul meu. Deci e smecherie mare cu inelele astea :!:

Concluzia pe care am tras-o din experienta cu lansetele custom: ori iti faci custom (cu inele de care trebuie si puse unde trebuie) pe blank premium, ori cumperi sh un bat premium factory made. Sa faci custom pe blankuri mediocre NU merita efortul. Sa faci custom prost pe blankuri premium, iarasi NU merita.

In ceea ce priveste TR si K2, sunt blankuri scumpe care pocnesc aiurea cand ti-e lumea mai draga. Chiar daca sunt ultra senzitive si extrem de usoare, eu nu mi-as lua asa ceva. Vreau sa pescuiesc, nu sa ma asigur staga/dreapta atunci cand lansez, sa nu cumva sa interceptez vre-un bondar care ar putea pune in pericol integritatea lansetei. Si nu o spun pentru ca strugurii sunt acri. Ci pentru ca le-am vazut cu ochii mei adunate maldar intr-un atelier din zona. Asa ca le bag in categoria "NU merita efortul". Probabil ca oamenii si-au invatat lectia si acum revin la batul care si-a demonstrat calitatile si rezistenta: SCV.

octavio79
senior
senior

Mesaj de octavio79 » 13 Oct 2014, 23:36

Dalezian bine graiesti . Uite asa am reusit sa-mi fac si eu o SCV 7,6 M custom cu inelele care trebuie si nu ma mai pot desparti de ea. Cum spunea si zamfi simte strapul cand se uita la guma. :lol: :lol: O sa-mi fac si una ML ca sa fie acolo pt fineturi.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 14 Oct 2014, 15:08

Pentru mine LE nu mai iau decat custom, din 2 motive. Unul e manerul care e prea butucanos pentru mana mea, prefer un maner clasic cu mandrina de 16. Al 2-lea e ca pot sa imi fac manerul pe lungimea la care e cel mai cobfortabil pentru mine, ajuta si la un echilibru cum imi plave mie.

Oricum, din cate bete am pescuit, desi cel mai usor si mai senzitiv, dup o zi fe pescuit il gasesc foarte obositor. Am dat duminica cu un cabelas im7 ceva mai molcut, am simtit foarte bine cu el si a fost mult mai confortabil. Am avut si vreo 2 rateuri la distanta, cu LE dadeam teapa mai bine, oricum m-am simtit excelent cu batul ala.

L-am dat pe al meu si intentionez sa-l iau pe cel de 7'6" dar custom. Totusi nu mai fac miscarea fara sa vad batul inainte.

dalezian
senior
senior

Mesaj de dalezian » 14 Oct 2014, 15:37

Asta cu manerul si eu am constatat-o. Mandrina DPSM de 16, desi urata cu spume, se potrivste mult mai bine in mainile mai micute. VSS e prea butucanoasa. Cel putin pentru mana mea.

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 14 Oct 2014, 17:26

zvic scrie:Pentru mine LE nu mai iau decat custom, din 2 motive. Unul e manerul care e prea butucanos pentru mana mea, prefer un maner clasic cu mandrina de 16. Al 2-lea e ca pot sa imi fac manerul pe lungimea la care e cel mai cobfortabil pentru mine, ajuta si la un echilibru cum imi plave mie.

Oricum, din cate bete am pescuit, desi cel mai usor si mai senzitiv, dup o zi fe pescuit il gasesc foarte obositor. Am dat duminica cu un cabelas im7 ceva mai molcut, am simtit foarte bine cu el si a fost mult mai confortabil. Am avut si vreo 2 rateuri la distanta, cu LE dadeam teapa mai bine, oricum m-am simtit excelent cu batul ala.

L-am dat pe al meu si intentionez sa-l iau pe cel de 7'6" dar custom. Totusi nu mai fac miscarea fara sa vad batul inainte.

E posibil sa fie obositor din cauza mândrinei?
Ce-i lipsește sa fie mai confortabil, ce îl face obositor?

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 14 Oct 2014, 17:44

Eu cerd ca e obositor pt ca e prea fast,dupa numeroase intepari in decursul unei zile de pescuit incheietura oboseste sau chiar doare,patesc si au asta cu lansetele rapide.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 14 Oct 2014, 18:08

Eu citesc și cântăresc toate opiniile exprimate pe forum încercand sa mă lămuresc dacă Legend Elite este nu doar un upgrade de la Avid ci daca este una dintre cele mai bune alegeri pentru o lanseta de 7' sau mai lunga, mai buna chiar decât alte lansete care au fost apreciate la superlativ în anumite momente, precum T-RUSSEL sau Phenix.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 14 Oct 2014, 18:48

Cred ca rigiditatea e de vina, dar depinde si de priza. Eu obisnuiesc sa tin batul cu piciorul mulinetei intre mijlociu si inelar, la LE asa imi obosea mana destul de tare. Am pescuit cu acel IM7 al unui amic, are manerul mai lung si e mai echilibrat plus fibra mai moale, am prins mai mult decat ultima data cu LE si totusi la sfarsitul zilei nu m-am resimtit la fel de mult.

Am incercat cu LE sa mut mana in fata mulinetei, pe foregrip, asa e mai comod dar nu mi-e la indemana sa tot mut mana, probabil o chestie de obisnuinta.

In schimb LE simte si intzeapa tot, e batul cu care am avut cele mai putine rateuri.

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 14 Oct 2014, 18:56

Eu nu sunt fan LE am pescuit-o si nu mi se pare asa senzitiva cum o lauda uni, diferenta de senzitivitate e infima comparativ cu un IM7.
E parerea mea personala dupa ce am pescuit ambele lansete.
Probabil ca e un blank rezistent de care poti trage cu incredere,garantia pe viata si faptul ca e construita de un producator asa cunoscut ii da valoarea de piata asa mare dar eu zic ca nu face banii.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 14 Oct 2014, 19:08

Mandrina este "butucanoasa" la varianta medium ! La ML este super ok vss -ul ala .Ma rog ,pentru mana mea .Iar ML este un pic mai moale pe varf decat M si este foarte placut la pescuit . Ma refer la fast nu x-fast. Pot pescui la infinit cu el! :lol: Mai ales daca si trage...
Varianta M este mai teava :P si este normal sa fie mai obositoare pentru incheietura. Legat de senzitivitate ,cu tot respectul ,dar personal nu pot compara un IM7 cu SCV ...Nu stiu acuma la ce IM7 te referi Ryobi ,insa intre Avid si Elite eu zic ca este o diferenta de senzitivitate substantiala .Bine Avidul este SC III ,dar tot pe acolo. In fine ,asa cum e normal ,dupa parerea si mana mea.In rest ...fiecare cu gustul lui ,cu mana si obiceiurile lui .De aceea cred ca si merge customul asa bine :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Scrie răspuns