Upgrade Avid to Phenix UMBX or to Legend Elite?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Upgrade Avid to Phenix UMBX or to Legend Elite?
Chestia cu senzitivitatea e relativa zic eu, daca mana e obosita degeaba o ai, prefer un bat echilibrat mai placut in pescuit. Am destui amici care prind cu te miri ce gioarse, dar s-au obisnuit si stiu ce sa faca cu ele.
Pe aceleasi locatii unde am pescuit LE am pescuit si cu SCII - il gasesc suficient de senzitiv pentru orice aplicatie la jig. Nici eu nu vad o diferenta enorma intre SCII, SCIII si SCV, pescuite cu acelasi fir si naluci in aceeasi zona. Mai degraba as zice ca simt diferit dar suficient de clar ca sa-ti dai seama ce se intampla acolo, ba chiar as spune ca parca premierul e mai "clar" decat avidul desi cu avidul ai mai multe senzatii. Cu oricare daca te obisnuiesti cu semnalele, simti suficient de bine. Mai degraba as insista pe fire de calitate, cat de subtiri permite locul.
In schimb simt o diferenta mare la calitate intre SCII si SCV (factory), actiunea mai "curata" si greutatea mai mica la SCV.
Pe aceleasi locatii unde am pescuit LE am pescuit si cu SCII - il gasesc suficient de senzitiv pentru orice aplicatie la jig. Nici eu nu vad o diferenta enorma intre SCII, SCIII si SCV, pescuite cu acelasi fir si naluci in aceeasi zona. Mai degraba as zice ca simt diferit dar suficient de clar ca sa-ti dai seama ce se intampla acolo, ba chiar as spune ca parca premierul e mai "clar" decat avidul desi cu avidul ai mai multe senzatii. Cu oricare daca te obisnuiesti cu semnalele, simti suficient de bine. Mai degraba as insista pe fire de calitate, cat de subtiri permite locul.
In schimb simt o diferenta mare la calitate intre SCII si SCV (factory), actiunea mai "curata" si greutatea mai mica la SCV.
E clar ca un bat dezechilibrat este "ciudat" de pescuit ! Indiferent de cat de senzitiv e blankul. Eu ma simt ok si cu Avidul de 7' M ,insa este modificat dupa gustul meu! Si ,DA , nu cred ca l-as schimba cu un Elite de fabrica la aceleasi caracteristici ...Mai ales ca parca nu este asa "rau" in drill .
Ps:batul lui Cosmin insa imi place! Minus piulita aia de carbon ...
Ps:batul lui Cosmin insa imi place! Minus piulita aia de carbon ...

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
O chestiune interesanta am observat si eu: dupa ce am cartografiat locul cu batul nou, pot pescui foarte eficient cu Avidul M. In timp am inceput sa fac analogii intre senzitivitatea noului bat si senzitivitatea Avidului. Practic am "decodat" semnalele Avidului, iar acum, chiar daca este diferenta foarte mare intre cele doua, nu mai am probleme majore de senzitivitate cu Avidul.
- stefanflorin
- veteran
Cand dai numai cu un bat, inveti sa intelegi semnalele pe care le transmite, si poti pescui eficient si cu bete mai modeste. Pt. mine un IM7 de calitate este suficient, nu zic ca nu am in gand sa imi fac un bat mai deocheat, dar mi-e teama rau de HM-uri. Prea multe se rup destul de stupid, si cand mai vad la unele peretii ca foaia de ceapa...nu am curaj sa dau cu ele. In creierul meu Lamiglas e nr. 1
pacat ca multi le subestimeaza pe nedrept.

Urasc atarnatorii!
-
- veteran
Pentru potolirea piticilor de pe creier am achizitionat de curind un TR M de 7'6" ,de la liviu68, custom de Andronic, si azi am primit de la Caius un Legend Extreme , M,7'6", de fabrica.LA rece LE pare mai rapid decit TR, pare si putin mai greu, nu prea se echilibreaza cu o Aspire de 2500.Cu TR am apucat sa pescuiesc doua zile , foarte senzitiv, am avut ceva rateuri , pare sa lanseze mai bine 3g plus guma decit LE.LE intra miine in probe , vedem cum va fi.Nu prea ma omor dupa mandrina , sa vedem cum se va comporta miine .Am intentia sa le probez pe amindoua cu acelasi fir, cu acelasi gramaj, sa vad care lanseaza mai bine , cum se incarca mai bine si cu ce gramaje, dar asta necesita ceva timp.Rezultatul se va vedea la vinzari, sper ca lanseta care ramine sa lanseze bine de la 3g la 10 g si sa merg cu o singura lanseta pe balta.Oricum deja voi pune in vinzare 2 LE, un Lamiglas, un Airrus si una din cele doua lansete M, in speranta de a reduce colectia de lansete la strictul necesar.
Hmmm...culmea ca avut si eu exact aceleasi modele de tr si le. Tr mi s-a parut mai rapid si le se incarca mai bine cu 3 grame plus guma. Taman invers ce ti se pare tie..
P.s. era legend elite nu extrem. Dar cred ca nu se simte diferenta intre ele.
kleniacul scrie:Pentru potolirea piticilor de pe creier am achizitionat de curind un TR M de 7'6" ,de la liviu68, custom de Andronic, si azi am primit de la Caius un Legend Extreme , M,7'6", de fabrica.LA rece LE pare mai rapid decit TR, pare si putin mai greu, nu prea se echilibreaza cu o Aspire de 2500.Cu TR am apucat sa pescuiesc doua zile , foarte senzitiv, am avut ceva rateuri , pare sa lanseze mai bine 3g plus guma decit LE.LE intra miine in probe , vedem cum va fi.Nu prea ma omor dupa mandrina , sa vedem cum se va comporta miine .Am intentia sa le probez pe amindoua cu acelasi fir, cu acelasi gramaj, sa vad care lanseaza mai bine , cum se incarca mai bine si cu ce gramaje, dar asta necesita ceva timp.Rezultatul se va vedea la vinzari, sper ca lanseta care ramine sa lanseze bine de la 3g la 10 g si sa merg cu o singura lanseta pe balta.Oricum deja voi pune in vinzare 2 LE, un Lamiglas, un Airrus si una din cele doua lansete M, in speranta de a reduce colectia de lansete la strictul necesar.

Mi se pare un maner f misto, poate ne zici dupa ce-l pescui cum sta in mana si cat e de practic SK2.
-
- veteran
Eu nu am apucat sa dau LE, asta am spus, din fluturatul batului pare sa fie mai fast si ca se incarca mai greu cu 3g.Vad miine si va spun .Mandrina arata bine, dar eu prefer pluta oricarui alt material.Gogol scrie:Hmmm...culmea ca avut si eu exact aceleasi modele de tr si le. Tr mi s-a parut mai rapid si le se incarca mai bine cu 3 grame plus guma. Taman invers ce ti se pare tie..
Asteptam cu interes! 

M-am jucat cu un Extrem si ,legat de maner, mie nu-mi placeRYOBI scrie:kleniacul scrie:Pentru potolirea piticilor de pe creier am achizitionat de curind un TR M de 7'6" ,de la liviu68, custom de Andronic, si azi am primit de la Caius un Legend Extreme , M,7'6", de fabrica.LA rece LE pare mai rapid decit TR, pare si putin mai greu, nu prea se echilibreaza cu o Aspire de 2500.Cu TR am apucat sa pescuiesc doua zile , foarte senzitiv, am avut ceva rateuri , pare sa lanseze mai bine 3g plus guma decit LE.LE intra miine in probe , vedem cum va fi.Nu prea ma omor dupa mandrina , sa vedem cum se va comporta miine .Am intentia sa le probez pe amindoua cu acelasi fir, cu acelasi gramaj, sa vad care lanseaza mai bine , cum se incarca mai bine si cu ce gramaje, dar asta necesita ceva timp.Rezultatul se va vedea la vinzari, sper ca lanseta care ramine sa lanseze bine de la 3g la 10 g si sa merg cu o singura lanseta pe balta.Oricum deja voi pune in vinzare 2 LE, un Lamiglas, un Airrus si una din cele doua lansete M, in speranta de a reduce colectia de lansete la strictul necesar.
Mi se pare un maner f misto, poate ne zici dupa ce-l pescui cum sta in mana si cat e de practic SK2.

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.