Upgrade Avid to Phenix UMBX or to Legend Elite?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Zamfi
veteran
veteran

Re: Upgrade Avid to Phenix UMBX or to Legend Elite?

Mesaj de Zamfi » 16 Iul 2014, 11:05

parca as vrea ceva fast dar mai moale putin
Ti-am tot spus sa vii sa pipai un Avid modificat , M, de 7' 8) Dar tu nu ...Batman,Batman :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 16 Iul 2014, 11:13

Pentru blankuri din 2 bucati St.Croix SCV la categoria Medium modelul indicat este echilibrat intre grosimea tipului si putere de pe butt.

Mai fin pe varf si ceva ami progresiv este modelul de 7`6``ft . Legend Extreme (TET) care pe varf este mai subtire si are o actiune mai progresiva in zona de mijloc a blankului.

Articolul http://conceptcustomrods.ro/legend-extr ... e-jig-rod/ descrie exact actiuena blankului diferita de a modelelor clasice fast de la St.Croix.

Oricum un model de putere medium il vad potrivit cu jiguri de la minim 5g(mai bine 7g) si pe lacuri cu adancimi mai mari de 3m, un model de putere ML este adecvat ca putre de lansare si prezentarea pentru pescuitul obisnuit cu jiguri de la 3.5 la maxim 9g.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 16 Iul 2014, 11:17

Ca bine zice Zamfi modelul simialr Avid are un varf mai fin :wink: dar toata lumea vrea SCV http://conceptcustomrods.ro/cateva-din- ... unie-2014/

Sincer nu vad justificata diferenta de bani instre SCV si SCIII in conditiile in care modelul Medium 7`ft. Avid din 2 bucati este foarte reusit ca actiune ,total lumea fuge duap HM cand mai importante sunt conicitatile si cum este gandit blankul in ansamblu.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 16 Iul 2014, 11:44

Eu ,dupa ce Avidul meu de 7' medium , a primit inele KR , pur si simplu m-am indragostit de acest bat! :wink: Pentru stiuca la gume si chiar si pentru salau mi se pare ok tinand cont si de raportul calitate-pret. Plus ca stii foarte bine Adi , cum trag eu de Avidul ala! Fara frica! :lol:

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 16 Iul 2014, 15:37

Eu unul prefer din mai multe motive mai mult sau mai putin subiective un medium chiar si pe balta (adancimi 2-6m), chiar daca ajung uneori sa dau si cu 3gr+guma. Imi fac si un ML dar tot asa mai tzeapan sa vad cum mere, dedicat pentru bibani dar nu ma supar daca intra si salau.

Poate sunt eu mai lent in orice caz am mai putine rateuri la intepare cuastea mai tari - sau asa am impresia pana acum. Am folosit bete mai moi inainte si chiar daca sunt mai placute in pescuit le gasesc mai putin eficiente.

Un alt aspect e ca distanta de lansare in intervalul 5-7gr+guma nu difera semnificativ intre ML si M cel putin la betele testate de mine, astea sunt greutatile pe care le folosesc uzual.

Poate o sa fac si eu un efort si imi fac legendul de 7'6", daca e mai fin pe varf si mai lung inseamna ca merge mai bine cu greutati in partea de jos si lanseaza ka distanta mai mare.

P.S. - Chestia cu senzitivitatea, HM ... diferenta nu o percep ca fiind enorma la LE fata de altele mult mai ieftine, eu unul am putut pescui si cu premier si cu avid si m-am descurcat, cred ca Cristi are dreptate cand spune va nu HM e musai ci actiunea si puterea potrivite ... Si mai ales sa fie pe mana ta.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 16 Iul 2014, 15:45

E clar ca un bat pe mana ta e cel mai bun! Indiferent cum il cheama! Sincer mie imi place si LE ML de 7' pe care-l am ...E drept ca este dintr-o bucata. La balta il folosesc in defavoarea Avidului -la salau vorbesc. Desi dau si cu Avidul cu gramaje mai mari si ma simt excelent.Ambele bete sunt pe mana mea (ma rog ca si combouri ,nu doar betele) ,desi recunosc ca pentru Elite mi-au trebuit vreo doua partide sa-l "inteleg" :oops:
Adiwolf pescuieste in alte conditii ,in sensul ca nu prea da pe balta... Sau , ma rog ,niste balti asa mai mari ...gen baraje!

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 16 Iul 2014, 15:55

Mno, la baltoace de alea e bun LE medium.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 16 Iul 2014, 18:11

Aline,
tu stii cel mai bine cum, unde si in ce fel pescuiesc :lol:
da, vreu un bat gen Avid M'"dar sa aiba senzitivitatea LE, sa se incarce bine cu gramaje de 4-5gr si sa mearga pana la 17gr, dar sa fie reale aceste greutati.
e greu al draqu cu probatul si pipaitul la astfel de bete pentru ca in Valcea nu gasesc in magazine asa ceva, prieteni apropiati cu astfel de scule nu am, asa ca.......pe la Bucuresti ajung mai des dar unde sa gasesc astfel de bete in magazine?
am un Premier 3-14gr cu care ma inteleg de minune la clean, biban si uneori salau, dar.....parca as vrea ceva mai senzitiv si nu mai vreau sa cumpar si sa vand bete.
vreau un bat bun din 2 buc, foarte senzitiv, nu foarte scump, ceva decent dar nici ieftineala (sunt satul de din astea) si nici nu mai vreau sa trec prin ce a trecut prietenul Alin cumparand un bat de firma si apoi trimitand la modificare sa il faca pe mana si placul lui, mai bine fac asta de la inceput cu un blanc - dar..........care?!! :roll:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

toby
veteran
veteran

Mesaj de toby » 16 Iul 2014, 19:32

adiwolf scrie:Aline,
da, vreu un bat gen Avid M'"dar sa aiba senzitivitatea LE, sa se incarce bine cu gramaje de 4-5gr si sa mearga pana la 17gr, dar sa fie reale aceste greutati.
e greu al draqu cu probatul si pipaitul la astfel de bete pentru ca in Valcea nu gasesc in magazine asa ceva, prieteni apropiati cu astfel de scule nu am, asa ca.......pe la Bucuresti ajung mai des dar unde sa gasesc astfel de bete in magazine?
am un Premier 3-14gr cu care ma inteleg de minune la clean, biban si uneori salau, dar.....parca as vrea ceva mai senzitiv si nu mai vreau sa cumpar si sa vand bete.
vreau un bat bun din 2 buc, foarte senzitiv, nu foarte scump, ceva decent dar nici ieftineala (sunt satul de din astea) si nici nu mai vreau sa trec prin ce a trecut prietenul Alin cumparand un bat de firma si apoi trimitand la modificare sa il faca pe mana si placul lui, mai bine fac asta de la inceput cu un blanc - dar..........care?!! :roll:
Cauta Cabela's XML modelul vechi, este ieftin, senzitiv si foarte bine lucrat.

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 16 Iul 2014, 21:18

adiwolf scrie:Aline,

cred ca ti s-a mai spus, iei blancul de avid 7' 2 buc, avs 70mf2, 3/16 - 5/8 , care pe olt merge perfect cu jiguri 7-21g, dar il poti folosi si cu 3 si cu 28g, il faci cu inele KR si vei avea batul dorit.

Scrie răspuns