Upgrade Avid to Phenix UMBX or to Legend Elite?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Re: Upgrade Avid to Phenix UMBX or to Legend Elite?
Am revenit de pe balta si va pot scrie primele impresii.Intii despre conditii:am pescuit pe balta, vint tare, o ploaie scurta si siciitoare, imediat dupa ce am ajuns pe balta idiotul de paznica umblat la calugar si a stopat curgerea apei, Am folosit un fir Sunline Momentum de 6 lbs pus pe o mulineta Shimano Aspire 2500FA.Salaii au fost foarte pretentiosi de la schimbarea presiunii si cresterea apei.Am folosit in special jiguri de 3,5 g, apoi de 5 si de 7 g.Extremul se incarca mai bine la 3 g plus guma decit TR-ul, lucru de asteptat pentru ca are plaja de aruncare 5,5 g-17 g, comparativ cu 7-17 g pentru TR.Am aruncat mai bine cu LE jiguri mici,3-5 g.In schimb parca TR e putin mai senzitiv, nu mult, dar parca exista o diferenta.Mandrina la LE e ok, permite contactul direct cu blankul, totusi as prefera pluta pe partea terminala, nu stiu cind e frig ce senzatie ai cu mina goala sau uda pe minerul asta de nu stiu ce material special.In dril, am avut doi pesti de 3 si 4 kg pe TR si unul de 3,5 kg pe LE,lansetele lucreaza diferit:LE lucreaza mult din virf, mai bine zis tot segmentul de virf, la TR lucreaza si treimea segmentului de baza dinspre virf , impreuna cu virful, bineinteles.Am scos si citiva strapi, unul spre kg scapat la mal pentru ca nu am intepat prea tare, eu nu intep nici foarte tare, nici foarte rapid, aveam TR-ul, parca LE le penetreaza mai cu forta oasele gurii.In concluzie voi vinde unul dintre bete, oricare, cel care ramine va fi absolut suficient.Se simte ca TR e mai usor decit Extreme, dar pare si putin mai fragil, dar e posibil ca, daca aveam un Extreme custom, cum e TR-ul,senzatia de putina, foarte putina, greutate in plus care se simte la Extreme, sa nu mai existe.
Multumim de informatie .Daca as fi in locul tau ,as tine Extremul .Desi mandrina nu ma incanta si nici manerul. Daca as fi ... 

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
- veteran
Am gresit ceva la TR,arunca 7-21 g , nu 7-17.Cit priveste mandrina, nu e deranjanta deloc, dar daca ramin cu LE-ul si la iarna constat ca e mai bun un miner de pluta ma duc sa il schimb, pun evident un miner Matagi 

La cum e manerul ala oricum nu tii mana pe el decat in momentul lanseului, mandrina e cu baiuri, mie nu imi place deloc modelul de la extrem, nici de la LE normal nu-mi place doar pentru ca e groasa dar daca ar fi mai subtire ar fi ok.
In alta ordine de idei, desi nu am vazut TR, cred ca LE e mai zdravan, o sa merg si eu pe modelul LE normal de 7'6" din 2 buc, acuma repun in balanta daca sa iau blancul si sa apelez la un rodbuider sau sa il iau de fabrica (tocmai din cauza mandrinei). Cred ca o sa merg pe modelul de fabrica si schimb doar mandrina, asa poate ies mai ieftin si e mai simplu de facut.
In alta ordine de idei, desi nu am vazut TR, cred ca LE e mai zdravan, o sa merg si eu pe modelul LE normal de 7'6" din 2 buc, acuma repun in balanta daca sa iau blancul si sa apelez la un rodbuider sau sa il iau de fabrica (tocmai din cauza mandrinei). Cred ca o sa merg pe modelul de fabrica si schimb doar mandrina, asa poate ies mai ieftin si e mai simplu de facut.
Extremul e din doua bucati?
La al meu Legend Extreme LXS610MXF dupa 4 sau 5 partide de pescuit partea de sus a mandrinei s a deplasat in sus pe blank. Precizez ca lanseta a fost noua. 

-
- veteran
Da.Gogol scrie:Extremul e din doua bucati?
Lipire fara pregatirea suprafetei pentru adeziv...la mandrinele SK2 este si mai important acest aspect...Inca un punct unde un builder priceput poate surclasa lansetele de serie...scuze de interventie si de autoreclama nemascatacandreir scrie:La al meu Legend Extreme LXS610MXF dupa 4 sau 5 partide de pescuit partea de sus a mandrinei s a deplasat in sus pe blank. Precizez ca lanseta a fost noua.

Poate sa spună cineva daca se simte o diferenta intre Legend Elite si Elite Extrem determinata de inele.
Ceva plusuri, minusuri, care dintre variante ar fi mai buna?
Ceva plusuri, minusuri, care dintre variante ar fi mai buna?
TR-ul fragil...?
poate...
eu am scos novac de 20kg(agatat de dorsala)cu asemenea bat(e drept MH).
poate...
eu am scos novac de 20kg(agatat de dorsala)cu asemenea bat(e drept MH).