Am doua bete Avid:
1. Avid AVS66MF2 (2.01m, 2 buc, fast, 5.25-17 g)+ Daiwa Team Daiwa Advantage 2000 + Sufix Performance de 15 Lb. Se echilibreaza foarte bine. Dupa o zi de delta nu am simtit niciun fel de durere in mana si nici oboseala.
2. Avid AVS86HF2 (2.62m, 2 buc, fast, 14-56 g) + Daiwa SS1300 + PP 10 Lb. E destul de greu, iar dupa cateva ore te cam lasa simturile + dureri im mana, in special de la lansari.
Am pus asa firele pentru ca Sufixul mi s-a parut mai subtire.
Le-am pescuit pe balta cu adancimea de max 3.5 m (cu Avidul mic nu am ajuns decat pe la max 2.5 m, lansat de pe mal) si in delta pe Sf Gheorghe.
Impresii si nemultumiri AVS66MF2:
1. pe balta
1.1 Arunca binisor jiguri de 3.5 g, dar parca simt nevoia de mai multa distanta. La 5g e suficient, dar jigul e prea greu pentru adancimea apei
1.2 Senzitivitatea e suficient de buna, dar mi s-a intamplat sa ma trezesc cu strapazanul agatat fara sa pricep ce si cand. In dril e placut.
2. in delta pe Sf Gheorghe
2.1 am pescuit cu el pe langa maluri (din barca) cu apa maxim 4-5 m si curent mediu-mic cu jiguri de 10,5, max 14. Arhi-suficient in lanseuri.
2.2 Senzitivitatea e bunicica, si atat. In 2 zile de delta pe Sf Gheorghe la sf lui oct 2013 nu am prins nimic cu batul asta(nu a fost o perioada buna

Impresii si nemultumiri AVS86HF2:
1. pe balta
1.1 Jigurile de 5g (mai putin de 5g nu prea le simt in lansare, asa ca nu am insistat cu ele) le arunca mai mult decat Avidul mic. Pilkerele de 17g, ca din tun. Vibratii imediat dupa lanseu....cat cuprinde. E un arac flescait in comparatie cu Avidul mic.
1.2 Senzitivitate...numai daca se sinucide salaul, altfel....e cam varza, mai ales cu jiguri mici. Cu pilkerele de 17g e mult mai bine, dar tot nu simt fineturile si accidental ma trezesc cu salaul agatat.
1.3 In dril, cu salai de max 1 kg (nu am prins mai mari cu el) e troliere curata, fara pic de placere. Singura placere, cand si-a aratat valoarea, a fost cand am agatat accidental de coada un novac cam de 7 kg. Atunci am simtit ce inseamna un bat puternic si rapid.
2. in delta pe Sf Gheorghe
2.1 Nu am avut probleme in a lansa exact cat am vrut jiguri de 10, 14, 17, 21, 28 g. Intr-un singur loc am fost obligat sa las Avidul mic si sa folosesc batul asta. Era o intersectie Sf Gheorghe cu un canal mai mic unde apa avea peste 15 m, iar curentul era destul de puternic. Am fost nevoit sa dau cu jiguri 20-30g.
2.2 senzitivitatea cu jiguri pana in 20 g e foarte slaba. Singurul salau prins anul trecut in delta in 2 zile (aprox 1.5 kg) a fost prins accidental cu batul asta si cu jig de 10.5g. Nu am simtit absolut nimic. M-am trezit cu el agatat. Cu jiguri peste 20 incepi sa simti mult mai bine.
Cam astea sunt impresiile si nemultumirile mele despre aceste doua bete.
Acum, ce vreau sa obtin prin acest upgrade:
1. Vreau sa schimb ambele bete (si mulineta Daiwa SS1300) cu altele doua care sa se completeze, iar cel de putere mai mica trebuie sa fie obligatoriu de spinning (il voi cupla cu Advantage-ul de 2000). Batul de putere mare poate sa fie si de casting (chiar daca nu am incercat niciodata, dar pentru toate exista un inceput si daca altii pot, trebuie sa pot si eu

2. Betele trebuie sa exceleze in plaja de greutati (3.5 - 35 g). Atat in lansare cat si in senzitivitate. Folosesc numai jiguri, sau tehnici asemanatoare, fara reactive.
3. Dupa cum am descris mai sus, cred ca mana mea e mai de lemn. Asa ca vreau sa fie cat mai rapide in intepare si cat mai senzitive. Mai mult de atat, oricat de mult am incercat, nu pot sa intep ca "din fundul gradinii". La inteparea, varful lansetei il deplasez aprox 50-60 cm. Intep scurt.
Optiunile la care m-am gandit:
1. pentru batul mic (ML, M)
1.1 St Croix LES63MXF - factory made
1.2 St Croix LES68MXF - factory made
1.3 St Croix 5S63MXF - custom
1.4 St Croix 5S68MXF - custom
1.5 Phenix UMBX-S700M - custom
2. pentru batul mare (MH, H)
2.1 Phenix UMBX-700H - custom
2.2 Phenix UMBX-700XH - custom
2.3 St Croix LEC70HF - factory made
2.4 St Croix 5C70MHF - custom
Ce parere aveti? Care dintre aceste blankuri/lansete se potrivesc mai bine pentru nevoile si stilul meu de pescuit?
Daca aveti si alte optiuni, sunt binevenite. Ca si buget, as vrea sa ma incadrez pana in 2500 lei pentru ambele lansete, dar nu vreau sa platesc numele daca nu are un plus de performanta in comparatie cu un bat mai ieftin.
Toate cele bune

Dan